Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zwiększenie kredytu KfW

Napisany przez ADMCI4
Witam wszystkich, Jestem nowy na forum i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże... :-) Kupiliśmy Dom i część remontu przeprowadziliśmy za pośrednictwem KfW. doradca w naszym banku domowym poprosił o wyceny (które byłyby akceptowalne przez KfW) rok temu, aby obliczyć wysokość kwoty, którą należy złożyć wniosek. Moja uwaga wtedy brzmiała: Czy nie powinniśmy złożyć wniosku o 10 000 euro więcej? Na pewno będą się pojawiać dodatkowe koszty... Odpowiedź brzmiała: Nie, na koniec nie zostanie to wykorzystane, a to sprawi problemy. Późniejsze zwiększenie nie stanowi problemu. I teraz to się stało! Potrzebujemy zwiększenia o 5 000-10 000 euro. Teraz od naszego doradcy słyszymy: nie da się. Zadzwoniłem do KfW i tam powiedziano mi, że to nie jest problem. Mój doradca odpowiedział na to: OK, nie chcę, nie zrobię tego. Mogę zaoferować inną pożyczkę. Umowy są takie, jakie są. Rozumiem, że jestem zły! Poza ustnym stwierdzeniem nie mam nic w ręku. Dlatego moje pytanie brzmi: Co mogę zrobić? Czy jest on zobowiązany to zrobić? Czy w ogóle mogę coś zrobić? Pozdrawiam, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata