Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Czy firma może narzucić mi ubezpieczenie bezpośrednie?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry.Ostatnio w naszej firmie istnieje możliwość zawarcia bezpośredniego ubezpieczenia. W rzeczywistości opiera się to tylko na firmie, ale nie uczestniczy ona w składkach.Ponieważ moje miesięczne dochody wynoszą jedynie 1200 euro brutto, chciałbym dowiedzieć się, czy tego rodzaju ubezpieczenie w ogóle się opłaca i czy będzie opłacalne w przyszłości.Nasz kierownik personalny prawie zmusza nas do zawarcia umowy ubezpieczeniowej.Czy może mnie do tego zmusić, nawet jeśli dojdę do wniosku, że bezpośrednie ubezpieczenie nie ma dla mnie sensu?Z poważaniem, Vera

Re: Czy firma może narzucić mi ubezpieczenie bezpośrednie?

Napisany przez 2Bolitho
Nie, nie może cię zmusić do podpisania. To by dopiero było piękne. Zazwyczaj ma to jednak sens. Pracownicy traciliby pieniądze, gdyby nie skorzystali z oferty. W naszej firmie pracodawca podwaja kwotę wpłacaną przez pracownika, a dodatkowo oferowane są różne premie. Nawet nie wszyscy z tego korzystają. Być może niektórzy pracownicy byliby zmuszani do szczęścia. Tak, pracodawca może określić, jakie ubezpieczenie pracownicze oferuje. Ale nie może wymagać, aby każdy z niego skorzystał.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata