Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Trzeci sposób mieszkaniowy

Napisany przez hepfe
Własne mieszkanie bez długów i kredytu, a tym samym bez poddania całego mojego majątku prywatnego pod groźbą egzekucji. Mogę osobiście polecić ci tę opcję. Dokładnie się o niej dowiedziałem i jestem zachwycony. Całkowita elastyczność: W przypadku zmiany moich warunków życia, zawsze mogę wyprowadzić się bez długów i bez dużych sporów prawnych, mając nawet swoje kapitał własny i około 20% mojego miesięcznego obciążenia jako oszczędność w kieszeni. Podoba mi się, że dzięki temu można stosunkowo szybko zrealizować wymarzony Dom lub mieszkanie. Wystarczy zaledwie około 10% kapitału własnego. Nawet koszty notarialne oraz podatki od nieruchomości i nabycia nieruchomości są finansowane. Nie potrzebuję również dodatkowego ubezpieczenia na życie, ubezpieczenia od niezdolności do pracy ani prywatnego ubezpieczenia od bezrobocia. Wszystko to sprawiło, że zacząłem intensywnie zastanawiać się nad tą opcją. Po prostu jestem zachwycony. Po prostu zapytaj mnie o tę wspaniałą możliwość pozyskania własnego mieszkania bez żadnych krępowanych warunków. Wystarczy mail z Twoim imieniem i numerem telefonu.

Napisany przez C. Andreas
kupno na raty nieruchomości, domu, kupno na raty to zazwyczaj legalny oszustwo

Napisany przez Empfehler
Szanowny Panie C.Andreas, To, co przedstawiasz w swoim linku, delikatnie mówiąc, jest kompletną bzdurą. Gdyby ktoś naprawdę znał prawa księgi wieczystej, nie dałby się oszukać ludziom w ten sposób. Jedynie dlatego, że jakiś czas temu Finanztest lub płytko myślący dziennikarze, którzy wszyscy grają tą samą melodię, zamieścili te komentarze w sieci, być może na polecenie z góry, dla ciebie jest to zamknięta sprawa i piramida finansowa. Co za małostkowy umysł albo współpracownik obecnego systemu bankowego jesteś? Genotec to system oszczędnościowy oparty na wspólnotowym działaniu, tak jak wszystkie kasy budowlane od 1924 do 1933 roku, zanim nie zostały one wchłonięte przez świat bankowości jako ich filie. Ta możliwość istniała już wcześniej i działała. Ale od pewnych osób w branży finansowej nie można już niczego więcej wymagać, poza tym, że powtarzają wszystko, co korporacje im narzucają. Jeśli nie znasz przepisów prawa ani ogólnych i szczególnych postanowień umów spółdzielni Genotec e.G., to też nie powinieneś wydawać osądów na ten temat. Nawet sam pomysł omawiania formy dzierżawy z obowiązkiem zakupu po 10 latach, i tak dalej, to nonsens. Podobnie absurdalne jest mówienie o upadłości Genotec i braku ochrony najemcy. To jest po prostu skandaliczne, jak tu rozkłada się fakty do góry nogami. A dlaczego? Żeby ubogich banków i kas oszczędnościowych chronić przed Genotec? Albo co chcesz osiągnąć swoimi bezsensownymi i absurdalnymi wypowiedziami?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Rekomendujący, zamiast listu reklamowego Pana Meiera, chciałbym zobaczyć niezależne raporty i analizy, aby móc ocenić, czy korzyści z wynajmu są bardziej zrównoważone niż zakup. Teorie spiskowe dotyczące mediów i dziennikarzy oraz ujawnianie lobbingu bankowego, zwłaszcza na rzecz instytucji oszczędnościowych mieszkaniowych (częściowo zasadne) nie pomagają mi zrozumieć filozofii Genotec, ale chociaż opis koncepcji Genotec założyciela wydaje się być przynajmniej wiarygodny. Byłoby miło, gdyby kiedyś udowodniono trwale, zwłaszcza niezależnie, że koncepcja ta jest opłacalna i korzystna dla nabywców nieruchomości w porównaniu z zakupem! Według mnie do tej pory nie udowodniono tego!

Napisany przez Empfehler
Może książka autorów, Heinz Klötzner i Gerhild Wichmann (doradców podatkowych), Die 3. Wohnlösung, udzieli neutralnych odpowiedzi na Państwa pytania.
Książkę można zakupić m.in. na Amazonie pod numerem ISBN: 978-3-9811118-6-6

Ponad 180 domów zostało już kupionych lub zbudowanych. W przyszłym roku przewidywane jest dodanie codziennie jednego domu (ETW).

Możecie Państwo zapytać wszystkich mieszkańców tych domów, czy woleliby finansowanie przez bank z podpisem poddania się oraz możliwością zajęcia nad cały swój prywatny majątek, czy też osobistą wolność finansową i elastyczność?

Czy uważacie, że trwałość finansowania jest zapewniona? Czy nie bierze się tu pod uwagę wielu nieznanych czynników w trakcie życia?

Chciałbym tylko przypomnieć, co spotkało właścicieli/dłużników na mocy ustawy o równoważeniu obciążeń w latach 50. Hasło: opłata od zysku z hipoteki!

Ta możliwość uczynienia obywatela odpowiedzialnym za długi państwa wyraźnie już teraz jest ponownie rozważana przez naszych polityków. Patrz Anne Will z dnia 15.05.11 i później.

Podaję Państwu także numer ISBN: 978-3-940955-10-4

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata