Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Który bank finansuje samochód po prywatnej upadłości konsumenckiej?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mój syn ma 29 lat i w końcu udało mu się uporządkować swoją sytuację finansową. Za pomocą doradcy ds. zadłużenia i opiekunki złożył wniosek o upadłość konsumencką i obecnie przebywa w szóstym roku tego procesu. Ponieważ niedługo zostanie ojcem i chce przeprowadzić się ze swoją partnerką daleko poza miasto, musi być bardziej mobilny ze względu na pracę. Teraz chciałby zrobić prawo jazdy i będzie potrzebował również samochodu. Zarówno on, jak i my nie jesteśmy w stanie sfinansować takiego zakupu, więc musiałby wziąć kredyt. Wiem, że jest to trudne po lub w trakcie upadłości konsumenckiej. Ale czy finansowanie samochodu byłoby w ogóle możliwe, jeśli samochód zostanie zabezpieczony jako zabezpieczenie kredytu? Pozdrowienia, Constanze

Napisany przez 2Bolitho
Constanze pisze: ... Er wollte jetzt den Führerschein machen und braucht dann ja auch ein Auto. Da weder er noch wir einen solchen Kauf finanziell leisten können, müsste er dafür einen Kredit aufnehmen....
Tak, czy on potrzebuje samochodu? Koniecznie? Bez alternatywy? Drugie zdanie brzmi dla mnie tak, jakby nie miał jeszcze swoich finansów pod kontrolą. Ale oczywiście nie jestem tutaj standardem. Zwłaszcza że nie znam tego syna. Co byś powiedział na to, jeśli wziąłbyś kredyt dla syna? Albo pożyczył mu pieniądze? (Ostrożnie, wpis ma skłonić do refleksji i NIE można traktować go jako poważnej rady!)

Napisany przez 2Escorpio
Rzeczywiście uważam za dziwne wzięcie kredytu (na co by to nie było) bezpośrednio po prywatnym bankructwie. Można też kupić używane samochody za 2000 euro, może nie będą one piękne, ale będą jeździć i spełniać swoje zadanie. 2000 euro można też zaoszczędzić, a jeśli ktoś tego nie potrafi zrobić, to nie wiem, jak będzie spłacał kredyt? Aby wrócić do Twojego pytania. Po upływie roku (od zakończenia prywatnego bankructwa) plus trzech lat wszelkie wpisy dotyczące prywatnego bankructwa są usuwane. W tym czasie szanse na otrzymanie kredytu (na co by to nie było) są praktycznie zerowe, chyba że udasz się do jakiejś mafijnej firmy, gdzie stopy procentowe są astronomiczne. escorpio

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata