Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Jakie działania online można wykonać w banku Sparkasse?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim Pytam, ponieważ zauważyłem, że banki i kasy oszczędnościowe postępują w tej kwestii czasem bardzo różnie. Na przykład dotychczas nie widziałem możliwości sprawdzenia salda konta oszczędnościowego online w kase oszczędnościowej. Czy to nie należy do standardowej oferty, dlaczego więc nie działa? Nie jest mi również znane, czy w kasie oszczędnościowej można zlecić online cofnięcie transakcji. Czy może to działać tylko w mojej kasie oszczędnościowej? Czy moglibyście mi powiedzieć, jakie transakcje online ogólnie można wykonywać w kase oszczędnościowej?

Napisany przez 2Bolitho
W moim banku oszczędnościowym działa sprawdzanie salda książeczek oszczędnościowych. Podejrzewam jednak, że powinno to być standardem wszędzie. Dotychczas nie miałem zbyt wielu obciążeń z tytułu niewystarczających środków na koncie. Pamiętam jedno sprzed kilku lat, które chyba również załatwiłem online.

Napisany przez Doso
To zależy od tego, czy to konto jest aktywowane do bankowości internetowej - zasadniczo jest to jednak standardowe. Jak zawsze, nie ma jednej Sparkasse, ale prawnie niezależne banki, które noszą nazwę Sparkasse. Prawdopodobnie istnieją różnice w bankowości internetowej.

Napisany przez HansSchuetzel
Wszystko zależy od konkretnej kasy oszczędnościowej, ponieważ mają one wszystkie swoje własne statuty, są związane z prawem poszczególnych krajów związkowych i są dość niezależne. Jednakże mogę powiedzieć, że obecnie w większości kas oszczędnościowych można wykonywać przelewy online, zakładać zlecenia stałe, drukować wyciągi, standardowe rzeczy. W niektórych z nich korzysta się z kodów TAN, inne posiadają karty chipowe. Różnice między nimi z pewnością dotyczą opłat, dlatego warto również rozważyć inne banki, ponieważ kas oszczędnościowych nie należą już do tańszych banków dla zwykłych kont oszczędnościowych. A dzięki darmowym kartom debetowym Visa innych banków (DKB, comdirect itp.) można bezpłatnie wypłacać pieniądze we WSZYSTKICH bankomatach. Jeśli można zrezygnować z wizyt w placówkach, to może to być coś ;-) Pozdrowienia, Hans

Napisany przez 2Escorpio
DKB ma kartę kredytową, nie kartę debetową

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata