Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy początkujący kierowcy muszą zaczynać od składki na ubezpieczenie w wysokości 230%?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie... pół roku temu zdobyłem prawo jazdy i właśnie kupiłem samochód. Gdy dzwoniłem do jednego z ubezpieczycieli, żeby uzyskać elektroniczne potwierdzenie ubezpieczenia, zapytałem też od razu o składkę i moje zniżki. I okazało się, że mam zacząć od 230%. To jest absolutny wyzysk i po prostu nie stać mnie na tyle. Niestety nie mogę przejąć zniżek od nikogo ani zarejestrować samochodu na rodzica. Czy moglibyście polecić mi ubezpieczyciela, który oferuje tańsze ubezpieczenie dla początkujących kierowców? Kozioł

Re: Czy początkujący kierowcy muszą zaczynać od składki na ubezpieczenie w wysokości 230%?

Napisany przez agfinanzen
Cześć Geißbock, 230% to naprawdę bardzo dużo. Sprawdź tutaj (kliknij), jest tutaj bardzo dobre porównanie ubezpieczeń samochodowych. Może ci to pomoże? Wszystkiego dobrego, AG Finanzen (AG Finanzen na Facebooku: kliknij)

Napisany przez nadine.h
Cześć. Czy nie można zarejestrować samochodu na przykład na ojca lub matkę i wpisać siebie jako drugiego kierowcę? Wtedy koszt dla pierwszego kierowcy jest trochę wyższy, ale w sumie jest to tańsze niż o 230%. Istnieje też możliwość przejęcia procentów od wychodzącego kierowcy (na przykład dziadka). Słyszałem o tym jednak tylko z przekazu ustnego.

Napisany przez jens-04-1986
Istnieje wiele różnych ubezpieczeń oferujących zniżki dla matki i dziecka. Dlatego wtedy zaczęłam od 140%, ponieważ byłam w tym samym ubezpieczeniu co moja matka.

Napisany przez Naseweis
Uważam to za bardzo dziwne, gdy ktoś zadaje pytanie, a ludzie nie odpowiadają, ale zamiast tego oferują stronę internetową. Powinien pan się wstydzić, panie AGFINANZEN. Cześć Geißbock, Polecam ubezpieczenie pojazdu jako drugiego w ramach rodzica. Klasyfikacje są różne w różnych firmach ubezpieczeniowych. Znam opcje od klasy zerowej do 3. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez Mike Spezi
Ja, zgadza się, też mi to znane. Niektórzy ubezpieczyciele także reklamują specjalne rabaty dla młodych osób. Jednakże należy pamiętać, że w przypadku planowanej zmiany ubezpieczyciela te specjalne rabaty nie zostaną przeniesione. pozdrowienia mike

Napisany przez selly
Albo jako drugi samochód przez rodziców, albo...niestety długą drogą. Po kilku latach, mam na myśli 3 lata, automatycznie zostaniesz przeniesiony na poziom 140%. Wtedy może mieć sens ubezpieczenie siebie. Oczywiście, jeśli przez ten czas prowadzenia byłeś bezszkodowy. Pozdrowienia, selly

Napisany przez Torian
Miałem ubezpieczony mój samochód jako drugi pojazd przez moich rodziców, później przeniosłem lata bezszkodowej jazdy na mój własny kontrakt. Tutaj jednak istnieją różne klauzule. W czasie, kiedy mieszkałem z rodzicami, jeśli tak nie jest, koniecznie sprawdź, czy stopień bezszkodowej jazdy może rzeczywiście zostać przeniesiony i zaczekaj tylko 3 lata na jego przeniesienie, jeśli pojawią się problemy!Żeby nieco przeciwdziałać powyższemu komercyjnemu porównaniu cen, chciałbym podać jeszcze inny bezpłatny: [URL usunięty, niestety nie mogę udowodnić, że nie otrzymuję prowizji, ale chcę okazać dobre intencje]. Niestety, nie biorę w tym udziału.PozdrowieniaTorian

Napisany przez Naseweis
Cześć Selly,
selly;46504 pisze: Po kilku latach, mam na myśli 3 lata, zostaniesz automatycznie oceniony na 140%.
Skąd masz tę odpowiedź? Niestety, jest nieprawidłowa! Jeśli samochód jest ubezpieczony jako drugi samochód przez rodziców, zniżka może być przeniesiona już po roku na co najmniej SF1. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez Naseweis
Torian pisze: Tutaj jednak jest kilka zapisów, mieszkałem w czasie u moich rodziców, jeśli tak nie jest, należy koniecznie sprawdzić, czy stopień bezszkodowy może być faktycznie przeniesiony i poczekać tylko 3 lata na przejęcie, jeśli pojawią się problemy!
Cześć Torian, Ta odpowiedź jest całkowicie błędna! Przekazanie zniżki na dzieci jest zawsze możliwe, nawet jeśli istnieją 2 różne adresy. Wystarczy tylko potwierdzić, że osoba przyjmująca regularnie prowadziła pojazd od samego początku. Aby w jakimś stopniu zrównoważyć powyższe porównanie komercyjnych stawek, chciałbym tutaj podać jeszcze jeden darmowy: TopTarif.de - Porównywarka stawek / Kalkulator stawek dla prądu, gazu, ubezpieczenia samochodowego i nie tylko. Na niestety nie jestem z nim związany i znowu się robi reklamę, tym razem z całkowicie błędną odpowiedzią. Mogę tylko potrząsnąć głową. Wścibski

Napisany przez selly
Cześć Madrośku, no cóż. U mnie było podobnie. Byłem ubezpieczony przez lata u moich rodziców. Pewnego dnia postanowiłem się sam ubezpieczyć. Moje ówczesne ubezpieczenie powiedziało mi wtedy, że nie muszę zaczynać od 230%, ale mogę od razu zacząć od 140%. Powodem tego była moja wieloletnia jazda samochodem.

Napisany przez Torian
Naseweis pisze: Cześć Torian, Ta odpowiedź jest kompletnie błędna! Przekazywanie zniżek na dzieci zawsze jest możliwe, nawet jeśli mają 2 różne adresy. Wystarczy tylko potwierdzić, że osoba przejmująca pojazd regularnie nim jeździła od samego początku. I znowu zaczęła się reklama, a wszystko to z kompletnie błędną odpowiedzią. Mogę tylko potrząsnąć głową. Naseweis
Cześć Naseweis, Ta odpowiedź jest kompletnie błędna! Jeśli dziecko musiało czasowo zrezygnować z prawa jazdy, większość ubezpieczeń będzie uwzględniać tylko lata bezszkodowej jazdy od uzyskania nowej uprawnień do prowadzenia pojazdów! Mogę tylko potrząsnąć głową. Torian PS: Usunąłem link z mojego posta, niestety nie mam możliwości udowodnienia, że nie otrzymuję prowizji

Napisany przez Torian
selly pisze: Cześć, wiedźminie, u mnie było przynajmniej tak. Przez wiele lat byłam ubezpieczona u rodziców. Pewnego dnia postanowiłam się ubezpieczyć sama. Moje wówczas posiadane ubezpieczenie poinformowało mnie, że nie muszę startować z 230%, tylko mogę zacząć od razu z 140%. Powodem tego było moje wieloletnie jeżdżenie.
Ryzykując bycie zbesztanym tutaj jako zupełnie mylący, odważę się odpowiedzieć @Selly: Masz rację, jeśli masz prawo jazdy od 3 lat, w ubezpieczeniach otrzymujesz SK i BK 1/2 z 140%. Przepraszam, nie wiem, czy minimum 3 lata czy więcej niż 3 lata. Naseweis jednak dostarczył wzorcowe rozwiązanie: Zamiast zostać zdegradowanym po roku do SK 1/2, mogłaś zabrać ze sobą SK 1, następnie po 3 latach miałabyś lepsze sklasyfikowanie niż 1/2. Pozdrowienia Torian

Napisany przez Naseweis
Hej Torian, porównaj proszę oba swoje teksty: Jeśli dziecko musiało oddać prawo jazdy na jakiś czas, to większość ubezpieczeń uwzględni tylko lata bezszkodowego prowadzenia pojazdu od momentu otrzymania nowego uprawnienia do prowadzenia pojazdów! Miałem moje auto jako drugie auto ubezpieczone przez moich rodziców, później przeniosłem lata bezszkodowego prowadzenia pojazdu do mojej własnej umowy :grin: Zauważyłeś różnicę? W drugim tekście (patrz powyżej) nigdzie nie ma informacji, że czasowo oddałeś prawo jazdy. Nikt tutaj także nie może się dowiedzieć, jak długo trwał ten okres. Pozdrowienia!

Napisany przez conventus24
Oferujemy korzystne ubezpieczenie samochodu dla początkujących kierowców. Nie są wymagane klasy SF (procenty). Składka nie zależy od pojazdu. Pojazdem mogą również jeździć osoby od 18 roku życia. Istnieje jednak ograniczenie wiekowe dla właściciela, który powinien mieć co najmniej 21 lat. U nas zapłacisz... za pojazd do 44 kW (60 KM) w wysokości 302,51 EUR rocznie. Za pojazd do 66 kW (90 KM) 362,81 EUR rocznie. Za pojazd do 110 kW (150 KM) 436,51 EUR rocznie na składki ubezpieczeniowe. Zainteresowane osoby mogą się z nami skontaktować: Conventus e. K. Versicherungsmakler

Napisany przez Naseweis
Nie warto skakać na reklamy Conventus24! Po pierwsze, istnieją tańsze oferty u niektórych ubezpieczycieli. Po drugie, otrzymasz tam również klasyfikację zniżki za bezszkodową jazdę, a składka będzie corocznie niższa. Dlatego lepiej porównać i zaoszczędzić pieniądze. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez conventus24
Cześć Mądralo.. 1. być może masz rację... niektóre ubezpieczenia (o ile w ogóle) są tańsze niż moja oferta. Ale tylko wtedy, gdy nie poda się kierowców poniżej 21 roku życia. 2. Kierowca początkujący nie musi pozostać przy tej umowie na całe życie, ale ma możliwość zaoszczędzenia pieniędzy w tym czasie. I bądźmy szczerzy.... młodzi ludzie dzisiaj nie mają już takich luźnych pieniędzy w kieszeni...prawda? Pozdrowienia

Napisany przez Naseweis
conventus24 pisze: Witaj Conventus24, 1. Może masz rację... niektóre ubezpieczenia (jeśli w ogóle) są tańsze niż moja oferta. Ale tylko wtedy, gdy nie podaje się kierowców poniżej 21 roku życia. Moje odpowiedzi odnosiły się również do kierowców poniżej 21 roku życia! 2. Kierowca początkujący nie powinien pozostać w tej umowie ramowej na całe życie, ale ma możliwość zaoszczędzenia pieniędzy w tym czasie. Źle, jeśli zawiera tę umowę ramową, płaci więcej niż jest to konieczne! I bądźmy szczerzy.... młodzi ludzie w dzisiejszych czasach nie mają już tak luźno pieniędzy w kieszeni... prawda? Dokładnie, dlatego powinien zawrzeć umowę z innym ubezpieczycielem! Pozdrawiam
Witaj Conventus24, Więc jeszcze raz dla jasności: Przy uczestnikach poniżej 23 lat możliwa jest klasyfikacja zniżek do klasy 3. Pozdrowienia, Mądryka

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata