Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Czy umowa oszczędnościowa na budowę może być uwzględniona podatku jako forma zabezpieczenia na starość?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie, niedawno znowu zrobiłem swoje zeznanie podatkowe, z czym zawsze mam wiele pracy. Ponadto formularze zmieniają się każdego roku i trudno mi się w nich odnaleźć. Mam zwykły kontrakt oszczędnościowy i kontrakt na emeryturę w ramach programu Wohn-Riester. Przeglądając formularze, natknąłem się na załącznik dotyczący kosztów zabezpieczenia społecznego oraz załącznik dotyczący zabezpieczenia emerytalnego. Jaka jest dokładnie różnica między nimi? Czy mogę dowolnie zdecydować, na którym formularzu wpiszę moje dwa kontrakty oszczędnościowe? Czy jest naprawdę ważne, żeby zrobić to wszystko dobrze dla zwrotu podatku? Pozdrowienia, Beerli

Re: Czy umowa oszczędnościowa na budowę może być uwzględniona podatku jako forma zabezpieczenia na starość?

Napisany przez 2Bolitho
Jeśli chodzi o zagadnienia fachowe, niestety nie mogę pomóc. Mam jednak 2 wskazówki: Steuer-Spar-Erklärung 2011 Do natychmiastowego pobrania. Oprogramowanie jest naprawdę świetne i pomaga znacznie przy składaniu zeznań podatkowych. Koszty są w granicach rozsądku i z tego, co wiem, można je odliczyć od podatku. W ten sposób nie będziesz mieć już problemu z formularzami. Ponadto otrzymasz wiele wskazówek w odpowiednim miejscu. W przeciwnym razie poszukaj biura pomocy podatkowej lub niektóre związki zawodowe oferują również pomoc za pośrednictwem swoich partnerów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata