Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy bank może sprzedać kredyt hipoteczny bez naszej zgody?

Napisany przez ADMCI4
W trakcie kryzysu finansowego i gospodarczego słyszałem czasami, że banki sprzedawały lub wciąż sprzedają duże pożyczki, na przykład w zakresie finansowania nieruchomości, aby odzyskać płynność. Po pierwsze, interesuje mnie, czy jest to nadal powszechna praktyka, mimo że bankom zdaje się znów całkiem dobrze. Ponadto jestem ciekaw, czy to jest w ogóle legalne bez zgody klienta. W końcu świadomie wybrałem konkretny bank do mojego finansowania. Co mówi ustawa na ten temat?

Napisany przez 2Bolitho
To zależy od banku do banku. Na przykład nasza lokalna kasa oszczędnościowa nie sprzedaje pożyczek dalej. Nie byłbym zaskoczony, gdyby zgoda na dalszą sprzedaż była wymagana przy podpisywaniu umowy kredytowej.

Napisany przez GuruPlan
Cześć Nepomuck, znam stronę, która może Ci pomóc w tej sprawie. Tam możesz uzyskać anonimową i niezależną poradę. Znają cały niemiecki rynek i mogą udzielić informacji na temat każdego banku lub każdego pytania z zakresu finansów. To naprawdę świetne i nie musisz obawiać się, że zostaniesz ciągle namawiany do zmiany obecnej finansowania. Pozdrowienia, GuruPlan

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Guruplan,

W takim razie podaj adres dla wszystkich, dzięki.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata