Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Kto otrzymuje prowizje w ubezpieczeniach zdrowotnych?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie... kiedy mój agent ubezpieczeniowy sprzeda mi na przykład ubezpieczenie majątkowe lub odpowiedzialności cywilnej, otrzymuje on od swojej firmy określoną prowizję. Czy zasada ta ma zastosowanie do wszystkich rodzajów ubezpieczeń? Jeśli zdecyduję się teraz na prywatne ubezpieczenie zdrowotne i zawrę tam umowę, czy również jest dostępna prowizja, którą może odebrać ktoś inny? Co w przypadku, gdy umowa nie jest zawierana za pośrednictwem agenta ubezpieczeniowego, lecz kontaktuję się bezpośrednio z firmą ubezpieczeniową? Czy jako klient mogę dochodzić roszczeń do prowizji? Dzięki za odpowiedzi, marrek

Napisany przez Reibold
Cześć! Praca doradcy lub maklera jest wynagradzana przez firmę ubezpieczeniową. Prowizja jest pobierana z pierwszych składek opłacanych przez klienta. Dlatego wysokość prowizji zależy od wysokości składek. Tak samo jest w przypadku wymienionych ubezpieczeń majątkowych. Przy bezpośrednim zawarciu umowy ubezpieczeniowej firma ubezpieczeniowa nie wypłaca prowizji. Ani klientowi! Możesz więc śmiało skorzystać z porady. Szczególnie w przypadku prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego (PKV) jest to zazwyczaj bardzo potrzebne. Ponieważ istnieje wiele szczegółów w taryfach, które należy uwzględnić. Koniecznie zwróć uwagę na różnych dostawców lub skorzystaj od razu z usług maklera, który oferuje szeroki zakres produktów! Z poważaniem Alexander Reibold Makler ubezpieczeniowy i funduszowy Neuburg an der Donau

Napisany przez EasyD
Zgadzam się w pełni z Reiboldem. Dodatkowo należy dodać, że przekazywanie prowizji jest w ogóle zabronione. Osobiście uważam cokolwiek innego za absolutnie nieuczciwe. Jeśli chodzi wyłącznie o pieniądze, polecam zachować się i pozostać w ubezpieczeniu publicznym!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata