Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Porównanie nazw treści

Napisany przez muckelmama
Cześć razem, dziś zwracam się do was z nadzieją na uzyskanie trochę wyjaśnień. Następująca sytuacja: Mój pracodawca przekazuje moje wynagrodzenie na konto mojego męża w Deutsche Bank.Nie mam pełnomocnictwa do tego konta.Wynagrodzenie jest odrzucane, ponieważ właścicielem konta nie jest beneficjent pieniędzy.Odziwie było to możliwe przez 20 miesięcy, teraz nagle nie.Dlatego rozmowa z doradcą.Cytat: Jeśli zrobisz pełnomocnictwo, nie ma problemu, pieniądze zostaną przelane.Okay, zrobiliśmy pełnomocnictwo, poprosiliśmy szefa o ponowne przelewanie. Dzisiaj rozmowa z innym pracownikiem banku, Cytat: To nie ma nic wspólnego z pełnomocnictwem, pieniądze nie zostaną przelane z powodu wyżej wymienionego problemu...(nie właściciel konta..bla..). Teraz moje pytanie! Czy ktoś wie, co jest teraz zgodne z prawem?? Naprawdę czuję się głupio, znów biec do szefa, tłumaczyć wszystko, mieć nadzieję, że nie oszaleje...Nie chcę, żeby mi brakowało pieniędzy od 10 dni...Naprawdę chce mi się rzygać... Pozdrowienia, Mama Muckel

Napisany przez 2Bolitho
To nie ma nic wspólnego z pełnomocnictwem. Zmień konto na konto męża LUB żony. Wtedy oba imiona jako odbiorcy są w porządku. Albo po prostu własne konto. Być może bezpłatnie w banku internetowym... To jednak nietypowe, że tak się zachowują. Jeśli nazwisko jest takie samo, powinni to zrobić bez problemu. U nas działa to od lat.

Napisany przez Banker 90
Bolitho hat całkowitą rację. To w ogóle nie ma nic wspólnego z pełnomocnictwem. Tło sprawy polega na tym, że konto zawsze musi być prowadzone na rachunek właściciela konta, czyli na osobę, której nazwisko widnieje również w opisie konta. Banki są faktycznie zobowiązane do sprawdzenia tego i nie mogą dokonać płatności na konto, jeśli odbiorca i właściciel konta nie są identyczni. Tak ustalił ustawodawca. Powodem dla tego jest po prostu rozliczenie podatkowe. Dość skomplikowane tło. Jedynymi propozycjami rozwiązania są: 1. zmiana istniejącego konta na konto wspólne lub 2. założenie własnego konta i dokonanie przelewu na nie. Zastanawiam się, kto dał taką propozycję pełnomocnictwa. Nie świadczy zbyt dobrze o jego kompetencjach jako bankiera, bo w takiej sytuacji powinno się wiedzieć, że przy wpływie pieniędzy w ogóle nie zwraca się uwagi na osoby upoważnione... ale cóż.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata