Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt budowlany dla osób prowadzących działalność gospodarczą, co należy złożyć

Napisany przez spar mal fix an
Cześć drodzy użytkownicy forum finansowania budowy domu! Moje pytanie do was: Co muszę złożyć w ramach wniosku o kredyt w LBS, jeśli jako osoba samozatrudniona chcę otrzymać wypłatę swojego planu oszczędnościowego mieszkaniowego wraz z udziałem kredytowym??? Oto co zostało już zrobione: kwota oszczędności w ramach planu bauspar wynosi teraz 100 000 euro i została przyznana. Działka została opłacona gotówką, co oznacza, że można ustanowić zastaw hipoteczny.

Re: kredyt budowlany dla osób prowadzących działalność gospodarczą, co należy złożyć

Napisany przez Naseweis
Cześć, po prostu skontaktuj się z doradcą LBS. To on będzie odpowiedzialny za dalsze kroki. Pozdrawiam

nie bądź taki cwaniak, cwaniak.... Po co jeszcze potrzebne jest forum finansowe, skoro można od razu pójść do doradcy. Więc jeśli ktoś może mi pomóc z powyższym pytaniem, byłoby miło. dziękuję

Napisany przez Naseweis
Cześć, ok.. to inaczej, o jaki rodzaj kredytu chodzi? A) Budowlany; B) Zakup domu; C) Zakup mieszkania; D) refinansowanie; Dla mnie istotne jest, jak najlepiej pomóc pytającemu i tutaj w przypadku instytucji kredytowych mogą wystąpić różnice w wymaganych dokumentach kredytowych. Istnieje też możliwość, że LBS-Bausparkasse wcześniej udzielił Ci kredytu. Nie mam tych informacji. Pozdrawiam!

To jest nowa konstrukcja na niezabudowanym terenie. Działka sama w sobie nie jest obciążona. Nigdy wcześniej nie korzystałem z kredytu. Na budowę domu planuję korzystać ze 100 000 euro pożyczki LBS oraz 50 000 euro kapitału własnego. Mam własną działalność gospodarczą od około 10 lat, jeśli to ma jakieś znaczenie. Czekam na Twoją odpowiedź mądry człowieku... Wszelkie informacje są mile widziane.

Napisany przez Naseweis
Cześć, finansowalne są budynki mieszkalne, jak również domy mieszkalne z udziałem handlowym do 50% powierzchni handlowej. następujące dokumenty są wymagane do sfinansowania nowego budynku: Opis budowy; Zatwierdzone plany budowy (rzut, przekrój, widoki) Obliczenie powierzchni zabudowanej zgodnie z DIN 277 Obliczenie powierzchni mieszkalnej zgodnie z DIN 283 Te dokumenty otrzymasz u architekta! Plan sytuacyjny/mapa z zaznaczonym rzutem budynku Kataster/urząd geodezyjny Dowód posiadania wkładu własnego, Dowód dochodu (ostatnie 3 decyzje o podatku dochodowym); Bilanse oraz rachunki zysków i strat z ostatnich 3 lat; Kopię dowodu osobistego/paszportu; Dokumenty dotyczące ewentualnych kredytów (długów) Niepoświadczony odpis z księgi wieczystej działki (maks. 3 miesiące stary); ewentualny dowód dochodu + kredytów małżonki Pozdrowienia Mądrala

Najlepsze podziękowania, będę w stanie coś z tym zrobić

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata