Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Bernanke Chory

Napisany przez 2cybercrash
Zdecydowałem się pozostać przy tym frazesie: dziękuję, Bernanke to nie wypada. To ten sam łotr jak stary Czaszka. Grabiący świat i terroryzujący go dzięki nowoczesnym broniom. Tak jest finansowany udział w Iraku i koszty wojny przez zagranicznych inwestorów w dolarze i papierach wartościowych USA!

Napisany przez beta
Ojej... dopiero teraz przeczytałem twoją wiadomość... i wcześniej zrzuciłem ją na SWX.... przepraszam. W takim razie jeszcze raz: -------------------------------------------- Teraz znalazłem winnego! Oczekiwane osłabienie wzrostu wydaje się być w drodze, powiedział szef Fed. Jednakże, wskaźnik inflacji bazowej (bez kosztów żywności i energii) osiągnął poziom, który znajduje się na lub powyżej granicy tolerancji. Ostatnio wynosił on 2,3%. To niepożądany rozwój sytuacji - powiedział Bernanke. https://www.handelsblatt.com/pshb?fn=tt&sfn=go&id=1252518 Czy powinien za to zawisnąć?! ------------------------------------ Pozdrowienia

Napisany przez Springer
Przerwa w podwyżkach stóp procentowych przez FED na korzyść akcjonariuszy? Jestem ciekaw.... https://today.reuters.com/news/articl...otStocksNews-3

Napisany przez Simona
Praktycznie rok później... Znowu zabrałam się za ten temat. Dzisiaj pan Bernanke wypowie się na temat inflacji (przerażenie). Co myślicie? Czy niepewność inwestorów będzie się pogłębiać czy może się uspokoją? Wydaje się, że w ostatnim czasie inwestorzy stali się bardziej zaniepokojeni. Czy zostali zaniepokojeni? A co tak naprawdę jest pożądane? Jak chcielibyśmy, aby inwestorzy myśleli? Czy powinniśmy kontynuować aktywne inwestycje, czy też powinniśmy wycofać się z obawy? Co byłoby dla nas bardziej korzystne? Czy powinniśmy więc przed lipcowym wygaśnięciem trochę zrezygnować i spokojnie zaczekać na to, co przyniesie przyszłość, kierując się zasadą: Pomoc, robi się coraz lepiej. Cóż, wydaje się, że ciężko jest kontynuować aktywne inwestycje i jednocześnie spokojnie się zrelaksować - czyż nie? :roll: Pozdrowienia, Simona

Napisany przez speedskater
No cóż, ciągłe inwestycje i jednoczesne zrelaksowanie się nie wydają się być dobrym pomysłem - czy jednak jest inaczej? :roll: Na pewno zależy to od twojego charakteru, ale jeśli nie potrafisz zachować spokoju, gdy wszystko idzie nie tak jak byś chciał, być może znalazłeś się w złym filmie. Chociaż czasami łatwiej powiedzieć niż zrobić! 8) Ja byłbym za tym, żebyśmy nałożyli zakaz wypowiedzi na tego starego Pana! :lol:

Aktualnie jest taka kapryśna faza, gdzie ma być trochę wzrostów i trochę spadków, nie za dużo, ale także nie za mało, dość płasko, ale jednak nie całkiem płasko. Trochę korekcji, ale nie do końca. Dobrze zauważone, początek miesiąca był skoncentrowany na wzroście kursów, ale teraz zbliża się mały zabójca opcji na 20. i trzeba chronić zapisane instrumenty pochodne. Małe zabiójce stają się coraz ważniejsze, to zauważyliśmy ostatnio. Ale nadchodzą też raporty kwartalne, które mogą spowodować pewne przetasowania. Papierów wartościowych nie wypuszczamy z rąk i być może jeszcze otrzymają korzystne wzmocnienie. Płynność jest zawsze trzymana w rezerwie! Kto wie, czy znów jakiś amerykański medyk czy doradca finansowy nie dostrzeże oznak recesji w dymie?

Napisany przez Simona
Czy amerykański medyk albo doradca finansowy może wypatrzeć oznaki recesji z dymu? Jeśli tak, pójdę na duże zakupy, jeśli nie, to mniej, ale zawsze na jakość. Gotówka jest gotowa. Pozdrawiam, Simona

Napisany przez Simona
:?: :P Uiii, co teraz robimy? Drżenie czy zakupy? 18.07.2007 16:35 Bernanke: Dalej wart uwagi potencjalny wzrost inflacji Waszyngton (BorseGo.de) - Szef Rezerwy Federalnej USA Ben Bernanke na przesłuchaniu dotyczącym sytuacji gospodarczej USA przed członkami Kongresu określił ryzyko wzrostu inflacji jako dalej godne uwagi. Choć kryzys na rynku nieruchomości wyraźnie spowolnił wzrost gospodarczy USA w pierwszym półroczu i w ten sposób także nieco stłumił popyt, to jednak nadal istnieje ryzyko gwałtownego wzrostu cen energii i surowców, co mogłoby dalej podgrzewać inflację. Jako kolejne ryzyko dla według jego oceny umiarkowanie umacniającej się gospodarki w drugim półroczu 2007 roku, Bernanke widzi możliwe nasilenie kryzysu na rynku nieruchomości. Wyższe stopy kredytów hipotecznych i bardziej restrykcyjne warunki kredytowe mogą na pewno przedłużyć słabość rynku nieruchomości. Skutkować to będzie ograniczeniem konsumpcji prywatnych konsumentów w niektórych branżach gospodarki USA. ************************************************** ********************** Pozdrowienia, Simona

Być może luka letnia otworzy swoje podwoje, tak aby odpoczywający wakacyjnie mogli po powrocie podziwiać swoje zrewanżowane portfele.

Napisany przez ADMCI4
Banki centralne stają się coraz bardziej restrykcyjne w kwestii pieniędzy. USA musi podnieść stopy procentowe, jeśli nie chce odłączyć się od reszty. Szczególnie jeśli wszystkie inne ważne państwa zaostrzają swoją politykę w tej kwestii. Myślę, że EBC i Bank Narodowy Szwajcarii podejmą co najmniej 2 kroki w tym roku, co jeszcze bardziej naciskałoby na dolara. Kryzys w sektorze nieruchomości wydaje się nadal trwać, więc ostrożność przy inwestowaniu jest zalecana. Wydaje mi się, że FED bardziej będzie się kierował obligacjami niż rynkiem nieruchomości, więc spodziewajmy się wzrostu stóp procentowych, gdy przepływ kapitału spadnie. Dzisiaj wszystko czerwone na SMI i innych giełdach, ale surowce rosną. Akcje górnicze tego nie zauważyły. Pozdrowienia z Zurychu

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata