Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Przelewy pieniężne za granicę lub poza region UE!

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mam bliskich krewnych spoza regionu UE. Muszę teraz szybko dokonać przelewu. Byłam już w moim banku, ale pobierają oni ogromne opłaty za przelewy! Nie jestem szalona! Czy ktoś może mi powiedzieć, która bank pobiera najmniejsze opłaty za przelewy! Czy istnieją inne sposoby, takie jak przelewy internetowe, które są równie bezpieczne jak tradycyjne przelewy bankowe? Dziękuję za dalsze wskazówki. Bingo11

Napisany przez 2Escorpio
Sprawdzone z Western Union i tak dalej?

Napisany przez Doso
PayPal. Przekazy pieniężne zagraniczne są jednak naprawdę często ogromnie drogie.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, to zależy od kraju i jego zasad dotyczących opłat. Gdyby to nie byli Twoi krewni, po prostu mogłeśbyś obciążyć otrzymującego kosztami - przynajmniej w części. W Twoim przypadku jednak nie ma mowy o tym! Różne banki oferują korzystne metody płatności poprzez swoje własne systemy, ale tylko dla określonych krajów, takich jak USA i kilka innych. Przelewy internetowe możesz bezpiecznie dokonywać tylko w kraju. Myślę, że w ogóle nie jest możliwe dokonywanie przelewów internetowych do krajów spoza UE! Możesz zapytać krótko w swoim banku, czy taka opcja istnieje. Pozdrowienia.

Napisany przez 2Escorpio
vitalis pisze: Cześć, to zależy od kraju i ich regulacji opłat. Gdyby to nie byli twoi krewni, mogłeś po prostu obciążyć odbiorcę kosztami - przynajmniej w pewnym stopniu podzielić się opłatami. Niestety, w twoim przypadku to nie zadziałało! Różne banki oferują korzystne płatności poprzez swoje własne systemy, ale tylko dla określonych krajów, takich jak USA i kilka innych. Przelewy internetowe można bezpiecznie przeprowadzać tylko na terenie kraju. Sądzę, że w ogóle nie jest możliwe dokonywanie przelewów internetowych do krajów spoza UE! Spróbuj zapytać w swoim banku, czy taka opcja jest dostępna. Pozdrowienia.
Oczywiście, można dokonywać przelewów poza UE za pośrednictwem bankowości internetowej (w zależności od banku). Byłoby to nonsensowne, gdyby nie było to możliwe, ponieważ banki na tym zarabiają.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata