Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy można wybrać nowy bank do refinansowania kredytu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie, Kiedy osiem lat temu kupiliśmy nasz Dom, mieliśmy dość ograniczone środki finansowe, a nasz doradca miał trudności ze znalezieniem dla nas banku, ponieważ musieliśmy finansować ponad 100%. Oznaczało to oczywiście, że nie mieliśmy dostępu do najlepszych warunków. Wtedy zaciągnęliśmy kredyt w DKB. Za dwa lata kończy się pierwsza okresowa stopa procentowa, i chcielibyśmy rozważyć opcje przedłużenia finansowania w większym zakresie. Może dostalibyśmy coś korzystniejszego. Mam jednak wątpliwości, czy jest to w ogóle możliwe, czy też być może jesteśmy związani z tym jednym bankiem na całe finansowanie. Pozdrowienia, Roadie

Re: Czy można wybrać nowy bank do refinansowania kredytu?

Napisany przez toodler
Cześć Roadie, na początek dobrze, że planujesz długoterminowe finansowanie, nie zrobiłeś nic złego. Ponieważ w krótkim okresie jest to zawsze trudniejsze i często droższe. Twoim celem jest znalezienie innej banku niż DKB, taka zmiana jest często związana z kosztami, chociaż nie są to duże sumy, można je jednak uniknąć, jeśli raz porozmawiasz ze swoim bankiem. Żadna firma nie chce tracić klientów, więc można negocjować warunki specjalne, które jednak powinieneś zachować w tajemnicy przed innymi klientami banku. Więc: Zadzwoń, wyraź swoje życzenie i umów się na spotkanie, daj z siebie wszystko. Mam nadzieję, że mogłem ci trochę pomóc, Pozdrowienia, toddler

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata