Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy istnieje ubezpieczenie od utraty pracy w przypadku kredytu hipotecznego?

Napisany przez ADMCI4
Moja żona i ja chcielibyśmy kupić mieszkanie. Niestety nie mamy zbyt wiele własnego kapitału i musielibyśmy prawie wszystko sfinansować. Ponieważ obecnie zarabiamy całkiem dobrze, nie będziemy mieli problemów z obsługą kredytu. Martwię się tylko tym, co by było, gdyby ktoś z nas stracił pracę. Na razie nie jest to nasz problem, ale w dzisiejszych czasach, teoretycznie, może to przydarzyć się praktycznie każdemu. W przypadku kredytów ratalnych istnieją ubezpieczenia odnawialne, czy można je również zawrzeć w przypadku kredytów hipotecznych? Czy kwota kredytu w takim przypadku nie byłaby zbyt wysoka dla ubezpieczenia?

Re: Czy istnieje ubezpieczenie od utraty pracy w przypadku kredytu hipotecznego?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Mikrobe,

zwróć się do pana Christiana Andreasa (C.Andreasa) z tego forum, z pewnością będzie w stanie Ci wspaniale pomóc.

Napisany przez Naseweis

Moja żona i ja chcielibyśmy kupić mieszkanie.
Niestety nie mamy zbyt dużego wkładu własnego i będziemy musieli finansować prawie wszystko.
Ponieważ obecnie zarabiamy całkiem dobrze, nie będziemy mieć problemów z ratami.
Martwię się tylko, co się stanie, jeśli jeden z nas straci pracę. Na razie to nie jest temat, ale w dzisiejszych czasach zasadniczo może się to zdarzyć praktycznie każdemu.
W przypadku kredytów ratunkowych istnieją ubezpieczenia spłaty kredytu, czy można je także zawrzeć w przypadku kredytów hipotecznych?
Na pewno zalecane są ubezpieczenia na życie dla ciebie i twojej żony. Ewentualnie ubezpieczenie od niezdolności do pracy, jeśli jeszcze nie istnieje.
Takie umowy powinny być zawarte z agentem ubezpieczeniowym w twojej okolicy.
Odradzam zawieranie umów przez internet!
Czy kwota kredytu w takim przypadku jest zbyt wysoka dla ubezpieczenia?

Cześć...

Naseweis

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata