Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy zawsze muszę przekazywać list do banku podczas finansowania pojazdów?

Napisany przez ADMCI4
Wiele lat temu kupiłem samochód od osoby prywatnej i w zamian otrzymałem pieniądze od mojego ówczesnego banku. W zamian musiałem złożyć tam dokument pojazdu. W niektórych sytuacjach było to bardzo kłopotliwe, ponieważ mógł mi się on przydać. Ponieważ znów jestem w takiej sytuacji, ale tym razem chcę realizować zarówno zakup, jak i finansowanie poprzez salon samochodowy, być może pojawią się dla mnie inne możliwości. Chciałbym wiedzieć, czy muszę koniecznie oddać dokument pojazdu w banku, czy też mogliby oni zgodzić się na inne zabezpieczenie, na przykład prywatną kolekcję modeli kolejowych.

Napisany przez 2Bolitho
Kiedy bierzesz finansowanie samochodu, tak. Samochód faktycznie nie należy do Ciebie, lecz do banku. Oczywiste, że chcą mieć oni prawo własności.

Napisany przez henry
Cześć Lämmchen, jak już powiedział Bolitho, samochód należy do banku, dopóki go nie spłacisz. Możesz już się wtedy zająć szukaniem informacji na forum finansowym ;-) Pozdrowienia, Henry

Napisany przez cam_finanzdetek
W normalnych okolicznościach list nie powinien trafić w twoje ręce, ponieważ list po zmianie adresu / rejestracji jest wysyłany bezpośrednio do banku finansującego przez urząd rejestracyjny. To nie musi być wstydliwe, ponieważ finansowanie samochodowe to normalna transakcja kredytowa, podobna do finansowania budowlanego, gdzie również nie ma wstydu, że bank jest wpisany w księdze wieczystej. Urzędy rejestrujące muszą codziennie przeprowadzać taką procedurę. To dość proste. Salon samochodowy robi to podobnie, rejestruje pojazd w twoim imieniu i wydaje ci tylko dowód rejestracyjny, ponieważ urząd rejestracyjny wysyła oryginał do banku. To zależy od salonu samochodowego. MFG Wahl

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata