Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy dla każdego ubezpieczenia zdrowotnego istnieje własne ubezpieczenie pielęgnacyjne?

Napisany przez ADMCI4
Od kilku lat, oprócz składki na ubezpieczenie zdrowotne, trzeba także płacić składkę na obowiązkowe ubezpieczenie pielęgnacyjne. Co mnie interesuje, to czy każda kasa chorych ma swoje własne ubezpieczenie pielęgnacyjne, czy może istnieje tylko jedno, które jest odpowiedzialne dla wszystkich ubezpieczonych. To może mieć ewentualne konsekwencje dla ewentualnej rezygnacji z mojej kasy chorych. Jeśli teraz zmienię ubezpieczyciela, czy będę musiał ponownie dopłacić do ubezpieczenia pielęgnacyjnego czy wpłacone składki będą po prostu przeniesione? Z poważaniem

Re: Czy dla każdego ubezpieczenia zdrowotnego istnieje własne ubezpieczenie pielęgnacyjne?

Napisany przez 2Bolitho
Sprawdź tutaj: Pflegeversicherung (Niemcy) – Wikipedia potem myślę, że pytania same się wyjaśnią.

Napisany przez Kasamia
Kasa opieki zawsze ściśle podąża za ubezpieczeniem zdrowotnym w kwestii ochrony ubezpieczeniowej. Oznacza to, że jeśli istnieje ochrona ubezpieczeniowa w ubezpieczeniu zdrowotnym, ochrona ta również obowiązuje w ubezpieczeniu opieki.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata