Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy mogę żądać zwrotu pieniędzy WHEN separacja)

Napisany przez MBixler
Cześć wszystkim! Krótko o mnie, od końca lutego mieszkam osobno od mojej jeszcze żony (2 dzieci)... Pierwszego kwietnia tego roku z naszego wspólnego konta została pobrana składka ubezpieczenia wypadkowego mojej żony. W tym czasie moja żona miała już otwarte swoje nowe osobiste konto bankowe. Dlatego na nasze wspólne konto nie były dokonywane wpłaty pensji ani inne wpłaty od niej. Jednak na wyciągach z konta widniały jeszcze nasze obydwa imiona. Teraz moje pytanie...ponieważ jest to ubezpieczenie wypadkowe, które nie ma nic wspólnego ze mną, czy mogę zażądać zwrotu pieniędzy, czy nie mogę? Moja żona stale twierdzi, że nie mogę tego zrobić, ponieważ obydwa nasze imiona były nadal widoczne na wyciągach z konta, jednak ja nie zgadzam się z jej opinią, ponieważ jak już wspomniałem, żadne wpłaty od niej nie były przekazywane już na to konto... Proszę o pilną pomoc... Pozdrowienia Markus

Napisany przez Doso
konto jest na was oboje, dlatego oboje macie odpowiednie pełnomocnictwo. Możesz wtedy maksymalnie żądać zwrotu pieniędzy od swojej byłej partnerki, a nie od ubezpieczyciela.

Napisany przez MBixler
Dziękuję..... Chciałem tylko wiedzieć, czy ma rację, że muszę dalej płacić jej ubezpieczenie, ponieważ od 1.4 żadne wynagrodzenie ani inne dochody nie wpłynęły już na nasze konto......

Napisany przez 2Escorpio
Jeśli jest to wspólne konto, to masz pecha. Jeśli tylko ma prawo do dysponowania, możesz je odzyskać. esco

Napisany przez MBixler
Zaistniała sytuacja była do tego czasu naszym wspólnym kontem (tylko z nazwy), ale ona miała już swoje własne nowe... Na to wspólne (tylko z nazwy) nie wpływała już ani jej pensja, ani zasiłek rodzinny... ubezpieczenie jest tylko jej!!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata