Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Na jaki okres zachowuję swoją klasę zniżki?

Napisany przez ADMCI4
Cześć koledzy, jestem teraz na 60% zniżki w moim ubezpieczeniu samochodu. Ponieważ jednak wyjeżdżam teraz na dwa lata do Anglii i w tym czasie nie będę rejestrował własnego auta, zastanawiam się, co stanie się z moimi procentami. Czy zostaną zachowane, aż zarejestruję kolejny samochód na swoje nazwisko w Niemczech, czy też będę musiał zacząć od znacznie wyższego procentu po dwóch lub nawet trzech latach? Czy mam ewentualnie możliwość zawieszenia ubezpieczenia czy też muszę je natychmiast zrezygnować, gdy wyrejestruję samochód? Pozdrowienia, Clipfish

Re: Na jaki okres zachowuję swoją klasę zniżki?

Napisany przez Naseweis
Kollegen pisze: Cześć Koleżanki i Koledzy, właśnie osiągnąłem poziom 60% w moim ubezpieczeniu samochodu. Jednak teraz zamierzam wyjechać do Anglii na dwa lata i w tym czasie nie będę rejestrował własnego samochodu, dlatego zastanawiam się, co się stanie z moimi procentami. Czy zostaną zachowane, aż zarejestruję kolejny samochód na siebie w Niemczech, czy też będę musiał zacząć od znacznie wyższego procentowego poziomu po dwóch lub może nawet trzech latach? Rabat za brak szkód pozostaje ważny przez 7 lat! Czy mam możliwość zawieszenia ubezpieczenia czy też muszę je od razu anulować, gdy wyrejestrowuję samochód? Po wyrejestrowaniu pojazdu w urzędzie rejestracyjnym, ubezpieczyciel automatycznie otrzymuje powiadomienie. W przypadku niektórych ubezpieczycieli saldo nie jest wypłacane po wyrejestrowaniu, lecz jest ponownie naliczane dopiero przy kolejnej rejestracji. Dlatego polecam poinformowanie ubezpieczyciela, że umowa ma zostać rozliczona! Pozdrawiam, Clipfish
Cześć. Wesołek

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata