Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Czy umowa o rozwiązaniu umowy w życiorysie jest korzystna?

Napisany przez ADMCI4
Do tej pory pracowałem jako pracownik biurowy w średniej wielkości firmie. Niestety firma ma teraz problemy finansowe i planuje zwolnienia. Mam teraz szansę dołączenia do firmy byłego kolegi z pracy za kilka miesięcy. Nie mogę jednak teraz wiedzieć, czy tam zostanę. Dlatego dla mnie ważne jest, jak będą wyglądały pewne rzeczy w moim życiorysie. Czy byłoby to korzystne dla mnie, gdybym sporządził porozumienie o rozwiązaniu umowy z moim obecnym pracodawcą? Czy powinienem zostać zwolniony, aby mieć pewne prawo do zasiłku dla bezrobotnych?

Re: Czy umowa o rozwiązaniu umowy w życiorysie jest korzystna?

Napisany przez 2Bolitho
Umowa o rozwiązaniu umowy w świadectwie pracy powinna być dobrze wyjaśniona, ponieważ zazwyczaj pozostawia złe uczucia u nowego pracodawcy. Wygląda po prostu na rozstanie w nieporozumieniu. Jeśli twój obecny pracodawca zamierza redukować pracowników, to sytuacja wydaje się idealna. Masz umowę o pracę, którą chce rozwiązać. Można o tym porozmawiać. Ponadto kwestia opracowania świadectwa pracy jest kwestią negocjacji. Co jeszcze należy wziąć pod uwagę, może ci powiedzieć specjalista ds. prawa pracy lub twoja rada pracownicza.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata