Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Co się dzieje z kredytem bez sprawdzania w Bazie Klientów Wątpliwych w przypadku nagłej potrzeby?

Napisany przez ADMCI4
Praktycznie nie mam innego wyjścia, ale sytuacja jest nadzwyczaj krytyczna. Chciałbym spróbować innego rozwiązania, ale moje bank odmawia mi wszelkiej pomocy. Moje konto jest w dużej debecie, a ja pilnie potrzebuję pieniędzy do życia. Zastanawiam się nad wzięciem kredytu bez sprawdzania w Bazie Klientów Niesolidnych (Schufa) jako absolutnego rozwiązania w nagłej potrzebie. Nie musiałby to być duża suma, maksymalnie 1000 euro. Czy ktoś tutaj ma doświadczenie w tej kwestii i może mi powiedzieć, na co dokładnie zwrócić uwagę? Jaka maksymalna stopa procentowa jest dopuszczalna? Chcę zachować zdrowy rozsądek, raty muszą być dla mnie znośne. Z góry dziękuję..

Re: Co się dzieje z kredytem bez sprawdzania w Bazie Klientów Wątpliwych w przypadku nagłej potrzeby?

Napisany przez 2Escorpio
Hej, oprocentowanie w przypadku pożyczek bez sprawdzania w bazie danych Schufa zmienia się tylko minimalnie i zawsze jest dość wysokie, porównywalne do odsetek od debetu. W przypadku tego rodzaju pożyczki jesteś jasno wykluczony, ale ponieważ uważasz, że nie masz innego wyjścia... musisz się z tym pogodzić. Jednak nie każdy może otrzymać pożyczkę bez sprawdzania w bazie danych Schufa... musisz mieć umowę o pracę na czas nieokreślony lub co najmniej na czas określony, która trwa co najmniej 6 miesięcy po spłacie ostatniej raty pożyczki, nie możesz być na okresie próbnym i musisz mieć wystarczająco wysoką pensję, aby po odliczeniu czynszu i około 500 euro na utrzymanie (jedzenie, ubezpieczenia, telefon itp.) nadal pozostawała kwota do spłaty miesięcznej raty pożyczki. Również nie powinieneś zbytnio polegać na informacji o gotówce w ciągu 24 godzin... zazwyczaj zajmuje to 5-10 dni roboczych (w zależności od dostępnych środków finansowych), zanim bank się znajdzie. Nie możesz także zapomnieć (zanim Bolitho to napisze ^-^), że musiała mieć miejsce pewna znacząca niegospodarność z twojej strony, aby znaleźć się w takiej sytuacji. Problem na pewno nie zostanie rozwiązany dzięki pożyczce, ale do istniejących problemów dołącza kolejny. Podsumowując: Jeśli nie widzisz innego rozwiązania, sięgnij po ten typ pożyczki, ale przede wszystkim upewnij się, że masz przynajmniej kontrolę nad swoimi finansami, aby uniknąć powtórzenia tej sytuacji. Pozdrawiam, esco

Napisany przez 2Bolitho
:-) ale skoro uważasz, że nie masz innego wyboru... musisz to po prostu zaakceptować. dokładnie! I zupełnie co innego nie mieć wyboru. Słyszycie różnicę? ... i szczerze wierzę, że zawsze mamy wybór. Czasem może nam się nie podobać konsekwencje innych alternatyw, ale moim zdaniem zawsze mamy wybór.

Napisany przez Birgit
Cześć, jeśli brakuje ci pieniędzy do życia, czym zamierzasz spłacić kredyt? Birgit

Napisany przez rofastipp
Istnieje dobra szansa na uzyskanie kredytu bez sprawdzania w bazie Schufa poprzez platformę internetową auxmoney. Tam spotykają się prywatni inwestorzy, którzy udzielają prywatnych pożyczek z uczciwymi stopami procentowymi! Zobacz tutaj: Porady finansowe | Oszczędzanie | Zarabianie pieniędzy: Prywatny kredyt bez sprawdzania w bazie Schufa

Napisany przez khuesser
Jak wysoki powinien być stopa procentowa, to musisz zdecydować sam. Tak jak to brzmi, powinna być ona możliwie niska.

Napisany przez Arkos
inwestorom obiecuje się jednak nawet do 15,8% odsetek - bardzo dziwne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata