Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Ile kosztów generuje korzystanie z internetu przez telefon komórkowy?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Pamiętam, że kilka lat temu mój syn już to wypróbował i spowodował mi ogromny rachunek. W międzyczasie wszyscy w rodzinie mamy telefony prepaid i nie mamy już problemu z zbyt wysokimi rachunkami. Z drugiej strony chcielibyśmy również szybko uzyskać informacje za pośrednictwem telefonu komórkowego. Tutaj na forum zawsze jest tylu dobrze poinformowanych ludzi, którzy na pewno mogą mi powiedzieć, jakie koszty mnie lub nas czekają. Pozdrowienia, Robert Pytania i odpowiedzi dotyczące technologii

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, to już jest zaczyna stawać się tanie w niektórych przypadkach. Pytanie brzmi, w jakiej sieci korzystasz i jaki masz abonament. Zazwyczaj można również wykupić pakiety nielimitowane za 10 euro miesięcznie lub 2 euro za dzień użytkowania. Pozdrawiam, esco

Napisany przez Malte
Escorpio pisze: Hej, cena już stała się niższa w niektórych przypadkach. Pytanie brzmi, jakiej sieci używasz i jaki masz plan taryfowy. Zazwyczaj możesz też wykupić pakiety internetowe za 10 euro miesięcznie lub 2 euro za dzień korzystania, i takie tam różne zabawy. Pozdrawiam, esco
Cześć, moim zdaniem warto mieć połączenie internetowe tylko jeśli masz smartfona. Bo w przeciwnym razie z starymi telefonami prawie nie da się nic zrobić w internecie. Więc oszczędź pieniądze i kup sobie iPhonea lub HTC!

Napisany przez Solamoro
To zależy od Twojego dostawcy. Osobiście zablokowałem u siebie internet, więc nie mogą powstać żadne koszty. Lepiej zapytać wcześniej niż później żałować. __________________ Moje damskie buty na obcasie Pumps

Napisany przez Geldmann
Uważam, że to wszystko nonsens, korzystanie z internetu na telefonie, na tych małych ekranach można zaszkodzić sobie oczy.

Napisany przez 2Escorpio

Uważam, że to wszystko to bzdura, korzystanie z internetu przez telefon komórkowy na tych małych ekranach szkodzi tylko oczy.

Zależy to całkowicie od jak się z tego korzysta. Na przykład, nie siadam celowo, żeby przeglądać internet, ale zakładając, że jestem w trakcie podróży i potrzebuję numeru telefonu lub adresu, to można zaoszczędzić na kosztach związanych z informacjami.

Istnieje również wiele programów, które wysyłają SMS / MMS przez internet, dzięki czemu nie trzeba już za to płacić (jeśli jest dostęp do internetu).

Napisany przez tanjaw
To zależy głównie od własnej taryfy. Jeśli korzystasz teraz z internetu przez telefon typu prepaid, może to być już dość drogie.

Napisany przez Jessica
Internet ma zdecydowane zalety. Często korzystałem z niego w podróży, gdy szukałem połączeń kolejowych, adresów i numerów telefonów. Osobiście uważam, że najlepsza jest taryfa flat. Wtedy można przeglądać internet nieograniczenie. Ponieważ opłata w wysokości 2 euro/dzień użytkowania szybko sumuje się do wyższych kwot, o ile często korzystasz z internetu. Ale szczerze mówiąc, jeśli masz tę funkcję, będziesz z niej częściej korzystać.

Napisany przez Geldmann
Czy większość umów na telefony komórkowe nie obejmuje również korzystania z Internetu? Muszę szczerze przyznać, że od lat nie zwracałem na to uwagi, ponieważ zawsze mam dostęp do Internetu przez telefon...

Napisany przez Manni-Bode
To zależy od tego, czego chcesz. Wiele umów telefonicznych obejmuje już płaską stawkę. W przypadku kart prepaid można dokupić internetowąkę za 10 euro miesięcznie.

Napisany przez 2Escorpio

Czy większość umów na telefony komórkowe obejmuje również korzystanie z Internetu? Muszę szczerze przyznać, że od lat nie zajmowałem się tym, ponieważ zawsze mam dostęp do Internetu przez telefon...

Nie, tylko taryfy z dostępem do Internetu są bardziej promowane, ponieważ dostawca w ten sposób zarabia więcej.

Napisany przez jimm
Więc mam kartę prepaid Vodafone i mogę wykupić pakiet internetowy 500 MB za 9 € miesięcznie. Jeśli nie zapłacę tych 9 €, to nie mam dostępu do Internetu. Ponieważ jestem często w podróży, jest to jednak opłacalne. W większości tanich mieszkań dla pracowników tymczasowych nie ma darmowego Internetu, więc po prostu uruchamiam hotspot na telefonie i mogę wygodnie przeglądać Internet na laptopie.

Napisany przez bielursula
Możesz teraz uzyskać abonament (bez ograniczenia czasowego) już od 5€/miesiąc. Na przykład w Simyo, jeśli wolno mi tak powiedzieć?!

Napisany przez kathrin
Zdobądź abonament internetowy, który większość dostawców oferuje już od dodatkowych 5€ miesięcznie. Jeśli go nie masz, może być drogo!

Napisany przez Danny84
Z kilkoma laty temu nie można porównywać obecnej sytuacji do tej sprzed lat! Za 10 euro miesięcznie można już coś dostać.

Napisany przez Einstein23
Aktualnie można to super kontrolować. Na przykład moja córka ma pakiet internetowy za 10 euro, który działa przez miesiąc. Operator prepaid nazywa się Fyve. Po upływie miesiąca pakiet się wyłącza i nie można już korzystać z internetu ani generować dodatkowych kosztów. Dla osób, które nie korzystają z internetu tak często, istnieje także możliwość zakupu pakietu za 5 euro, ale z mniejszym limitem danych. To naprawdę świetna sprawa. Czasy, kiedy trzeba było płacić fortunę za przypadkowe wejście na internet, już minęły. Pozdrawiam

Napisany przez marlon45
To zawsze zależy od dostawcy, którego używasz. Na przykład ja mam Bildmobil, korzysta z sieci Vodafone. To karta prepaid, na której można aktywować pakiet internetowy za 9,95 EUR miesięcznie. Można go aktywować na jeden miesiąc i korzystać z niego w każdym kolejnym miesiącu. Bardzo praktyczne moim zdaniem...

Napisany przez morales
Dzisiaj jest znacznie tańsze niż kiedyś. Warto się zapytać. Jeśli nie musisz pobierać dużych ilości danych, to nie będzie zbyt drogo. Nie przesadzaj, wszystko będzie dobrze.

Napisany przez Karin2202
Poleciłbym Ci również pakiet danych, wielu ludzi przegląda Facebooka i inne strony, a gdy otworzysz tam zdjęcie, od razu zużyjesz swój limit danych. Warto zaopatrzyć się w niedrogi pakiet danych.

Napisany przez jascha
Więc bez abonamentu to będzie drogie, około 60-100 centów za minutę, w zależności od tego, jaki dostawca usług masz. Dlatego poleciłbym Ci, że jeśli potrzebujesz internetu w podróży, to lepiej wybierz abonament, a jeśli nie jest Ci to konieczne, to sobie odpuszcz i korzystaj z Wi-Fi, wtedy trzeba płacić tylko za swoje Wi-Fi lub skorzystać z jednej z wielu darmowych sieci Wi-Fi, których używa wiele placówek.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata