Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy mogę robić zakupy przez internet kartą kredytową mojej przyjaciółki

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim... Ponieważ sam nie mam karty kredytowej, ale uważam, że zakupy internetowe są bardzo wygodne, chciałem niedawno zamówić coś przy użyciu karty mojej przyjaciółki. Jednak nie byłem pewien, czy to jest możliwe, dlatego na razie zrezygnowałem. Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc w tej sprawie. Jeśli zamawiam artykuł w internecie na swój pseudonim, czy mogę go normalnie opłacić kartą kredytową i danymi mojej przyjaciółki? Mogę podać wszystkie szczegóły, takie jak np. numer weryfikacyjny. Czy taka płatność może być odrzucona ze względów bezpieczeństwa?

Napisany przez 2Bolitho
Nigdy tego nie robiłem, ale trzeba również podać właściciela karty kredytowej. Przynajmniej wtedy, gdy różni się od zamawiającego. Jeśli podasz te dane, powinno działać.

Napisany przez ProperSoul
Cześć, to powinno faktycznie działać tak, jak pisze Bolitho. Ale zanim zaczniesz robić zakupy kartą kredytową swojej dziewczyny, poproś ją o zgodę. I poinformuj ją o tym. Niech nie zdarzy się sytuacja, że anuluje płatność, bo nie wie, że coś zamówiłeś. Pozdrawiam

Napisany przez 2Escorpio
Jak napisał Bolitho, jest to możliwe. Jednak pod względem prawnym nie jest to dozwolone. Przyjaciółka musi wprowadzić dane swojej karty kredytowej do formularza i potwierdzić płatność, ponieważ w Niemczech karty nie są przenośne.

Napisany przez Thomas.123
Tak, to możliwe. Możesz podać inny adres do faktury (imię i adres Twojej przyjaciółki) oraz swój adres dostawy. Zazwyczaj istnieje pole wyboru, które musisz zaznaczyć, zazwyczaj coś w stylu Podaj inny adres do faktury/dostawy. Jednak jak już zostało wspomniane, Twoja przyjaciółka musi podać dane sama (z prawnego punktu widzenia). Zawsze jednak zapytaj o zgodę przed każdym zamówieniem (właściwie powinna ona wprowadzać dane osobiście), w przeciwnym wypadku byłoby to uznane za oszustwo kartą kredytową. Poleciłbym, aby Twoja przyjaciółka założyła kartę partnerską, nie jest to szczególnie drogie, a nawet można nią płacić punktach sprzedaży.

Napisany przez frau_bauer
To wszystko jest dla mnie czasami zbyt łatwe. Gdy ktoś zna numer karty, imię i nazwisko właściciela oraz numer weryfikacyjny, może płacić nią gdzie chce i niemal dowolne kwoty.

Napisany przez Hubo_S
Oczywiście, można to zrobić, o ile ona również wie, że o tym wie. Nie ma przeciwskazań

Napisany przez 2Escorpio

Na pewno można to zrobić, o ile oczywiście osoba ta wie o tym, nie ma temu przeciwwskazań

Informowanie innych ludzi, że używa się ich karty kredytowej, jest przeceniane ^-^

Napisany przez Birgit
Nie zostawiłbym mojej karty kredytowej gdzieś na widoku.

Napisany przez Hubo_S
Tak samo ja, jednak znam wielu ludzi, którzy naprawdę postępują w ten sposób... To nie dla każdego.

Napisany przez Henning_T
Oczywiście, jeśli jest zgodna, to w zasadzie nie ma żadnego problemu..
Wtedy jest to tak, jakby pożyczała ci gotówkę i z nią chodziłaś na zakupy.
Często tak robimy, ponieważ moja mama nie ma karty kredytowej.
Oczywiście nie powinno się ujawniać swoich danych zbyt swobodnie, ale między dobrymi przyjaciółmi..

Napisany przez eichi

To wszystko działa, czasami nawet zbyt łatwo. Jak tylko ktoś zna numer karty, jej właściciela i numer weryfikacyjny, może płacić niemal wszędzie i niemal dowolne kwoty.

Numer weryfikacyjny można ustalić w kilka sekund,
dlatego w zasadzie wystarczy numer karty, który można zeskanować przechodząc obok kogoś w pasażu handlowym.
https://www.youtube.com/watch?v=x-NZ...=results_video

Napisany przez 2Escorpio

Sale sprawdzić sale egzaminacyjne można w kilka sekund, dlatego w zasadzie wystarczy numer karty, który można zeskanować, przechodząc obok w pasażu handlowym.
https://www.youtube.com/watch?v=x-NZ...=results_video

Skanowanie jest możliwe tylko jeśli karta obsługuje PayWave / PayPass... dlatego wiele banków ma problem z jej wprowadzeniem, chociaż zasadniczo jest to dobry pomysł.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata