Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Gdzie i jak to zrobić?

Napisany przez afinanz
Mój szef wymaga ode mnie, abym sprzedał tę ofertę. (Poniżej) Tylko akcje to udziały w firmie, które są handlowane poza giełdą. Mam znaleźć klientów, którzy skorzystają z tej oferty. Nie mam pojęcia, gdzie i jak to zrobić. Od kilku tygodni szukam rozwiązania. A czas ucieka. Kto mógłby dać mi wskazówkę, gdzie i komu powinienem przedstawić tę ofertę. __________________________________________________ ____________________________________ Oferta : Sprzedajemy akcje z gwarancją i 10% zyskiem Z powodów biznesowych sprzedajemy poniższe akcje. Na następujących warunkach: 1. Mamy prawo wykupić każdą akcję w pierwszych tygodniach roku 2012. Akcje zostaną wykupione po cenie sprzedaży + 10% zysku. 2. Akcje nie mogą być dalej sprzedawane osobom trzecim. 3. Ponieważ nie ma opłat transakcyjnych, akcje będą nadal przechowywane w naszym depozycie. 4. Każda akcja ma wartość 10 USD 5. W naszym depozycie jest łącznie tylko 32 000 akcji. 6. Wraz z zamówieniem należy przesłać kopię paszportu na adres: *Email Address Removed* wraz z dokładnym adresem i informacjami kontaktowymi. Prosimy również o podanie ilości zamawianych akcji, abyśmy mogli przekazać je szybko i bezpiecznie. (Podanie fałszywych informacji może skutkować konsekwencjami prawnymi.) 7. Potwierdzasz swoje zamówienie faktem, że nie korzystasz z pieniędzy, które nie zostały opodatkowane, ani nie jesteś upoważnionym do działania. Akcje (udziały w firmie) Firma *Firma Name Removed* Założona w 1995 roku __________________________________________________ _____________ Proszę o pomoc (sugestie) Dziękuję Edycja: Escorpio

Napisany przez 2Bolitho
Mam wrażenie, że tutaj gra się z łatwowiernością ludzi.

Napisany przez afinanz
Bolitho pisze: Moje wrażenie jest takie, że tutaj gra się z łatwowiernością ludzi.
Dlaczego? Pytam, jak mogę wykonywać moją pracę. Ponieważ mój szef ceni sobie pomysłowość ponad wszystko. Gdzie mogę znaleźć osoby zainteresowane taką ofertą. Nie chcę się tu tłumaczyć. Potrzebuję pomocy. Dziękuję mimo wszystko za pomocny post!

Napisany przez CFO
@afinanz Akcja - nawet jeśli nie jest handlowana - kieruje się wartością wewnętrzną przedsiębiorstwa. Dodatkowo emocje odgrywają kluczową rolę, mogąc wpływać na kurs akcji zarówno pozytywnie, jak i negatywnie. Pierwszą i największą sprzecznością w tych wywodach jest: Sprzedajemy akcje z gwarancją i zyskiem zapewnionym na poziomie 10% Stopa zwrotu w wysokości 10% wiąże się z ryzykiem. Im wyższy poziom odsetek, tym większa zmienność (=ryzyko). Jako inwestor byłbym podejrzliwy. Jeśli ktoś mówi mi: Dostaniesz 10%, ale narażasz się na ryzyko związane z wartością akcji, mogę to zrozumieć. 10% bez ryzyka (czyli z gwarancją i pewnością) nie istnieje. Ponadto nikt nie może wpływać na działalność innych firm poprzez udziały. Tę gorzką lekcję musiały odnieść niektóre fundusze private equity lub spółki inwestycyjne. Podsumowanie: Nikt nie może dać Ci właściwej wskazówki w tej sprawie - chyba że zmienisz stanowisko. Pozdrawiam CFO

Napisany przez afinanz
Dziękuję za odpowiedź. Moja praca jest już dobra. Czasami trochę stresująca. Rozumiem także nieufność. Mimo to wiem, że mogę zaufać mojemu szefowi. Mój szef chce zastawić papier wartościowy tylko do stycznia 2012 i za to płaci 10%, nie chce go oddać z ręki. Gdzie można znaleźć platformę do tego celu? Być może źle to przedstawiłem. Dziękuję za wskazówkę!

Napisany przez CFO
@afinanz Przedstawienie nie jest niepoprawne. Zaufanie jest dobre, ale ślepe zaufanie jest znowu złe. Jeszcze raz: Nikt nie płaci 10% odsetek, jeśli wszystko jest zabezpieczone i gwarantowane. Dlaczego zatem Grecja płaci 13% odsetek od obligacji skarbowych? Być może proste pytania pomogą: Dlaczego ta akcja jest konieczna? Co dzieje się z wpłaconymi pieniędzmi? Co w przypadku spadku wartości akcji wbrew oczekiwaniom? Jak podatny jest ten wartość na wpływy zewnętrze? itd, itd, Jeśli ktoś przedstawi mi ofertę z 10% gwarantowanymi odsetkami i gwarantowanym zwrotem, omijam to szerokim łukiem. Do tej pory udało się to tylko jednej osobie przez kilka lat: Madoff. Dziś wszyscy wiemy dlaczego . Pozdrawiam, CFO PS: Solidna platforma nie włączyłaby tej oferty do swojego asortymentu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata