Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pożyczki od osób prywatnych

Napisany przez rb1414
Cześć i dobry wieczór, być może ktoś mi może powiedzieć, jaka jest szansa na otrzymanie prywatnego kredytu? Po prostu normalnie, bez podejrzanych pośredników i innych rzeczy. Właśnie szukałem w Google i znalazłem niezliczone strony, na których ludzie szukają pieniędzy. Pytanie brzmi, czy można tam odnieść sukces? Czy warto w ogóle zamieścić takie ogłoszenie? Na co trzeba zwrócić uwagę? Szukam kredytu od 10000 do 15000 EUR, na 2 lata, oferuję 20% rocznego oprocentowania, ale bez miesięcznych rat spłaty, pieniądze zostaną zwrócone po 2 latach wraz z odsetkami (sprzedaż domu). Chętnie również z umową notarialną. Jakie są szanse w moim przypadku? Z góry dziękuję!

Napisany przez SHC
Cześć rb1414, obecnie sam jestem inwestorem w tej dziedzinie i chętnie podzielę się moimi spostrzeżeniami na temat tej historii. Osobiście korzystam z platformy auxmoney. Porównywalną platformą jest smava. Możesz być pewien, że masz do czynienia z rzetelnymi dostawcami usług. W tym forum znajdziesz także kilka opinii. Jako potencjalny kredytobiorca zawsze możesz spróbować. Jednak nie zapominaj o kosztach związanych z publikacją ogłoszenia. Każda platforma ma swoje ceny. Na przykład na auxmoney można zrealizować kredyty do 20 000 €. Możesz tam bezpośrednio określić okres spłaty i stopę procentową. Moje osobiste doświadczenie: Bez certyfikatów (np. wyniku w Schufa) może być trudniej, ale nie niemożliwe. Również możliwe jest zabezpieczenie projektu samochodem. Sprawdź obie platformy trochę bliżej. Serdeczne pozdrowienia, SHC

Napisany przez rb1414
Dziękuję serdecznie za odpowiedź, SHC! Oczywiście, przeglądałem te strony, ale po prostu nie pasują mi, ponieważ szukam kredytu bez comiesięcznej spłaty. Jestem freelancerem, więc moje dochody są nieregularne i nie chcę na siebie brać dodatkowego obciążenia, którego być może później nie będę w stanie utrzymać. Zastawienie dowodu rejestracyjnego pojazdu byłoby oczywiście dobrym pomysłem, ale po rozstaniu z mężem zostałam bez samochodu i chciałabym w końcu coś kupić, ale za najwyżej 5000 EUR. Moim zabezpieczeniem jest Dom, który powinien zostać sprzedany najwcześniej przyszłego roku, ale dodaję jeszcze rok na wszelki wypadek, jeśli wszystko potrwa dłużej. Mam też już poważne zainteresowanie. Nie sądzę, żebym był mniej wiarygodny niż poszukiwacze na Smava, a oferuję nawet lepsze oprocentowanie, ponieważ zdaję sobie sprawę, że w innym wypadku nie dostanę niczego. Pytanie brzmi, gdzie mam szukać? W internecie znalazłem tylko ogłoszenia drobne, ale wydaje mi się, że to raczej strata czasu, czy ktoś w ogóle to czyta?! Hmm.. wygląda na to, że nie będzie łatwo. Pozdrowienia i jeszcze raz dziękuję!

Napisany przez matti2011
Mogę jedynie powiedzieć, że osoba, która zwraca uwagę na wybór rzetelnego pośrednika kredytowego, ma dobre szanse na uzyskanie pożyczki od prywatnych inwestorów. Zwłaszcza platformy takie jak Auxmoney lub Smava są miejscami, gdzie można uzyskać korzystne i jednocześnie dobre kredyty. Nawet dla osób prowadzących działalność gospodarczą lub rozpoczynających działalność, ubieganie się i uzyskanie zgody jest znacznie łatwiejsze. Nie ma ekstremalnych testów zdolności kredytowej, liczy się tutaj pomysł i sposób jego realizacji. Jeśli spotka się to z uznaniem, sukces jest praktycznie gwarantowany. Warunki są również znacznie lepsze, więc kredyt jest prawie zawsze tańszy. *URL usunięty* są prawie nieudzielane przez banki, co bardzo korzysta dwóm największym i najbardziej renomowanym instytucjom kredytowym. Tutaj też na pewno znajdziesz swoje szczęście, na pewno. Edycja: Escorpio

Napisany przez Naseweis
Cześć... Oczywiście, zgodne jest stwierdzenie, że jeśli nie ma odpowiedniej zdolności kredytowej, to Schufa nie udzieli kredytu, co oznacza złe perspektywy w bankach. Jednakże nie mogę zrozumieć takich bzdur jak twierdzenie, że banki prawie nigdy udzielają kredytów osobom prowadzącym własną działalność. Albo Matti2011 nie ma pojęcia, albo prowadzi niewiedzących na płatną platformę reklamową w celu zarobienia na pośrednictwie. Pozdrowienia, Naseweis

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata