Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Czy firma ubezpieczeniowa Nürnberger Lebensversicherung wciąż istnieje?

Napisany przez ADMCI4
Jako ponad dwadzieścia lat temu podpisałem ubezpieczenie na życie w Nürnberger. Po kilku latach wpłacania składek nie mogłem sobie już na nie pozwolić i pozostawiłem je w zawieszeniu. Tak pozostało do dziś. Na koncie też prawie nic nie ma. Ostatnio nie otrzymałem od firmy żadnych informacji ani widziałem żadnych dokumentów, nie dostałem żadnych korespondencji. Czy przypadkiem nie wiecie, czy Nürnberger Lebensversicherung istnieje nadal, czy też mogę po prostu stracić swoje pieniądze? Chciałbym teraz zerwać umowę. Pozdrowienia, BastianP.

Napisany przez Naseweis
Może warto spróbować wyszukać? www.google.de a następnie po prostu wpisz Nürnberger Lebensversicherung.

Napisany przez EasyD
Nie martw się Bastian, Nürnberger nadal jest płynna finansowo i działa na rynku.

Napisany przez ADMCI4
XD czy w pomieszczeniu w Norymberdze z tabliczką Marketing zostanie jutro rano uzupełnione? Wydaje się, że od dłuższego czasu tylko puste kartony czekają tam na swoje dalsze wykorzystanie w późniejszym wieku.

Napisany przez ADMCI4
ubezpieczenie bezzwrotności składek nie było dobrym wyborem, ponieważ jest to zmiana umowy, a takie zmiany - jak wszystko w ubezpieczeniach - kosztują dużo pieniędzy. Ponadto, ubezpieczenie nadal zarządza twoją umową (bezzwrotną składką), więc ponoszone są ciągłe koszty administracyjne. Te koszty są odejmowane od już zgromadzonego salda. Prawdopodobnie możesz się uważać za szczęściarza, jeśli w ogóle odzyskasz jakieś pieniądze. Aby odzyskać jak najwięcej pieniędzy z twojej polisy, powinieneś skorzystać z profesjonalnej pomocy przy wypowiedzeniu umowy ubezpieczenia na życie. W ten sposób wartość wykupu może wzrosnąć nawet o 20%, a ponadto masz szansę odzyskać wszystkie wpłacone składki plus odsetki. Ewentualne straty możesz także odliczyć podatkowo. Jeszcze jedno na marginesie: choć masz prawo do bezzwrotnej składki w swoim ubezpieczeniu na życie lub emerytalnym, nie masz prawa do kontynuacji umowy tak jak wcześniej. Oznacza to, że nawet jeśli chciałbyś teraz normalnie kontynuować swoją polisę, ubezpieczyciel prawdopodobnie się nie zgodzi. Masz więc wybór - albo pozostawiasz umowę do momentu, aż koszty zjedzą całe saldo, albo rezygnujesz z umowy jak najszybciej i ratujesz, co jeszcze możliwe.

Napisany przez Holger1984
Tak, firma Nürnberger Lebensversicherung AG nadal istnieje. Patrz także na Lebensversicherung der Nürnberger: Test und Testsieger 2012

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata