Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Bezpłatna karta kredytowa do płacenia online i w punktach stacjonarnych.

Napisany przez jojojo
Cześć, ...chcę zdobyć kartę kredytową, którą mogę używać zarówno w sklepach, jak i w internecie, na przykład na Amazonie. Dotychczas zastanawiałem się między comdirect a DKB, ale nigdy jednoznacznie nie mogłem dowiedzieć się, czy te karty umożliwiają również dokonywanie płatności, ponieważ zawsze mowa była tylko o wypłatach gotówki, a nie o płaceniu. Więc moje pytania są następujące: Czy mogę płacić za pomocą darmowych kart comdirect lub DKB czy tylko wypłacać gotówkę? Jeśli nie: Którą darmową kartę możecie mi zatem polecić? Otrzymuję małe wynagrodzenie jako praktykant i po prostu potrzebuję karty, najlepiej z kontem osobistym, którą mogę używać do płacenia. MfG

Napisany przez 2Escorpio
Hej, stwierdzenie „Visa lub Mastercard” na karcie już mówi samo za siebie, że można nią płacić... dlatego nie będzie dodatkowo gdzieś indziej napisane. Różnica między kartą Visa DKB a kartą Visa Comdirect polega na tym, że w DKB masz limit, który możesz wydawać miesięcznie, możesz także na nią wpłacać środki, za które otrzymasz oprocentowanie. Karta Visa Comdirect nie jest kartą kredytową, a kartą debetową... podobną do karty EC w formie... oznacza to, że płatności i wypłaty gotówki będą obciążane na konto BIEŻĄCE w ciągu jednego/dwóch dni. Dla osób z mniejszą ilością pieniędzy lub tych, które nie potrafią dobrze zarządzać pieniędzmi, to prawdopodobnie lepsza opcja. Jednak jeśli ktoś chce zatrzymać hotel lub wynająć samochód, a firma blokuje pewną kwotę zabezpieczenia, w zależności od wysokości mogą wystąpić problemy. esco

Napisany przez Doso
Korzystam z takiej karty debetowej od lat i dotąd nie miałem żadnych problemów. Te rzeczy są lepsze, niż ich opinia.

Napisany przez 2Escorpio
Doso pisze: Od lat korzystam z takiej karty debetowej i dotychczas nie miałem żadnych problemów. Te rzeczy są lepsze, niż się o nich mówi.
I do dzisiaj nie odpowiedziałeś mi na pytanie, jak to jest z zablokowanymi wpisami (zabezpieczenia) :P Ponadto, kwota ta jest ograniczona do 1000 euro na dzień, prawda? Dla standardowej osoby to nic, ale jeśli chcesz coś większego kupić lub zarezerwować wakacje za pomocą karty kredytowej... to możesz mieć problem.

Napisany przez Doso
Escorpio pisze: I do końca nie odpowiedziałeś mi, jak zachowają się zablokowane wpisy (zabezpieczenia) :P Poza tym, czy nie są one ograniczone do 1000 euro dziennie?! Dla standardowej osoby to żaden problem, ale jeśli ktoś chce kupić coś większego lub zarezerwować wakacje przez kartę kredytową... to już jest problem.
Oczywiście, że można wypłacić 1000 euro dziennie, a na płatności masz limit 2500 euro dziennie i łącznie tygodniowo. Powinno to wystarczyć.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata