Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: SF na giełdzie

Napisany przez richard100
Było najwyższy czas, że SF zajmuje się wydarzeniami na giełdzie. Zostało tylko mieć nadzieję, że Herbert, ten ekspert od crashu, nie będzie miał w tym udziału. :lol: Pozdrowienia, Rich Szwajcarska telewizja zmienia wieczorny program Zurych. AP/baz. W programie wieczornym SF 1 planowane są kilka zmian. Dzięki tygodniowemu programowi ekonomicznemu i codziennej transmisji ze świata giełdy, relacje z wydarzeń gospodarczych zyskują na znaczeniu. W czwartek wieczorem zaplanowano magazyn poświęcony wiedzy. Ponadto kończą się programy „Lüthi und Blanc” oraz „einfachluxuriös”. Z nowymi programami relacje ze świata gospodarki i giełdy na kanale SF 1 zyskują więcej miejsca, jak wynika z komunikatu Szwajcarskiej Telewizji SF z wtorku. Od kwietnia 2007 na SF 1 będzie ponownie nadawany samodzielny program ekonomiczny co tydzień, po zakończeniu „Netto” w 1993 roku. Półgodzinny magazyn ekonomiczny będzie emitowany w poniedziałki wieczorem po programie „10 vor 10” i będzie relacjonował wydarzenia, zdarzenia i postacie związane z gospodarką. Ma on umożliwić szerokiej publiczności dostęp do nawet skomplikowanych tematów ekonomicznych. Szczególną uwagę otrzymają szwajcarskie przedsiębiorstwa, w szczególności małe i średnie firmy. giełda i wiedza Już od końca sierpnia bieżącego roku program „SF Börse” będzie emitowany każdego dnia od poniedziałku do piątku przed cotygodniowym programem informacyjnym o 19:30. Krótka transmisja będzie kompaktowo podsumowywać wydarzenia na giełdzie szwajcarskiej i skupiać się na wpływie wydarzeń gospodarczych na rynki finansowe.

Napisany przez 2cybercrash
Dobrze było wtedy z Tele24, coś takiego nigdy nie udało się SF. Potem zawsze te same okrutne twarze, Pani Fassbind, Crach-Herbert, Clown Hausherr i spółka, i koniec. W sektorze gospodarczym nie ma tutaj żadnej autorytetu, wszystko na poziomie śledzenia wzrokiem. Podążanie za tym, co papuga z USA zagada.

Napisany przez ADMCI4
cybercrash pisze: W sektorze gospodarczym nie ma tu autorytetów, wszystko na poziomie powierzchowności. Powtarzanie tego, co papuga z USA wykrakacze.
No cóż, dajmy szansę SF1. Może uda im się stworzyć coś w stylu Drezdeńskiej Giełdy Niedzielnej. W najgorszym przypadku trzeba sprowadzić Marka Fabera ponownie

Napisany przez beta
Tak przychodzisz z wynikiem 3:0, a potem to: Lüthi und Blanc kończy się..... NEEEEEIIIINNNN...... (gugający wyznawca) Pozdrowienia ? PS: W pełni zgadzam się z opinią Cybercrasha.

Napisany przez richard100
[ PS: W pełni zgadzam się z opinią Cybercrasha. Ja w 90% :wink: Wcześniej zawsze śledziłem Tele24. Dzięki temu popełniłem moje największe błędy inwestycyjne. Wtedy jeszcze miałem na nogach tylko pierwsze buty na giełdzie. Dyskutowano właśnie o Nortelu. Komentator (nie pamiętam jego nazwiska) plus dwóch tzw. ekspertów. Kurs NT właśnie wynosił 21$. Był już znacząco niższy. Komentator więc zapytał ekspertów: Kurs już mocno spadł, czy teraz nie powinno się kupić? Odpowiedź była jednoznaczna. Tak, to dobra cena na zakup. Co więc zrobiłem: Poszedłem do mojego komputera i kupiłem tę pozycję. Dzisiaj kurs wynosi 2$... :arrow: :mrgreen: Nie mam go już w portfelu. Kiedyś sprzedany za 4$. Zapisany jako opłata za naukę. Pozdrowienia Rich

Napisany przez 2cybercrash
To było tak dla wielu w przypadku Nortela (również dla mnie), bilanse zostały podrasowane, więc nawet poważny ekspert trafia nosem w klopsy. Jednak teraz jesteśmy o krok dalej, znamy moc mediów i masową psychozę poprzez telewizyjne szarlatanerstwo. Dla nas oznacza to, że gdy jesteśmy w tytule i zaczyna się presja na zakup: wystawiamy obfite zlecenia sprzedaży po atrakcyjnej cenie. Gdy ktoś małuje przedstawienie o solidnej firmie, sprawdzamy dane fundamentalne (podrasowane?) i w razie potrzeby składamy tylko bardzo słabe zlecenia zakupu (przepraszam za poprawkę - popełniłem literówkę). Lub po prostu przyglądamy się z zainteresowaniem, mamy własne pomysły na cele zakupu/sprzedaży. Najtrudniejszą oceną są Ci, którzy mają przekręcone, upiększone lub zniszczone fantazyjnymi zapisywaczami w księgach. Dla mnie najważniejsza staje się coraz bardziej analiza tzw. choroby Hatshera.

Napisany przez ADMCI4
Do Nortela istnieje ten piękny porównanie z roku 2001: Kto rok temu kupił akcje NORTELa o wartości 1000 CHF, dzisiaj posiada jeszcze 49 CHF. Natomiast kto rok temu kupił za 1000 CHF piwo, mam nadzieję, że je delektownie wypił i zwrócił butelki do depozytu, dzisiaj ma jeszcze 107 CHF !!!

Napisany przez Dany1
beta pisze:Przychodzi się po wyniku 3:0, a potem to: «Lüthi und Blanc» kończy się..... NEEEEIIIIIINNNN...... (fan Guggena) Pozdrowienia ? Ta Delthenne, czy jakkolwiek się nazywa, musi być chyba szalona. Spójrz tylko na studio ogrodnicze WM... choć ogrodnik jest jeszcze najlepszy... hehe. Prawdopodobnie w niedzielę o godzinie 20:00 zaprezentuje nam program giełdowy z Ursli Meierem... prawdopodobnie ZDF daje go jej za darmo, z dodatkowym czekiem... i jestem pewien, że Meier rozumie o giełdzie co najmniej tyle co o piłce nożnej... Ach, może można przerobić scenariusz Lüthi & Blanc. Mój ulubieniec z pewnością chciałby upiec tę kurę...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata