Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy zakupy kartą kredytową są związane z wyższymi cenami?

Napisany przez ADMCI4
Cześć... Już od dłuższego czasu radzę sobie bez karty kredytowej. Jednak moi przyjaciele ciągle starają się przekonać mnie do korzyści posiadania karty kredytowej, dlatego chciałbym dostać kilka kompetentnych opinii na ten temat z tego forum. Na przykład, nie potrafię sobie wyobrazić, że zakupy kartą kredytową nie wiążą się z wyższymi cenami. Nawet jeśli karta kredytowa jest darmowa, na pewno wciąż będą na mnie czyhać jakieś dodatkowe opłaty, gdy z niej skorzystam do płatności. Możecie mnie poinformować, czy naprawdę warto z niej korzystać?

Napisany przez 2Bolitho
Nie, poza ewentualną opłatą roczną, karta i korzystanie z niej są bezpłatne. Oczywiście mogą obowiązywać specjalne opłaty za korzystanie za granicą itp. Dla handlu karta kredytowa jest jednak droższa niż karta debetowa lub płatność gotówką. Dlatego w Niemczech nie wszystkie sklepy przyjmują karty kredytowe. A przy płatności gotówką można jeszcze otrzymać rabat...

Napisany przez Sidekick
O ile nie masz na myśli psychologicznego wpływu płatności kartą, czyli kupowania więcej niż jest ci potrzebne. Ale zasada ta jest pewnie znana z kart debetowych. Jeśli nie jesteś jeszcze pewien, czy karta kredytowa jest dla ciebie odpowiednia, spróbuj karty kredytowej prepaid. Od pewnego czasu czytam w tym forum i dlatego zdecydowałem się na kartę firmy Voicecash. Była już kiedyś omawiana w forum, ale jestem zadowolony z karty. Choć wielu powie ci, że karta kredytowa prepaid jest nietypowa. Ale jak już powiedziałem, jeśli chcesz poznać tę zasadę, poszukaj informacji o Voicecash. Istnieją także inne karty, ale nie mogę o nich wypowiadać się, ponieważ mam tylko tę kartę (i mi wystarcza).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata