Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Inwestycje, Auxmoney, PCC direkt, lokata terminowa/długoterminowa

Napisany przez nerd
Cześć, informowałem się o różnych możliwościach inwestowania moich oszczędności. Jednak nie doszedłem do żadnego rozsądnego wniosku. Obecnie mam 20 000 euro na koncie oszczędnościowym, które chciałbym zainwestować. Chciałbym, aby te 20 000 euro nie były dostępne przez najbliższe 2 lata (do 2. lub 3. kwartału 2013 roku). Wtedy być może będę potrzebował części z nich. Jestem także skłonny podjąć ryzyko w wysokości 10 000 euro z tych 20 000. Pozostałe 10 000 chciałbym zainwestować możliwie bezpiecznie (lokata terminowa?). Mam nadzieję, że możecie mi doradzić, w jaki sposób uzyskać jak największy zysk. Jestem także gotów zdywersyfikować swoje inwestycje. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrowienia, nerd

Napisany przez 2Bolitho
Aktualnie dążysz do osiągnięcia jak najwyższego zwrotu z inwestycji? Tego, przy którym masz niewiele do czynienia z samą inwestycją? Czy może tego, w którym aktywnie angażujesz się w budowę swojego majątku i podejmujesz wysiłek? Niezależnie od tego, jaką decyzję podejmiesz, nie pozbywasz się odpowiedzialności za inwestycję, dlatego powinieneś zrozumieć wszystkie narzędzia, których używasz. Dzięki podziałowi na 50% ryzyko i 50% bezpieczeństwo, już postawiłeś solidne fundamenty. Czy przez bezpieczeństwo rozumiesz, że po x latach chcesz co najmniej odzyskać tę sumę? Czy też, że po x latach chcesz co najmniej odzyskać siłę nabywczą?

Napisany przez nerd
Staram się osiągnąć jak najwyższy zwrot z moich pieniędzy, w ramach którego chciałbym zaangażować się w 50% mojego kapitału przez 1-2 godziny dziennie, czyli pomagać w budowaniu majątku przez 1-2 godziny dziennie. Trudno mi ocenić, ile czasu muszę poświęcić na handel akcjami. Może mógłbyś także udzielić mi kilku informacji na temat inwestycji, które wymagają niewielkiego zaangażowania z mojej strony, ale przynoszą jak najwyższy zwrot. Być może ten dochód wystarczy mi na najbliższą przyszłość. W przypadku pozostałych 50% chciałbym po prostu przechowywać pieniądze gdzieś, aby odzyskać siłę nabywczą i być może zdobyć trochę więcej. Jeśli chodzi o moje zrozumienie, zakładamy stałą stopę inflacji na poziomie miesięcznym. Załóżmy 2%. Jeśli teraz w lipcu 2011 roku zainwestuję 10 000 euro pod oprocentowanie 2%, to w lipcu 2012 miałbym 10 200 euro (200 euro odsetek). Z powodu inflacji te 10 200 euro mają taką samą wartość co rok wcześniej. W lipcu 2012 roku za 10 200 euro mogę kupić dokładnie tyle samo, co za 10 000 euro w lipcu 2010 roku. Czy dobrze to zrozumiałem? Pozdrowienia nerd

Napisany przez 2Bolitho
:-) Zajrzyj na blog Reich-mit-plan.de, aby zobaczyć jak zbudować strategię majątkową. Takie rozdzielenie również powinieneś dla siebie znaleźć. Aby zacząć inwestować w akcje, poleciłem tutaj w innym wątku książkę Der entspannte Weg zum Reichtum. Książka jest lepsza niż tytuł sugeruje. Już wkrótce będzie dostępna jako książka w miękkiej oprawie za niecałe 10 euro. Konieczny zakup. Nauczysz się w niej wszystkich podstaw oceny akcji. Idealna dla początkujących. Znajdź wątek, tam jest również link do próbnego rozdziału. Absolutny nowicjusz giełdowy, godne polecenia książki - moim zdaniem. (a jeśli później będziesz potrzebował danych do analizy, daj znać. Chętnie udostępnię Ci dostęp do mojego prywatnego projektu online. Zebrałem w nim dane dotyczące wielu spółek)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata