Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy obecnie jest korzystny czas na oprocentowanie kredytów hipotecznych?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, r n r n niedawno odkryto, że od czasu kryzysu finansowego przedsiębiorstwa powoli wróciły do zdrowia, ale stopy procentowe nadal są bardzo korzystne. Warto więc było zbudować lub kupić Dom. Czy jest teraz nadal tak samo? R n r n Ostatnio nie śledziłem sytuacji dokładnie. Obawiam się, że ze względu na wielką katastrofę w Japonii rynki mogą załamać się na dłuższą metę, co może spowodować ponowne obniżenie stóp procentowych do rekordowo niskiego poziomu? R n r n To smutna okazja, ale wystarczający powód, aby z wzięciem kredytu hipotecznego poczekać jeszcze kilka tygodni lub miesięcy. R n r n Ktoś jest tutaj ekspertem i może mi coś więcej na ten temat powiedzieć? R n r n Cześć, Pius

Re: Czy obecnie jest korzystny czas na oprocentowanie kredytów hipotecznych?

Napisany przez 2Bolitho
Pius pisze: Cześć, do niedawna obowiązywała opinia, że od czasu kryzysu finansowego przedsiębiorstwa powoli odbudowują swoją kondycję, a poziom stóp procentowych nadal był bardzo korzystny. Dlatego dobrze było zdecydować się na budowę lub zakup domu. Czy nadal tak jest? Ostatnio nie śledziłem tej sytuacji zbyt dokładnie. Obawiam się, że w dłuższej perspektywie, na skutek wielkiej katastrofy w Japonii, rynki zawiodą, a stopy procentowe spadną znowu do rekordowo niskiego poziomu? Choć to smutny powód, byłoby to wystarczające uzasadnienie, aby z możliwą finansową na nieruchomość jeszcze zaczekać kilka tygodni lub miesięcy. Kto jest ekspertem w tej dziedzinie i może mi coś więcej na ten temat powiedzieć? Ciao, Pius
Nie ma eksperta, który byłby w stanie dokładnie przewidzieć rozwój stóp procentowych. Stopy procentowe są nadal na historycznie niskim poziomie. Mimo że nieco wyższe niż kilka miesięcy temu. Ale wciąż są korzystne. Jeśli masz jakieś przypuszczenia, to w nie wierz. Tak zwani eksperci też tylko wróżą z fusów. Miej zaufanie do własnej wiedzy i oceny sytuacji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata