Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Portal giełdowy

Napisany przez Karat
Kiedy klikam pozycję Dane gospodarcze USA w lewej kolumnie w sekcji Terminy, strona Searchmich.24.de się pojawia. Czy u Was również tak jest? Karat

Napisany przez richard100
Cześć Karat, Tak, u mnie też to samo. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez webmaster
richard100 pisze: Cześć Karat, Tak, u mnie jest tak samo. Pozdrowienia, Rich
Problem został zidentyfikowany i dziś wieczorem zostanie przeniesiony na właściwy link (o ile nadal istnieje link danych. Nie znalazłem go jeszcze!) Salamander

Napisany przez ADMCI4
Tak, Link został zmieniony: https://www.markt-daten.de/Wirtschaftsdaten/WIRTSCHA.HTM

Napisany przez webmaster
mfabian pisze: Tak, Link został zmieniony: https://www.markt-daten.de/Wirtschaftsdaten/WIRTSCHA.HTM
Dziękuję Marcus. Pozdrawiam Salamander

Napisany przez Karat
U mnie nadal nie działa! Nadal pojawia się suchmich24.de A u Ciebie, Rich? Pozdrawiam

Napisany przez webmaster
Karat pisze: U mnie nadal nie działa! Wciąż pokazuje suchmich24.de A u Ciebie Richu? Karat
Jak powiedziano: Link zostanie zmieniony dopiero dziś wieczorem (od 20:00) Salamander

Napisany przez webmaster
Salamander pisze: Cytat z Karat U mnie nadal nie działa! Nadal pojawia się strona suchmich24.de Jak u Ciebie Rich? Karat Jak już wspomniałem, link zostanie zmieniony dopiero dzisiaj wieczorem (od godziny 20) Salamander
Link został dostosowany. Salamander

Napisany przez Simona
Cześć Salamandra Pozwól mi zadać nieśmiałe pytanie: Do czego służy nerwowy niebieski głośnik? :P Czy mogę teraz z tobą pogadać online? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez webmaster
Właśnie zostało ponownie usunięte. Zgłoszenie zostało wprowadzone wcześniej niż Twoje. Próbowałem dodać nową funkcję, która umożliwiałaby odczytywanie wpisów przez komputer. W systemie Windows XP istnieje funkcja o nazwie Tekst na mowę. Niestety, występują pewne drobne problemy, dlatego ponownie usunąłem to rozwiązanie. Salamander

Napisany przez Simona
Dziękuję za odpowiedź. Tak, na pewno warto było spróbować - tylko cieszymy się, że jesteśmy w tak uprzejmym forum! 8) Wyobraź sobie tylko, gdyby... :? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Karat
Ja Simona, jesteśmy naprawdę grzecznym forum. Czasami zaglądam jeszcze na forum Akcji z powodu gry w Typowanie DAX-a, ale niektóre odpowiedzi na posty są po prostu żałosne. Często szkoda czasu. W takich momentach doceniam portal giełdowy, nawet jeśli tutaj wszystko odbywa się nieco powoli, ale w kulturalny sposób. Mimo to czasami mam uczucie, że czegoś brakuje, żeby forum nabrało trochę więcej charakteru. Ale co? Karat

Karat pisze: Mimo to mam czasami wrażenie, że brakuje czegoś, co dodałoby forum odrobinę więcej ożywienia. Ale co? Karat
Cześć Karat, Forum odzwierciedla aktualną sytuację na giełdzie. Kiedy kursy zaczynają się poruszać, zwiększa się też ilość postów. Aktualnie na giełdzie nie można zbyt wiele zarobić. :cry: Nadejdą lepsze czasy. :lol: Pozdrowienia, Rich

Napisany przez 2cybercrash
Pep? co to za występ? Na pewno go nie potrzebuję.

Napisany przez Simona
Karat pisze: Jestem Simona, jesteśmy naprawdę grzecznym forum. Od czasu do czasu zaglądam jeszcze na forum Aktienboard z powodu gry typowania DAX, ale co tam czasami pojawia się w odpowiedziach na posty to niewiarygodny bełkot. Często szkoda czasu. Tutaj chwalę sobie portal giełdowy, nawet jeśli tutaj wszystko jest nieco powolne, to przynajmniej w kulturalny sposób. Mimo wszystko czasami mam wrażenie, że brakuje czegoś, co jeszcze trochę ożywiłoby forum. Ale co? Karat
Czasy się zmieniają, a razem z nimi i my. Kiedyś był taki Sir Lancelot, który miał zdolność rozśmieszania nas od czasu do czasu bez obrazy. Pozdrowienia, Simona

Dokładnie tak. Znowu się śmiej, bo jeszcze zostaniesz tępym z nadmiaru energii.

Napisany przez Dany1
To po prostu się trochę śmiejemy... W pięknej, nowej prywatnej banku. Mężczyzna w roboczych ubraniach wchodzi do banku i zwraca się do doradczyni. Miła, świeżo uczesana pani z uśmiechniętym spojrzeniem obsługuje klienta. Ona: Dzień dobry, w czym mogę pomóc?€ ON: Chcę otworzyć cholernie konto. Ona:€Jak proszę??! Chyba źle pana zrozumiałam!€ ON:€Co tu jest do zrozumienia. Chcę po prostu otworzyć głupie konto w waszym parszywym banku.€ Ona:€Przepraszam. Naprawdę nie powinieneś ze mną tak rozmawiać.€ ON:€Posłuchaj lalko. Nie chcę z tobą gadać, chcę, do cholery, tylko otworzyć jebane konto.€ Ona:€ Wystarczy, zaraz przywołam menadżera!€- i ucieka W tle widać doradczynię rozmawiającą z lizakiem w krawacie, który następnie napełnia cały duma 100-letniej historii banku i powoli podchodzi do okienka. Menadżer:€Dzień dobry, co się dzieje, panie?€ ON: Wygrałem w lotto 20 milionów i chcę otworzyć konto tutaj... Menadżer:€A ta głupia krowa tu robi problemy?

Zgłosiłem ostrzeżenie i zablokowanie użytkownika Globalist. Wykradł i opublikował dane osobowe na forum, co stanowi poważne naruszenie zasad forum. Jego posty są niekwalifikowane, obraźliwe i zbędne, niektóre użytkowniczki/użytkownicy byli przez niego niepotrzebnie prowokowani. Twój cybercrash

Napisany przez Simona
Ale czy to nie jest żart z rana z kasy? Jak można tam szpiegować dane, oczywiście z punktu widzenia statystycznego :?: Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Karat
Cybercrash W ogóle nie zauważyłem, że coś się dzieje z Globalist. Masz jakieś bliższe szczegóły CC? Tak naprawdę nadal podoba mi się to, co pisze Globalist. Myślę, że nasze forum zniesie różne opinie. Przecież nie chcemy monopolowego forum. Chciałbym usłyszeć jeszcze stanowisko Globalista. Karat

Napisany przez Globalist
cybercrash pisze: Złożyłem prośbę o ostrzeżenie i zablokowanie użytkownika Globalist. Wykradł i opublikował w forum dane osobowe, co stanowi poważne naruszenie regulaminu forum. Jego posty są niekwalifikowane, obraźliwe i zbędne, niektórzy użytkownicy byli przez niego niepotrzebnie prowokowani. Twój cybercrash
Jak proszę, cybercrash? Jak i gdzie miałem wykradać dane? Jakie dane? Nikt mi nie podpowiedział, że mam coś sprzedać. To była moja decyzja. :twisted: Jeśli używasz słowa prowokacja, przychodzą mi od razu na myśl 2 użytkownicy. Cybercrash i Dany. W przypadku drugiego, wczoraj zawiadomiłem właściciela forum. Niestety bez rezultatu. Wygląda na to, że tutaj osobiste obelgi są dozwolone i dlatego nie są usuwane. Może jest jednak na wakacjach, w takim razie zastępca musiałby się zająć sprawą.:P

Napisany przez webmaster
Kochani Członkowie Forum, proszę dotkniętych członków forum, aby przestrzegali dwóch zasad etyki forum. Dodatkowo należy zwrócić większą uwagę na tolerancję w dzisiejszym społeczeństwie. Niestety jestem nie w stanie dogłębnie zbadać poszczególnych wpisów niezadowolenia i usunąłem te, które uważam za istotne. Salamander € Ktoś cię albo kogoś innego uraził? Jeśli czujesz się urażony lub w inny sposób skrzywdzony, proszę poinformuj o tym administratora za pomocą wiadomości prywatnej lub pod adresem info@boersenportal.ch. Zajmiemy się tym i wyjaśnimy sprawę. Proszę zachowaj zawsze spokój i nie używaj obraźliwych słów. € Atak nie zawsze jest najlepszą obroną Jeśli komuś nie podoba się sposób zadawania pytania w wpisie lub ogólnie sposób, w jaki inni piszą, albo jeśli nie można wnosić żadnych informacji do rozwiązania problemu, lepiej trzymać się z dala od tych tematów.

Napisany przez Springer
Dany1 pisze: Manager:€Dzień dobry, panie. Jaki jest tutaj problem?€ On: Wygrałem 20 milionów w loterii i chciałbym założyć tutaj konto. Manager:€A ta głupia krowa tu sprawia kłopoty?
UBS albo CS :?: :P Bardzo doceniam to forum, takie powinno pozostać. Z zasady: Małe, ale wspaniałe. Szacunek i porządek są ważne w porządnym społeczeństwie. Oczywiście Salamander nie może codziennie kontrolować wszystkich postów. Jednak zasady muszą być przestrzegane, gdy się je przypomina, inaczej nie ma to sensu. W tym duchu miłego wieczoru

Napisany przez Dany1
Springer pisze:[ UBS czy CS :?: :P Cześć Springer Ano, tej pytania nie mogę Ci odpowiedzieć, bo przecież nie chcemy obrazić żadnego wielkiego banku...pamiętaj o savoir-vivre :mrgreen: Sekretarka do dyrektora banku: Naprawdę chce Pan napisać „Z wyjątkowym szacunkiem? Do tego oszusta i łotra? Masz rację, napisz „Z koleżeńskim pozdrowieniem.

Napisany przez Dany1
Jeśli analityk leży martwy na strychu, giełda znowu działała szybciej.

Napisany przez Hans
...upewnij się, że lista użytkowników nie zostanie tutaj natychmiast opublikowana Ostrzeżenie: main(./language/lang_german/lang_meeting.php): nie udało się otworzyć strumienia: Nie ma takiego pliku ani katalogu in /home/www/web112/html/boersenportal/forum/includes/page_header.php on line 120 Ostrzeżenie: main(./language/lang_german/lang_meeting.php): nie udało się otworzyć strumienia: Nie ma takiego pliku ani katalogu in /home/www/web112/html/boersenportal/forum/includes/page_header.php on line 120 Ostrzeżenie: main(): nie udało się otworzyć ./language/lang_german/lang_meeting.php for inclusion (include_path=.:/home/www/confixx/html/include:/home/www/confixx/html:/usr/loc al/php/lib/php/) in /home/www/web112/html/boersenportal/forum/includes/page_header.php on line 120

Napisany przez Globalist
Pomocy, forum jest zbyt sssszzzzeeeeerrrrrroooookkkeeeee. Salamander, co ty robisz?? Zaraz pęknie mój ekran :? :?

Napisany przez Globalist
Wrzuć na górę trzeci wiersz dla linków. Link do notatek był zbyt szeroki dla standardowej szerokości obrazu na forum. Strona staje się szeroka dopiero po zalogowaniu, ponieważ zalogowana nazwa również wpływa na drugą linię linków. ...albo przenieś link do notatek na trzeci wiersz. ...z mojej strony link do notatek właściwie nie jest potrzebny. Mam swoje notatki w głowie lub na Palmie. Maksymalne 20 znaków? Jak bezpieczne to jest? Kto może przeczytać te notatki? Forum Spy czy ktoś inny?

Napisany przez Springer
Globalist pisze: Dodaj na górze trzeci wiersz dla linków. Link do notatek zasłania zbyt dużo miejsca na szerokości obrazu. Strona staje się szeroka dopiero po zalogowaniu, ponieważ zalogowana nazwa również wpływa na drugi wiersz linków. ...albo przenieś link do notatek na trzeci wiersz. ...z mojego punktu widzenia, link do notatek właściwie wcale nie jest potrzebny. Mam swoje notatki w głowie lub na Palcu. Maksymalnie 20 znaków? Jak bezpieczne to jest? Kto może przeczytać te notatki? Forum-Spy lub inni?
Mówiło się jednak o 20 notatkach, a nie o 20 znakach, to byłoby zdecydowanie za mało dla notatki...

Napisany przez webmaster
Globalist pisze: ....................... Jak bezpieczne to jest? Kto może przeczytać te notatki?............
Cześć Globalist, notatki może czytać, modyfikować lub usuwać tylko osoba je tworząca. Dostęp do notatek oraz do Prywatnych Wiadomości (PW) administratora forum nie jest możliwy. Salamander

Napisany przez ADMCI4
Cześć salamander, w wątku Gleneagle Gold na temat surowców znajduje się błąd podziału strony. Dziękuję z góry za poprawkę.

Napisany przez webmaster
peitschi pisze: Cześć salamander, w wątku Gleneagle Gold w dziale surowce nie działa podział strony. Dziękuję z góry za poprawkę.
Zostało naprawione.

Napisany przez ADMCI4
Cześć salamanderze, strona 1 w wątku sap (DAX) ma błąd konfiguracji przejścia między stronami. Czy mógłbyś to naprawić, gdy będziesz miał czas? Dziękuję również za zawsze szybkie działanie.

Napisany przez webmaster
Cześć salamander, strona 1 w wątku sap (DAX) ma błędną konfigurację podziału strony. Czy mógłbyś to naprawić? Dziękuję zawsze za szybkie reakcje. Zostało naprawione.

Zbiór złomu na forum, brak poprawy! Upomnienia do użytkowników Globalist i Pegasus okazały się bezskuteczne. Jakość platformy znacznie cierpi i odstrasza doświadczonych traderów, którzy są tu zalewani i nękani kopiowaniem i wklejaniem złomu, papugowym gadaniem i całkowicie niekompetentnymi wypowiedziami. Dlatego proponuję naciskać na Salamandra i wprowadzić ostateczne rozwiązanie do końca czerwca, zanim nasi traderzy uciekną nam z ich cennymi wskazówkami i komentarzami. Sugeruję, aby 8 najlepszych publicystów (statystyka=10-2) zbojkotowali forum i komunikowali się prywatnie drogą mailową. A może ktoś mógłby zatkać dziobem Giełdowego Globka Pegasusowe końskie odchody? Wyciągnęliśmy w końcu naukę z doświadczeń na forum Crach, wspomniani zewnętrzni sprzedawcy pochodzą z tego środowiska i wciąż tam są, nie ma więc straty! Wiemy także, że pewni ludzie się nie zmieniają i są niepoprawni. Pewien Edi Gonzales już w tej formie nie istnieje i jest to w końcu także nasza zasługa. Wymaga to pilnego działania! Twój cybercrash

Napisany przez beat
Zalicz mnie teraz do wspominanych 10-2, chociaż powoli gniję z powodu zamilkniętej rezerwy... 1. Pomimo namawiania i wskazywania możliwości, brak reakcji ze strony Salamanders oznacza, że nie ma sensu dłużej dyskutować, trzeba działać. Fakty są znane lub dostępne poprzez funkcję wyszukiwania. 2. Celem jest ocalenie portalu giełdowego, a nie zamknięcie 10-2 załogi. 3. Pomysł z mailem dla ekipy 10-2 uważam za praktyczny i zaakceptowalny na krótszy okres czasu. Kilka podstawowych rozważań na temat struktury postów byłoby wystarczające. 4. Uważam, że historia maili powinna się rozpocząć od 01.07. Jestem także gotowy koordynować strukturę maili. Jeśli nie będzie aktywności ze strony Salamanders i nie dojdzie do bojkotu tego mailowego kręgu czy czegoś podobnego, to może zdecyduję się wycofać pod koniec miesiąca. Z pewnością są użytkownicy 10-2, którzy mają obawy przed nieznanym, nowym... Faktem jest, że rozwiązanie mailowe miałoby miejsce tylko podczas fazy wyjaśniania z Salamanderem. Później należałoby znaleźć nowe rozwiązanie. Może to być prowadzenie forum z ograniczonym dostępem. Utworzenie forum - bez dodatkowych linków i innych dodatków - wymagałoby zaledwie kilku kliknięć na moim serwerze WWW, ponieważ phpBB jest już zainstalowane. Istnieją także możliwości podłączenia się do innego portalu finansowego zgodnie z naszymi założeniami. Operator dostaje dodatkowy ruch, a my w zamian dostajemy administratora. Nie stoimy nad przepaścią czy dołkiem, ale przed zupełnie nowymi wspaniałymi możliwościami. Być może Salamander odciąga nas od naszego szczęścia. Jako obraz nastrojów, inne forum oparte na tej samej platformie phpBB: https://tradegate.ch/board/ Tak to wygląda, gdy nie ma użytkowników 10-2. Grupy zamknięte z powodu natrętów są na fali: https://fp-einzeltitel.blogspot.com/2...-nicht-so.html

Napisany przez Simona
Szkoda, gdyby także to forum zostało zniszczone. Idiotów jest wszędzie, ale można ich też zignorować. W końcu nie trzeba reagować na każdy głupi post. To tylko motywuje i wspiera głupotę. Trochę lepsze maniery w wymianie zdań byłyby mile widziane. Kłótnie na forum są nie tylko destrukcyjne, ale także pokazują poziom odpowiednich użytkowników. Zamknięte społeczeństwo? No cóż - mogłoby być nudno. W takim razie rób to między sobą, jeśli chcesz. Jakieś nowe dobre żarty? Humor powinien być nieco bardziej dodany, ale można sobie odpuścić obrażanie. Na razie, Simona

Napisany przez Springer
Nie wiem, czy w tej chwili jest miejsce na moją opinię, ale w interesie portalu chciałbym również podzielić się swoimi myślami. - Zgadzam się z beat: Zachowanie tej platformy musi być najważniejsze. - Zgadzam się z Simoną: Więcej dyscypliny (zaczynając ode mnie, oczywiście) i mniej reagowania na bezsensowne komentarze (to trudne, gdy pewni znani użytkownicy zamieszczają tylko śmieci). - Zgadzam się z Cybercrashem: Możemy zrezygnować z użytkownika Globalist i portal traci na jakości z takimi użytkownikami. Portal jest naprawdę świetny, alternatywą byłaby tylko druga lub trzecia najlepsza opcja. Ponadto portal żyje dzięki różnorodnym użytkownikom i ich strategiom, im więcej, tym większa szansa na różnorodność, co umożliwia ciągły proces nauki (oczywiście wymagający jakości). Ponadto portal zaniknąłby tutaj, podstawowa ekipa nie może poddać się! Wykonalnym rozwiązaniem we wspólnym interesie byłoby zablokowanie/wykluczenie pojedynczych użytkowników. Dlaczego miałoby to być niemożliwe? Jeśli rdzenna ekipa, która wspiera i promuje portal, nie radzi sobie z niektórymi stale, to coś jest nie tak, więc należy odpowiednio działać ze strony admina?! Cóż, co właściwie stało się z naszą demokracją... Życzę Wam miłego weekendu Springer

Napisany przez Karat
Jestem oczywiście także za utrzymaniem czystego forum. Jednak tutaj nie mogę zbytnio się wypowiadać, ponieważ otwieram tylko tematy, które mnie interesują lub gdy zostały napisane przez członka, o którym wiem, czego się spodziewać. Kiedy otwiera się ostatnie tematy, widzi się, kto napisał i co jest interesujące. Nie mam pojęcia, co dokładnie dzieje się z Globalistą i Pegasusem. Pegasusa jeszcze nigdy nie słyszałem ani nie czytałem. Generalnie podzielam zdanie Simon, która jak zawsze dąży do równowagi płci. Dyskusja, która obecnie trwa, już miała miejsce, i nie popieram tworzenia grup. Wierzę, że nie mamy tu powodów do narzekań, a Salamander znajdzie odpowiednie rozwiązanie. Czy Salamander jeszcze jest na wakacjach? Więc nie działajcie zbyt szybko. Podoba mi się tutaj i każdego guru bym tu po prostu zabrakło. Od Króla Srebra po Mistrza Analizy Technicznej i zbieracza znaczków zniżkowych. Karat

Napisany przez Globalist
Karat pisze: O co chodzi z Globalistą i Pegazem, nie mam pojęcia. Pegasusa nigdy nie słyszałem ani nie czytałem. Karat
Tak, inni pewnie też się zastanawiają Nigdy nie znieważałem nikogo, a jeśli tak, to podaj te przykłady Cybercrashowi. Mogę ci ich przedstawić dziesiątki, mogę je wszystkie pokazać, jeśli Salamandra chce. Po prostu powtórzę radę z doliny gnojnej: Zmień ton i odpuść sobie osobiste ataki! Wprowadzasz swoich faworytów w błoto, uwierz mi. Wtedy nie musisz pisać skomplikowanych, czasochłonnych maili, które mogą być zainfekowane wirusem. Co się właściwie stało z naszą demokracją... miłego weekendu wszystkim

Od 2000 roku byłem aktywny w 3 różnych forach. Pierwsze z nich to forum SI (Swissinvest), które niestety szybko zamknęło swoje podwoje. W tym forum czułem się dobrze. Dobra atmosfera, dobre posty. Następnie nadeszła era Borsalino. Nie tęsknię za tą erą ani przez chwilę. Kiedy myślę o postach pewnego Fryderyka z jego komentarzami na temat Kudelski, to nadal ciarki chodzą mi po plecach. :cry: Nie wiem, czy nadal jest aktywny na tym forum, bo już go nie odwiedzam. Ale to właśnie na tym forum nauczyłem się odróżniać ziarno od plew. Od tego czasu czytam tylko te posty, które mnie interesują, oraz sprawdzam ich pochodzenie. Posty na temat takich firm jak Card Guard, Isotis, Day itp. w ogóle nie czytam. Tak samo nie czytam artykułów oznaczonych jako wysokie ryzyko, z zasady i z braku czasu. Z drugiej strony, pewnie są uczestnicy forum, którzy nie czytają moich postów dotyczących spółek ze SMI, takich jak Ciba, CLN itp., bo te tytuły ich nie interesują. Bez problemu. :wink: Niektórzy z nas, włączając mnie, przeszli wówczas z Borsalino do Börsenportal, ponieważ atmosfera tam była trudna do zniesienia. Konstruktywna dyskusja była tam rzadkością. Tutaj, na Börsenportal, utworzyła się mała twarda grupa, która komunikuje się ze sobą szczerze i w dobrych, przyzwoitych formach. Wiele osób zarejestrowało się, ale tylko czyta, nie dostarczając żadnych postów (mimo że jest ich przynajmniej 250). Właściwie szkoda, bo bardziej aktywny udział uczestników byłby dobrodziejstwem dla tego forum. :lol: Są też tacy, którzy dostarczają pozbawione treści posty. Można je jednak łatwo przeoczyć albo zignorować. Rozumiem Cypercrasha, że jest zirytowany, bo jest najbardziej aktywnym i wszechstronnym członkiem tego forum, a jego barwne wypowiedzi są dla mnie zawsze przyjemnością do czytania. Byłoby smutno poświęcić to forum tylko z powodu pojedynczych uczestników, którzy dostarczają bezsensownych treści, formułują prognozy giełdowe, by potem bez komentarza usunąć je, gdy się nie sprawdzają. Był taki uczestnik na Borsalino, jak mu tam było... Gonzales czy jakoś tak...:wink: Osobiście nie znam Salamandra, ale nie życzę mu, żeby jego dorobek życiowy był szkodzony. Na pewno poświęcił wiele godzin na to dobre forum, z którego korzystamy za darmo. To był mój wkład do tego feedbacku. Przepraszam, jeśli źle się wyraziłem, jest już późno, a do tego leczę jeszcze grypę. :cry: Pozdrowienia, Rich

Napisany przez fritz
richard100 pisze: Tutaj na portalu giełdowym utworzyła się mała twarda grupa, która komunikuje się ze sobą szczerze w dobrych, przyzwoitych formach. Wielu członków czyta tylko i nie dostarcza żadnych postów. (Przynajmniej 250 zarejestrowanych). W sumie szkoda, ponieważ aktywniejsze uczestnictwo zrobiłoby dobrze temu forum.
Widzicie, tutaj jest sprzeczność, jeśli teraz każdy z tych 250 dodałby swoje trzy grosze, te posty prawdopodobnie byłyby mniej kwalifikowane niż te twardego jądra i prawdopodobnie byłyby stale krytykowane. Porównując to z innymi forami, tutaj panuje raczej spokój, a to, czego się nie chce czytać, można po prostu przewinąć. Uważam jednak, że twarda grupa poświęca dużo czasu na takie fora (znam to z innych forów dotyczących innych tematów, gdzie należę do twardego jądra) i powinna mieć również pewnego rodzaju współdecydowanie. To jest opinia członka, który jest daleko od elity forum i w przyszłości będzie również rezygnować z udziału w dyskusjach, jeśli będą one niepożądane. Pozdrowienia fritz

Napisany przez ADMCI4
Witajcie, Jeśli znajduję się przy stole i mam kłopot z jedną osobą, to nie oddalam się od stołu, ale siadam na innym końcu. Czasami zdarza się, że wygłoszę swoje zdanie tej osobie - ale tak naprawdę ją ignoruję, bo lubię innych ludzi przy stole. Bardzo cenię to forum, ponieważ jest bardzo przejrzyste, a większość wpisów jest dobrej jakości - czasami nawet pojawia się w nich sporą dawkę humoru (nigdy nie powinniśmy być zbyt poważni ...) Czasami są teksty, które mnie zupełnie nie obchodzą. Po prostu je przegapiam i znowu skupiam się na poważniejszych tematach, bo czas jest cenny. Rozmowni ludzie tracą zapał, gdy są ignorowani i nie reaguje się na ich teksty - wtedy sami szukają nowej platformy, gdzie mogą się wykazać. W tym sensie: Bądźmy hojni, ignorujmy pewne wypowiedzi, prowadźmy dyskusję na tematy ważne - wtedy problem sam się rozwiąże. Bardzo bym ubolewał, gdyby ktoś teraz zdecydował się odejść od forum tylko dlatego, że nie podoba mu się jedna osoba. Miłej niedzieli - i czekam na kolejne fantastyczne wpisy! I wielkie podziękowania dla najlepszych autorów za ich pracę - to oni tworzą jakość tego forum. Felice PS: Salamander odeszła na wakacje pod koniec maja do tego weekendu - zobacz wpis w dziale Nowości - czas letni.

Napisany przez aktienfreund
Żyj i pozwól żyć. Różnorodność to siła! Wiele wpisów jest bardzo kreatywnych, inne mniej. Te drugie można śmiało pominąć. W każdym razie poziom tego forum jest całkiem dobry. Moim zdaniem nie ma potrzeby zmiany zasad. Pozdrowienia, przyjacielu akcji

Napisany przez Dany1
Hej Byłbym za wsparciem punktu 2 od Beat, jeśli to tylko możliwe... 2. Celem jest ratowanie portalu giełdowego, a nie opuszczenie 10-2 Crew. Aby to osiągnąć, być może potrzebny będzie drugi moderator, z brzemiennej wiedzy. Jego głównym zadaniem byłoby przenoszenie różnych nieodpowiednich postów lub nawet ich usuwanie. Dodatkowo potrzebne jest miejsce, gdzie Pegasus mógłby umieścić swoje Dziennik Apple bez obaw o reakcję, ale musiałby go tam umieścić... Rozmowni mogliby spotykać się w Daily Talk, a zbędne, nic nieznaczące posty mogłyby trafić do zbiornika. W głównym forum po prostu nie ma miejsca na jedno ani drugie. Chcemy tam szybko i bez irytacji uzyskać prawdziwe informacje. Ponadto, nie powinno się już móc edytować ani usuwać postów po 24 godzinach. Jeszcze raz, trzeba zrobić wszystko, aby główne forum nie było ciągle zatłoczone kopiowaniem i wstawianiem nic nieznaczących, a nawet nieprawdziwych informacji. Mogę sobie wyobrazić, że w przypadku takiego rozwiązania niszczyciele wkrótce wyjadą. PS: Nikt nie powinien być wykluczony tylko dlatego, że jest początkujący, nie pisze niczego lub pisze błędy, ale dział musi po prostu działać solidnie. Na giełdzie chodzi przecież o nasze ciężko zarobione pieniądze. Czy to, czy inne rozwiązanie, musi się wydarzyć, i to teraz. Jeśli ktoś przeczyta ten wątek od A do Z, od razu zauważy, że prawie wszyscy starają się o dobre forum... ze szczególnym naciskiem na prawie. Salamander jest na fali i życzę mu powodzenia.

Napisany przez beat
Wygląda na to, że istnieje pewien konsensus, że przechodząc przez to wszystko i wybierając najważniejsze posty, można sobie całkiem nieźle poradzić. W przeszłości trzeba było znosić mnóstwo niechcianych wiadomości i ich zabawne pomysły. Teraz działa filtr antyspamowy, który powinien również poczuć radość. Oczywiście można również - bez filtra - dalej pomijać spam i wybierać istotne e-maile. Każdy ma swoją własną metodę. Jeśli poświęcasz dużo czasu na pozyskiwanie i przetwarzanie informacji, ich istotność staje się kryterium. Jednak z spamem spada ona znacząco. W ten sposób również spada wartość źródła. Jak byś ocenił BrunCH Wegelin, gdyby osiem codziennych postów było rozrzuconych wśród 250 spamów? Są wątki, które nie interesują i są pomijane. To normalne. Jednak chciałbyś sam decydować, co chcesz pominąć, a co nie. Kto lubi być zmuszany do pomijania? Poprzez pomijanie jednego wątku traci się oczywiście także chęć udziału w innych wątkach. Tak więc, ludzie zaczynają odchodzić, co można zauważyć w przypadku niektórych użytkowników. To jednak nie oznacza, że staje się się niewiernym forum, nadal odwiedza się je od czasu do czasu, aby być może uzyskać przydatne wskazówki. Jednak pisania postów już się nie chce, ponieważ tylko trudności i kłopoty. Z takim podejściem laissez faire, laissez passer forum staje się długoterminowo nieprzydatne, a nieskończona wędrówka od jednego pastwiska do drugiego może być kontynuowana. W ten sposób przynajmniej poznaje się świat forów. Trochę szkoda. Teraz, jakkolwiek, wsiadam na rower i w najbliższym czasie sprawdzę przełęcze, chyba przyniesie więcej korzyści. Dzięki technice można handlować nawet z takiego miejsca z mniejszym wysiłkiem.

Na razie wielkie uznanie i dzięki za wszystkie opinie na temat problemu Globi-giełda. Miło, że istnieje potrzeba stworzenia forum o wysokiej jakości, wolnego od śmieci, spamu i oczywistych głupot, prowokacji. Jako zespół dysponujemy już sporą wiedzą na temat psychologii forum, psychopatii. Wszystkie mechanizmy, które sprawiają, że forum staje się żywe, atrakcyjne, przydatne i użyteczne lub niestety niezjadliwe. Ignorowanie nie przyniosło efektu w przypadku Gonzalesa, ponieważ pewne charaktery zawsze stają się bardziej pomysłowe, aby przyciągnąć uwagę i zmusić do reagowania doświadczonych znawców rynku poprzez prowokacyjne wypowiedzi (np. insynuacje fałszywych informacji) i śmiałych prognoz. To staje się bez końca. Ignorowanie łatwo jest w przypadku psiego odchodu w sąsiednim ogrodzie, trudniej już w swoim warzywniku? W takim przypadku raczej próbuje się eliminować źródło zła według zasady sprawcy. Na moje odczucie forum błyszczało około 80-90% treścią wysokiej jakości, obserwuję schyłek w kierunku 60% i gdy spadnie do 50%, zastanawiam się, czy warto jeszcze szukać pereł? Dzięki licznie zgłoszonym opinie mamy piękny przekrój zdania, więc miejmy nadzieję, że zaangażowany główny dyrektor tej platformy, wypoczęty po wakacjach i nie spieszący się, będzie mógł je przeanalizować.

Napisany przez Globalist
Globalist pisze: Cytat Karat Nie wiem dokładnie, co się dzieje z Globalist i Pegasus. Nie słyszałem jeszcze nic o Pegasusa. Karat Tak jak pewnie zastanawiają się inni Nigdy nikogo nie obraziłem, a jeśli tak, to podaj te przykłady, Cybercrash. Mogę przynieść ich dziesiątki, mogę wszystkie je przedstawić, jeśli Salamandros zechce. Po prostu powtórzę swój apel do doliny obrazu: zmień ton i zrezygnuj z osobistych ataków! Rzucanie swoimi faworytami błota sprawi, uwierz.
Cybercrash, mogę tylko powtórzyć. Nadal nie rozumiesz istoty mojej wypowiedzi. Jeśli chcesz robić hałas, musisz przedstawiać przykłady! Być może jesteś dobrym mówcą, ale nie tolerujesz opinii, które cię nie satysfakcjonują. To jednak JEDEN Z WARUNKÓW WSTĘPNYCH, aby móc uczestniczyć w forum. Obrażanie świadczy co najwyżej o słabości. Oto fragment twoich wpisów, w których wyłącznie chodzi o dobrą jakość, wysoką wartość, przede wszystkim o przyzwoitość i pomoc dla mniej doświadczonych użytkowników (twoje przemyślenie). Nie ma znaczenia, czy uzasadnione czy nie. Opinia to opinia. To, co jest napisane między wierszami lub nawet często staje się głównym tematem, zostało przez ciebie skomentowane poniżej. (I to są tylko najłagodniejsze obraźliwości). Oczywiście każdemu tutaj pozostaje własne wyrobienie sobie opinii na ten temat. Giełdowy Globi Globi-Wpisy Dlaczego Globi nie trzyma się po prostu swoich własnych głupich rad A może ktoś mógłby zapchać dziobie Giełdowego Globiego jego stado pegazowych odchodów? Można to obiektywnie stwierdzić, pomimo całej tej durnej gadki. Jeśli nie potrafi on po prostu zamknąć swojego głupiego dzioba, mógłby po prostu pisać durnowate bzdury Przez jakiś czas było trochę ciszej, praktycznie żadnych globalnych odchodów. Ale teraz znowu wszędzie leżą te śmierdzące kupki na czystych podłogach i przyciągają muchy. itd.

Napisany przez Dany1
[b]Cybercrash, mogę tylko powtórzyć. tak, dokładnie... przestań w końcu się powtarzać i jeśli chcesz złożyć skargę, zrób to tutaj:

Napisany przez Karat
Ale ale drodzy koledzy i koleżanki! Czy Simona jest tu jedyną kobietą? Tak czy inaczej, to nie jest moje pytanie. Cały dzień żadnego postu od naszych ekspertów. Czy tu ma miejsce bojkot? To naprawdę nieuczciwe postępowanie. Chcecie tylko ukarać jednego, nie wiadomo dlaczego, a nie wszystkich. Szczerze mówiąc, uważam to za nieco dziecinne. Czy naprawdę chcecie zrezygnować z mojego wskaźnika giełdowego w przyszłości? Dzisiaj ponownie jest on na poziomie 100%. Przynajmniej do teraz (16:15). Więc chłopaki, siadajcie znowu do klawiatury i dzielcie się swoją wiedzą z nami. Podzielcie się także radością z większych i mniejszych zysków. Karat

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata