Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy mogę wybrać dowolne ubezpieczenie zdrowotne podczas bezrobocia?

Napisany przez ADMCI4
Cześć eksperci... Ponieważ mam tylko umowę o pracę na czas określony, która kończy się w lipcu, zaczynam zastanawiać się, co będzie dalej dla mnie. Jeśli nie znajdę od razu pracy, będę musiał najpierw zarejestrować się jako bezrobotny. Czy muszę na przykład wybrać ubezpieczenie zdrowotne, które poleca mi urząd pracy, czy mogę pozostać ubezpieczony w moim dotychczasowym funduszu? Usłyszałem kiedyś, że osoba bezrobotna musi zawsze udać się do AOK. Czy to prawda, i jeśli tak, to jakie są tam świadczenia? Składka jest teraz jednakowa u wszystkich publicznych funduszy zdrowia, więc zasadniczo wszystko to już nie ma znaczenia. Pozdrowienia.

Napisany przez EasyD
Tutaj nie musisz się martwić. Możesz pozostać w obecnej kasie chorych.

Napisany przez Kreativling
Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że istnieją specjalne zasady dotyczące ubezpieczenia zdrowotnego w przypadku bezrobocia, jeśli jest się ubezpieczonym prywatnie. W określonych przypadkach istnieje możliwość zawieszenia prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego i przejścia na ubezpieczenie publiczne. Aby uzyskać więcej informacji na ten temat, proszę kontynuować czytanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata