Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy mogę ubiegać się o obniżenie rat kredytowych po upływie roku?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Pół roku temu złożyłem wniosek o kredyt w Sparkasse, ponieważ moje debet przerosły mnie, a musiałem spłacić jeszcze kilka innych spraw. Wtedy ustaliliśmy spłatę w wysokości 200 euro miesięcznie, co powoli, ale pewnie zaczyna mnie sztyletować. Ponieważ już wybrałem maksymalny czas spłaty dziesięciu lat, nie mogę go już wydłużyć. Czy jednak po roku mam matematycznie możliwość obniżyć ratę o około 30 euro miesięcznie, a czas spłaty będzie się jeszcze raz wydłużał do dziesięciu lat od tego momentu? To wszystko było trochę chaotyczne, mam nadzieję, że mnie zrozumieliście....!

Re: Czy mogę ubiegać się o obniżenie rat kredytowych po upływie roku?

Napisany przez 2Bolitho
Najpierw nie, chyba że jest to uregulowane w umowie. Złożyć wniosek brzmi też trochę dziwnie. Podpisałeś przecież umowę, prawda? Czyli na równych warunkach. Oczywiście, można później negocjować tę umowę. A jeśli bank widzi, że traci kontrolę, to prawdopodobnie się zgodzi. Według zasady: lepiej niż żadne spłaty. W innym przypadku to brzmi dla mnie tak, jakbyś był gorącym kandydatem do prywatnej upadłości. Jeśli nie dzisiaj, to na pewno w najbliższych latach. Dobrze, że można zmienić swoje zachowanie na czas i wyłania się wtedy inna przyszłość. Czy jesteś pewien, że 30 euro miesięcznie Cię uratują? Jak duża jest różnica między dochodami a wydatkami? A jakie wydatki nie są konieczne?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata