Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Gold ponownie na nowym szczycie

Napisany przez 2cybercrash
Wartość złota nieoczekiwanie wzrasta do nowych szczytów, po 475 $/uncji teraz już ponad 480 $, zmierzając ku 500 $. Co ciekawe, dolar nie jest nawet słaby, trzymając się na poziomie 1,325 CHF. Również warto zauważyć nieoczekiwane wzrosty w spółkach górniczych zajmujących się wydobyciem złota. Na przykład Newmont Mining, Goldfields zbliża się do poziomu 20 CHF. Wszystko to dość niespodziewanie dynamiczne, o wysokiej zmienności, ryzykowne nawet. Ale interesujące z punktu widzenia transakcji, jednakże już przegapione. Teraz nie warto gonić cen, ponieważ rozwój wydarzeń przy silnym dolarze jest nieprzewidywalny i zaskakujący?

Krótkoterminowo surowce i firmy naftowe mają także lekko przychylny klimat, nawet Royal Dutch Shell.

:!:

Napisany przez Simona
I przegapiłem GOLI. Czy powinienem jeszcze zrobić to około 18:50?
Czy może poczekać do końca roku? Nie do końca ufałem tej sprawie. Ale
:idea:
https://allafrica.com/stories/200511170184.html

Napisany przez ADMCI4
Ten wzrost nie jest aż tak zdumiewający!

7.11. uznałem krótką konsolidację za zakończoną.
Następnie zwiększyłem udział w GOLI SWX (średnia cena 18.35) z celem osiągnięcia 21.5 - opór w okolicach 19.4!
Dodatkowo, zaryzykowałem 4Rp. na XAUVL, wczoraj zakończyłem z zyskiem +200% (taka głupota - w ogóle nie znam się na obligacjach z prawem opcji)!

Jestę przekonany, że wkrótce osiągniemy poziom 500$, ale co potem???
Obecny wzrost można wytłumaczyć globalną niepewnością gospodarczą, rzeczywistą inflacją (zwłaszcza w USA) oraz poszukiwaniem lokat z zysków. Wzrost pomimo silnego dolara jest wręcz uspokajającym znakiem.
Przydatna strona: goldseiten.de z analizami wykresów tygodniowych.

Proszę traktować moje wypowiedzi ostrożnie, jestem absolutnym nowicjuszem na giełdzie i dopiero od kilku miesięcy zagłębiam się w tym świecie pieniądza!

@ Simona
Dziękuję Ci za wskazówkę dotyczącą GOLI w Borsalino. Mimo że nie wyszedłem - zbyt mało wolumenu i zbyt chciwy - nauczyłem się wiele, ponieważ intensywnie zająłem się otoczeniem związanym z złotem.

Napisany przez Simona
Na pewno. Poczekam i obserwuję GOLI. Będę jednak uważnie obserwować. W razie krótkotrwałego spadku możliwe, że sięgnę. (Chociaż, czasami lepiej coś przegapić niż...)
Pod koniec roku wszędzie trzeba będzie trochę zadbać o kurs i te wyniki za półrocze już w styczniu. Na pewno będą jeszcze szanse. Jeszcze jedna informacja:

https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/gold-fields-limited.asp

Pozdrowienia,
Simona

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata