Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: pożyczka na opłaconą nieruchomość

Napisany przez Kevin71
Cześć, mam nowy Dom (2009) o wartości około 220.000,00 €. Ten ND został w pełni sfinansowany z własnych oszczędności w 100%. Nie ma żadnych wpisów w księdze wieczystej ani miesięcznych spłat kredytów. Nie mam żadnych innych kredytów oprócz mojego samochodu. Kupiłem go 3 lata temu, wpłacając zaliczkę w wysokości 10.000,00 € i płacąc miesięczną ratę w wysokości 80 €. Teraz jednak muszę wykupić samochód. Koszt wykupu samochodu to teraz 17.500 €. Jestem emerytem i otrzymuję emeryturę w wysokości 1000 €. Moja żona zarabia dodatkowo 1500 € netto, do których dochodzą 368 € zasiłku rodzinne oraz 430 € zasiłku pielęgnacyjnego. Ponieważ nie mamy żadnych innych miesięcznych obciążeń, te pieniądze są praktycznie do naszej dyspozycji. W zeszłym roku mieliśmy kłopoty ze Sparkasse. Straciliśmy dużo pieniędzy na lokatach kapitałowych i byliśmy z tego bardzo złośliwi. Zmieniliśmy więc bank. Po zmianie dostałem rachunek za kartę kredytową w wysokości 600 €. Z złości nie zapłaciłem go. W rezultacie dostałem wezwanie do zapłaty. Wtedy zapłaciłem. Teraz podejrzewam, że jest to wpisane do Schufa. Moje pytanie: Czy wciąż mogę dostać hipotekę na mój Dom, aby wykupić mój samochód, czy też z tym wpisem w Schufa to się skończyło? Kolejne pytanie: Dlaczego w ogóle zostało mi udzielone Leasingu przy 1000 € emerytury? Ach tak, cena detaliczna pojazdu wynosiła 28.000 €. Na koniec chciałbym jeszcze dodać, że wszystkie oszczędzone pieniądze zostały zainwestowane w Dom, więc nie pozostało nic, aby teraz spłacić samochód. Dziękuję za odpowiedzi.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Kevin71, ile pieniędzy potrzebujesz? kredyty hipoteczne zazwyczaj zaczynają się od 25 000 euro! Z jakiego regionu pochodzisz? Regionalny bank z Dolnej Saksonii oferuje właśnie świetny kredyt poniżej 25 000 euro bez wpisu hipoteki na poziomie 4,25%!

Napisany przez Kevin71
Cześć Panie Buhmann, W zasadzie potrzebujemy tych 17 500€. Jeśli kredyt hipoteczny zaczyna się od 25 000€, można rozważyć uwzględnienie naszego planowanego basenu w kredycie hipotecznym. Co Pan na to? Z poważaniem Kevin71 P.S. Pomiędzy Hanowerem a Göttingen

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Kevin71, nie widzę większego problemu, aby udostępnić Ci 17 500 lub 25 000 euro pod warunkiem, że nie będziesz obciążony kredytem hipotecznym! Nawet jeśli Twoje dane w Schufa są negatywne! Spokojnie podaj nazwę miasta, ponieważ to właśnie tam kończy się obszar działalności banku regionalnego. Jeśli wolisz kwotę 25 000 euro, ułatwi mi to wybór najlepszych ofert bankowych. W takim razie skontaktuj się ze mną mailowo!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata