Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: ABB rybactwo

Napisany przez 2cybercrash
Teraz można zacząć powoli łowić ABB, ale jest też wiele innych możliwości połowu. Które z nich szybko znowu wystrzelą z wody? Więc właśnie udało mi się wyciągnąć z wody 2 małe rybki ABB za 12,9 jednostek i oczywiście oczekuję, że w ciągu 10 lat urosną do ponad 20?

Napisany przez Globalist
ABB został napompowany. Cała sytuacja jest niestabilna jak wahadło w powietrzu. Kurs musi najpierw się ustabilizować (będzie nadal spadać). Celem poniżej 10 jest całkowicie realistyczne do łowienia i budowania. Obecnie czekam. Wszystko przecież zazwyczaj spada. :P

Błąd oceny Globalist, 12.9 był wymiernym minimum! Cyberkryzys pisze wiele niejasności, teraz przypadkowo trafiło. Handel jest zamknięty, przynajmniej na akcji. W dzienniku dla opcji wiadomo było, że oddech już został wyczerpany. Oczywiście, transakcje nadal rozwijają się trochę dalej, gdy zamknę. Nic to, spodziewaj się kolejnych ataków wstrząsów.

Napisany przez kandinski
cybercrash pisze: Teraz można zacząć powoli łowić ABB, ale jest też wiele innych ryb do złowienia. Które z nich znów wyrwą się z wody? więc teraz wyciągnąłem 2 małe rybki ABB za 12,9 i oczywiście oczekuję, że w ciągu 10 lat urosną do ponad 20?
Gratulacje Cybercrash :!: :!: :!: Bardzo dobrze złapane, dzisiaj kursy już są nawet po 15.- :!: To piękny zysk, który pokazuje, że można zarabiać krótkoterminowo również na giełdzie

Napisany przez Hans
Post został usunięty przez moderatora

Napisany przez Globalist
Czy historia sprzedaży ma wpływ na kurs akcji ABB? ? ABB chce sprzedać. Grozi stratą księgową! ? https://www.tagesanzeiger.ch/dyn/news...ft/641192.html

Napisany przez ADMCI4
Czy 27. (?) lipca będą dostępne dane liczbowe, czy myślicie, że teraz opłacałoby się zadzwonić, aby skorzystać z spekulacji i wyników, które prawdopodobnie okażą się pozytywne? Pozdrowienia

Napisany przez Simona
Może ten komunikat nie jest spowodowany wyjątkowymi osiągnięciami; ostatni akapit. (Aktualnie nie jestem tam zaangażowana, chyba tylko na krótkoterminową transakcję). Należy jednak ostrożnie do niego podejść. giełda obecnie trochę się wlecze. Do jutra spodziewamy się jeszcze kilku danych z USA, a Bushi znowu robi w majtki ze strachu przed rakietami z Korei Północnej. (Chyba jego Bysikater jest teraz na urlopie). :P Od niedzieli kończy się również piłka nożna, więc wszystko może się trochę ustabilizować. Pozdrowienia, Simona

ABB Dzisiaj należy do tych, którzy najlepiej odbijają się od wojennego bębna. Miałem cel zakupu 10/12, więc nie jest źle. ABB +5% Converium +6% Logitech +4% Spółki finansowe około 2 do 4% Kaba +6.5% Adecco +4% Kühne +4.5% Kudelski +5% (haha) Inne pozostają na swoim miejscu, przynajmniej coś się dzieje, ale kursy pozostają oczywiście na słabym fundamencie. Chory Bernanke bełkotał coś o przerwie w podwyżkach stóp procentowych, ale już Hisbollah zostaje zapomniana, są zyski, wydaje się euforia, ale zysk jest marny, czyżby to z powodu niewielkiego okresu związany z opcjami w piątek?

Napisany przez Simona
I wszystko to było szepczone dzisiaj: https://www.finanznachrichten.de/suche/suchergebnis.asp?words=Bernanke Pozdrowienia, Simona 8)

Napisany przez Dany1
Czytałem wywiad z przewodniczącą zarządu ABB Szwajcaria jakoś dwa-trzy tygodnie temu. Ponad 2 miliardy przychodu i około 5000 pracowników. Pani zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie i wydała się być bardzo kompetentna. Jestem przekonany, że ABB Szwajcaria i międzynarodowa firma będą kontynuować swoje postępy. Miałem wrażenie, że w ABB liczy się jeszcze uczciwa praca. ABB może być polecane inwestorom długoterminowym.

ABB nawet nieco powyżej prognoz nowymi liczbami: Kwartalny zysk wynosi około 360 mln dolarów, czyli około 450 mln CHF. Przy 2 mld akcji otrzymuję około 22Rp/akcję, co daje rocznie około 88Rp. Aktualne stosunek cena/zysk wynosi zgodnie z tą kalkulacją około 17. Wydaje się to dość zdrowe, ale wycenę trzeba obserwować i zachować odpowiednie proporcje do prognoz. Kursy powyżej 20 CHF w tej chwili nie są zbyt realistyczne, albo znalazły się w obszarze przekupienia. Próbuję pierwszy raz złożyć zlecenie w handlu przed sesją na Swissquote. Nie dochodzi do żadnych transakcji, bez względu na kurs, objętość handlu lub widoczność książki zleceń. Natychmiast usunąłem wszystkie zlecenia, to taka dziedzina dla własnych bankierów.

Napisany przez ADMCI4
to znowu jest szczytem dzisiaj. ABB jest chwalony przez wszystkich analityków itp., ogromne obroty, a kurs praktycznie stoi w miejscu - chyba że to nie są jakieś bankowe gry. ABB niedawno spadło o ponad 18% po raz pierwszy, gdy Bernanke zaczął mówić o inflacji, co spowodowało korektę na całym rynku giełdowym. Citigroup wymienia ceny docelowe powyżej 20, a perspektywy na przyszłość ABB są również doskonałe. Zastanawiam się, co jeszcze musi się stać, skoro nawet oczekiwania analityków, które są tak uwielbiane i szanowane, zostały tym razem nawet przekroczone. Jak oceniacie sytuację? 360

Cóż, szanowany benchmarku, dlatego nasi użytkownicy forum są ekspertami w tej dziedzinie. Gdyby kurs wystrzelił, poleciłbym inwestorom zebrać trochę dobrych wieści pod dach. Teraz, kiedy jest trochę słabości i ciszy, nawet ja mogę złowić mały pakiet. Stało się to krótko po otwarciu, nieco drogi, po 15.9. Moim celem jest obszar 17/18, a w okresach spadków (poniżej 14 nie jest już zbyt realistyczne) ten pakiet dostanie nawet małego braciszka lub siostrzyczkę. Rozmawiamy tutaj o akcjach, inwestycjach czy transakcjach. Czy pamiętnik opcji z ABB nie przeszedł w letnie dni przez palące upały?

Napisany przez ADMCI4
To byłby nudny świat giełdowy, gdybym nie dostawał od Ciebie tak świeżych odpowiedzi, drogi cybercrashie ☺️ Ja także jestem w trybie oczekiwania i od niedawna ponownie staram się wykorzystać zmienność na rynku. Zarówno mój kapitał, jak i ja cieszymy się już z 1-2% netto, co oznacza sporo tysięcy zysku. Mimo to, aby wrócić do tematu, dzisiaj spodziewałem się więcej od ABB w przypadku kursu, więc dwa pociągi Brionian muszą jeszcze poczekać ☺️ - a banki już sobie jakoś poradzą między sobą....

Napisany przez ADMCI4
A mimo to (kolejny raz) analityk Helaba Trust zaleca sprzedaż akcji ABB. Czy liczy on na korzystne ceny wejścia, czy po prostu chce przepłynąć rzekę Ren?

Napisany przez Globalist
27.07.2006 16:43 ABB Ltd.: sprzedać (Helaba Trust) Frankfurt (aktiencheck.de AG) - Analityk Helaba Trust, Erhard Schmitt, zaleca sprzedaż akcji ABB (Wiadomości/Kurs akcji) (ISIN CH0012221716/ WKN 919730). Spółka opublikowała wyniki za drugi kwartał 2006 roku. Analitycy uważają zwłaszcza poszerzenie marży operacyjnej przez Szwajcarów za imponujące, biorąc pod uwagę fakt, że bardzo dynamiczny przyrost zamówień od początku roku (+19% rdr) nie przełożył się jeszcze istotnie na wzrost przychodów. Ogólnie przychody w drugim kwartale zostały zwiększone o 5% rdr, a zysk operacyjny wzrósł o 73%. Zysk netto prawie potroił się w porównaniu z rokiem poprzednim. Przynajmniej na bieżący rok przebieg zamówień, rozwój kosztów oraz wreszcie możliwości przenoszenia cen (na przykład w segmencie transformatorów) przemawiają za podwyższeniem prognozy wyników przez analityków. Z punktu widzenia analizy technicznej ważne jest teraz, aby tytuł mógł pokonać opór na poziomie 16 CHF. Eksperci ds. papierów wartościowych uznają to za sygnał odrodzenia trwalejszego nastroju inwestorów. Analitycy Helaba Trust na razie wydali zalecenie sprzedaży akcji ABB. (27.07.2006/ac/a/a) Data analizy: 27.07.2006

Drogi globaliście, czy mógłbyś oszczędzić nam śliskiego wydaru ze strony Helaba Trust? Otrzymaliśmy od samej firmy wyniki kwartalne oraz prognozy, więc jeśli ktoś nie potrafi poradzić sobie z takimi liczbami, nie powinien zajmować się akcjami! Dotyczy to także mieszkańców zakładu Helaba.

Napisany przez ADMCI4
nawet dzisiaj wydaje się być utrzymywana....jeszcze!

Napisany przez Springer
cybercrash pisze: Szanowany globalisto, czy mógłbyś oszczędzić nam śliskiego wydzieliny Helaba Trust? Otrzymaliśmy od samego przedsiębiorstwa wyniki kwartalne oraz prognozę, jeśli ktoś nie potrafi samodzielnie poradzić sobie z tymi liczbami, nie powinien zajmować się akcjami! Dotyczy to także więźniów aresztu Helaba.
bezkompromisowo :wink: ale Cybercrash ma rację...

Napisany przez Dany1
Czy zmienili teraz nazwę? Przecież wcześniej nazywali to BLABLA Frust Drogi globalisto, Możemy znaleźć 20 analityków, którzy zalecają kupno każdej akcji, oczywiście możemy także znaleźć 20, którzy ostrzegają przed zakupem. Jeśli pracujesz na podstawie tych informacji, przeoczy Ci najlepsze akcje, ponieważ staniesz się niepewny i nie kupisz nic... albo kupisz za późno albo sprzedasz za wcześnie. Musisz sam rozbić liczby, ocenić rynek i ocenić przyszłość. Forum może Ci w tym pomóc, przykłady są pod dostatkiem.

Napisany przez Globalist
Benchmark wspomniał o analizie Heleba Trust. Umieściłem tutaj tylko oryginalny tekst, aby wszyscy wiedzieli, o czym mówi Benchmark. Nie ma tutaj nic na temat tego, czy opinia analityka Heleba pokrywa się z moją. Jednak uważam, że opinie analityków mogą być czasami brane pod uwagę obok własnej analizy. Po prostu trzeba zastanowić się, dlaczego dochodzą do takich wniosków i przemyśleć sprawę.

Dzisiaj można znowu stworzyć krótkie zdanie o ABB. Gdzie podziały się pilne autorzy dziennika ABB? Przecież w zaledwie kilka dni przekroczyło 16 CHF, a dziś zajęło się 16,5? Grzecznie podążał rynkiem? A co teraz nakleili plamy atramentu analitycy z Helablabla na czysty papier?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata