Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Czy pracodawca może czerpać zyski z ubezpieczenia grupowego?

Napisany przez ADMCI4
Ostatniego tygodnia wysłałem mojego doradcę ds. ubezpieczeń i finansów do mojego pracodawcy, aby mógł złożyć kilka propozycji dotyczących ubezpieczenia emerytalnego. Wynikiem jest to, że teraz ma ono być również oferowane. Mój doradca zwrócił mi uwagę, że pracodawca również oszczędza na składkach na ubezpieczenia społeczne. Czy faktycznie powinien je przekazać nam, czy nie?
Nadal mówi się, że nie może on wnieść wkładu, co rozumiem. Ale te 20 euro, które oszczędza na moim ubezpieczeniu emerytalnym, na pewno nie może po prostu zatrzymać, prawda? Będę bardzo wdzięczny za pewne informacje.

Napisany przez 2Bolitho
Albo i nie!

Jeśli pracodawca nie przekaże tego korzyści, no cóż, tak właśnie jest. Wzbogacanie to fajne hasło. Na pewno dobrze się prezentuje na zebraniach pracowniczych. Jeśli pracodawca musi polegać na oszczędzaniu składek socjalnych, to najlepiej poszukać innej pracy. Wydaje się, że trwałość modelu biznesowego nie jest już gwarantowana.

Ach tak, jeśli istnieje Rada Zakładowa, może ona prowadzić negocjacje z pracodawcą. W innym wypadku można ją założyć. Jednak nawet wtedy pracodawca nie może być zmuszony do świadczeń dobrowolnych.

Napisany przez ADMCI4
W ustawie dotyczącej emerytur firmowych jest określone, że każdy pracownik ma prawo do przekształcenia wynagrodzenia. Jednak nigdzie nie jest opisane, że pracodawca musi przekazać korzyści z ubezpieczenia społecznego. Tutaj wszystko działało na zasadzie dobrowolności.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata