Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Pomoc! Zakaz płatności!

Napisany przez Minoo
Cześć, mam długi u dostawcy telefonii. Byłem jednak w trakcie nauki, więc naprawdę nie mogłem płacić, powiedziałem im to itp. Potem dostałem pismo od sądu z formularzem sprzeciwu. Następnie napisałem do nich, że nie chcę składać sprzeciwu, ale dopiero po mojej nauce (01.08.11) mogę zapłacić, co także zrobiłem od razu. Niestety dostałem dzisiaj list w skrzynce, gdzie mowa o tymczasowym zakazie płatności i jakiś areszt i tak dalej! Teraz jestem bardzo zszokowany! Zawsze się zgłaszałem i starałem się to wyjaśnić... Co to teraz oznacza dla mnie? Jestem teraz bardzo przestraszony i byłbym wdzięczny za bardzo szybką odpowiedź!!!!! Z góry bardzo dziękuję!

Napisany przez Chaos
Cześć Minoo, jeśli zawsze odpowiadałaś i wznowiłaś płatności, to zachowaj spokój. Po prostu zadzwoń do nich jutro rano i zapytaj, czego chcą. W zależności od odpowiedzi będziesz mogła postępować dalej. Nie ma sensu teraz denerwować się. Więc głowa do góry i zachowaj spokój. Załatw to z nimi jutro, wtedy będziesz wiedzieć więcej. I jeszcze jedno, pomimo najnowszej technologii nadal nie jest możliwe zabić lub udusić kogoś przez telefon, więc nie ma powodu do paniki związaną z telefonem. Możesz potem napisać, co Ci powiedzieli, wtedy na pewno ktoś będzie w stanie Ci pomóc.

Napisany przez Naseweis
Minoo pisze: Cześć, mam długi u dostawcy telefonii. Byłem jednak na praktykach, więc naprawdę nie mogłem płacić, powiedziałem im o tym itp.
Cześć - spróbuję odpowiedzieć na ten chaos. Jeśli nie ma się pieniędzy, nie powinno się zakładać telefonu! Potem dostałem list z sądu z formularzem odwoławczym. Napisałem im, że nie chcę składać odwołania, ale dopiero po ukończeniu praktyk (01.08.11). Nie rozumiem! W momencie, gdy odpowiedziałeś na pismo sądowe (kiedy to było?), nie chciałeś składać odwołania? Po zakończeniu praktyk chcesz jednak złożyć odwołanie? Więc dzisiaj mogę zapłacić, co też od razu zrobiłem. Jednak dziś dostałem list w skrzynce, w którym pisze coś o czasowym zakazie wpłat i areszcie i tak dalej! Teraz jestem naprawdę zszokowany! Zawsze się kontaktowałem i starałem się to wyjaśnić... Co to znaczy zawsze się kontaktowałem? Z Twojego wstępu wynika, że tylko raz. Co to teraz oznacza dla mnie? Jestem teraz naprawdę przerażony i byłbym wdzięczny za szybką odpowiedź!!!!! Bardzo dziękuję z góry! Powinieneś przejrzeć swój tekst i poprawnie opisać wszystko chronologicznie, aby ktoś mógł udzielić Ci odpowiedzi. I najlepiej skopiować tutaj treść listu od sądu. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez Minoo
Ok. Chronologicznie: Umowa z dostawcą została anulowana --> Pozostałe zobowiązanie --> Nie mogę zapłacić --> korespondencja z dostawcą, potem z adwokatem --> Omówienie z adwokatem raty spłaty (powiedziałem im, że chciałbym to zrobić) = Brak odpowiedzi. Około 1 miesiąc później otrzymałem pismo od sądu, w którym było formularz do wypełnienia, jeśli chcę złożyć sprzeciw. Nie chciałem tego robić, więc napisałem do sądu, że nie chcę składać sprzeciwu, a po prostu chciałbym ustalić raty od 1.8. I WTEDY- Piękne pismo z czasowym zakazem płatności. Mam nadzieję, drogi Naszewais, że teraz również dla Ciebie jest to zrozumiałe!

Napisany przez Minoo
Chaos;45878 pisze:Cześć minoo, jeśli zawsze się meldowałaś i również wznowiłaś płatności, to zachowaj spokój. Zadzwoniłabym do nich jutro rano i zapytała, czego chcą. W zależności od odpowiedzi możesz postępować dalej. Teraz szaleć nie ma sensu. Trzymaj się więc, weź to łatwo. Dziękuję za Twoje słowa, naprawdę mnie uspokoiły... Zadzwoniłam do nich i okazuje się, że nie jest to takie straszne, jak myślałam... Teraz płacę to ratami i wszystko w porządku

Napisany przez Naseweis
Cześć Mino, dlaczego od razu nie tak szczegółowo. W twoim pierwszym tekście zapomniałeś połowy. Odpowiedź już nie jest potrzebna, ponieważ otrzymałeś wynik z sądu rejonowego. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez 2Escorpio
Nie do końca rozumiem twojej wypowiedzi... Czy zakaz płatności występuje tylko w przypadku zadłużenia w stosunku do co najmniej dwóch stron?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata