Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Bez wiedzy właściciela konta zajęcie konta!

Napisany przez ADMCI4
Cześć, całkowicie mnie zaskoczyło, gdy dostałem pismo od mojego banku informujące, że moje konto zostało zablokowane. Czy mogą to tak po prostu zrobić, nie informując mnie o tym? Gdzie my żyjemy? Jeśli wpłacę tę ujemną kwotę natychmiast do banku, czy blokada zostanie od razu zdjęta, czy trzeba poczekać na odblokowanie przez określony czas? Jak mogę być pewien, że bank przeleje tę kwotę na czas i starannie na rachunek urzędu skarbowego? Och, aż mi się chce szaleć i tracę nerwy z powodu tej całej sytuacji... Pozdrowienia, Marica

Napisany przez 2Escorpio
Hej, w co wierzysz? Że dostaniesz list 4 tygodnie wcześniej, informujący o zajęciu mieszkania i że wypłacisz całe pieniądze z konta z wyprzedzeniem? Oczywiście, dostaniesz powiadomienie o zajęciu dopiero w momencie, gdy stanie się ono aktywne. Wyjątek jest tylko wtedy, gdy list od wierzyciela / komornika dotrze do ciebie przez przypadek wcześniej niż do banku. Jeśli wpłacasz na konto pieniądze, które po zajęciu przejdą na plus (nie biorąc pod uwagę debetu, który bank na pewno nie przekaże), wtedy przelew do wierzyciela zostanie zrealizowany w ciągu 14 dni od momentu zajęcia... ale możesz także zlecić natychmiastową płatność w banku... w obu wariantach konto będzie ponownie dostępne (o ile nie ma innych zajęć). Jak pewny możesz być dokonując przelewu przez bank? Tak samo pewny jak przy każdym innym przelewie, który wykonujesz. Pozdrawiam, esco

Napisany przez ADMCI4
Nie zrozumiałeś jeszcze celu działania. Gdybyś został poinformowany wcześniej, twój wierzyciel ryzykuje, że nie będzie pieniędzy na koncie dłużnika. Co wtedy miałoby zostać zajęte? Tak właśnie to jest uregulowane przez prawo, a bank nie ma innego wyboru, jak się tego trzymać. Na twoim miejscu w ogóle bym się nie wtrącał. Pozwól bankowi załatwić wszystko, co konieczne. Może twoje konto pozostanie zablokowane trochę dłużej, ale dzięki temu masz pewność, że kwota długu nie będzie przesłana dwukrotnie. Czasem lepiej okazać trochę więcej cierpliwości. Osobiście stawienie się w banku, aby wyjaśnić otwarte pytania, z pewnością przyniesie więcej korzyści niż tylko denerwowanie się w domu. Pozdrowienia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata