Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie przewiązane poza BSV, mimo że suma przydziału nie została jeszcze osiągnięta.

Napisany przez silber80
Cześć, w 2006 roku zawarłem umowę BSV z BHW, ponieważ kupiliśmy Dom. Chciałbym teraz dowiedzieć się, czy po zakończeniu okresu trwania umowy, który w moim przypadku wynosi 10 lat, mogę po prostu zrezygnować z umowy oszczędnościowej budowlanej, ponieważ chciałbym skorzystać z refinansowania z innym bankiem. Problem, jaki mam teraz, polega na tym, że skorzystałem z DispoMaxx jako pełnego finansowania i nie osiągam wymaganego minimalnego depozytu, aby skorzystać z korzystnego dalszego finansowania BSV. Czy mogę teraz po prostu odliczyć już oszczędzoną kwotę od kredytu i następnie kontynuować spłatę pozostałej kwoty z innym bankiem, czy też jestem związany z BHW aż do osiągnięcia tej kwoty?? Z góry dziękuję

Re: Finansowanie przewiązane poza BSV, mimo że suma przydziału nie została jeszcze osiągnięta.

Napisany przez Naseweis
Twój umowa pożyczki z BHW niestety mi nie jest znana. Dlatego niemożliwe jest wyrażenie jakiejkolwiek opinii na ten temat. Naseweis

Napisany przez silber80
Cześć Mądrale, jakie informacje potrzebujesz? Czy to standardowy limit debetowy BSV Dispo maxx?

Napisany przez Naseweis
Dispo maxx to produkt oszczędnościowo-kredytowy, ale nie jest umową pożyczki!

Napisany przez MThiemann
Cześć Silber80, Jesteś związany z BHW tylko podczas okresu wiązania oprocentowania. Po jego zakończeniu możesz spłacić BHW. Masz kilka możliwości: 1. Natychmiastowo zwiększ swoje oszczędności w ramach umowy oszczędnościowej budowlanej, aby osiągnąć pełne przydziały na koniec okresu wiązania oprocentowania. 2. Skorzystaj z częściowej sumy budowlanej z 2016 (w zależności od osiągniętego stopnia oszczędzania) i sfinansuj pozostałą kwotę. 3. ... a to jest opcja, której obecnie dosyć często używam: Złóż wniosek o kredyt konsolidacyjny na koniec okresu wiązania oprocentowania (działa to w niektórych bankach maksymalnie do 5 lat wcześniej). Przy tej opcji uwzględnia się osiągnięte saldo oszczędności budowlanych na koniec okresu wiązania oprocentowania i odlicza się od aktualnej kwoty kredytu (ewentualnie uwzględniając odpowiedni okres wypowiedzenia). Dzięki temu w 2016 roku możesz spłacić swoje stare finansowanie przy użyciu salda oszczędności budowlanych i kredytu konsolidacyjnego. Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata