Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Powierzchnia mieszkalna odpowiada wartości domu?

Napisany przez ADMCI4
Zaangażowałem się w sprawę, o której kompletnie nic nie wiem. Na nacisk mojej żony, chcemy kupić mieszkanie. Chociaż pieniądze, które mógłbym zainwestować w to mieszkanie, mogłyby być również użyte jako kapitał własny dla mojego biznesu. Cóż, nie można mieć wszystkiego w życiu jednocześnie. Mieliśmy szczęście i coś znaleźliśmy! Skąd mam teraz wiedzieć, czy podana przez sprzedającego powierzchnia mieszkania jest zgodna z rzeczywistością? Czy to odpowiada wartości mieszkania? Na co zwrócić uwagę przy zakupie mieszkania i na jakie inne szczegóły powinienem zwrócić szczególną uwagę? Jestem wdzięczny za każdą informację.

Re: Powierzchnia mieszkalna odpowiada wartości domu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, powiedzmy to od razu, nie jesteś sam/sama! Każdy kiedyś w życiu przechodzi przez to doświadczenie po raz pierwszy. Moim zdaniem wartość mieszkania nie zależy wyłącznie od powierzchni. Powinieneś zwrócić uwagę na to, ile osób korzysta z tego samego głównego wejścia co Ty. Czy masz osobistą garaż lub czy istnieje garaż podziemny? Czy struktura budynku jest stabilna i czy zbudowano solidne ściany działowe! Dla mnie ważne było na przykład, w którym roku zostało zbudowane mieszkanie - czy kuchnia i płytki w łazience odpowiadały mojemu gustowi? Tak naprawdę jest tyle rzeczy, na które należy zwrócić uwagę, jak lokalizacja budynku, koszty dodatkowe, certyfikat energetyczny itp. Radziłbym Ci dokładnie obejrzeć mieszkanie, aby było zgodne z Twoimi oczekiwaniami i życzeniami, a następnie przedstawić sprzedającemu propozycję cenową. Dla mnie wielkość powierzchni mieszkalnej była na drugim planie. Najważniejsze, żeby mieszkanie było praktyczne w użyciu, a ja po prostu czułem/am się w nim dobrze!!! Zalecałbym Ci to samo, nie żałuję. Pozdrowienia, Soprano.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata