Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Rozmowa w banku - dokumenty?

Napisany przez Sparfuechsin
Witajcie wszyscy. Po tym, jak pytania dotyczące umowy oszczędnościowej zostały przeze mnie głównie udzielone i sprawa tym samym została na razie wyjaśniona, pojawiają się nowe pytania. Mój mąż i ja mamy obecnie na oku wymarzony obiekt. Ponieważ teraz zdaję sobie sprawę, że oczywiście nie jesteśmy zbyt dobrze przygotowani na spotkanie w banku, chciałabym uzupełnić wszystkie moje dokumenty lub je uporządkować. Konsultacja naszych finansów jest już przeprowadzona. Dla tego celu stworzyłam kilka plików Excel, każdego miesiąca dokładnie wymieniam wszystkie wydatki, zestawiam je z dochodami i w ten sposób zauważam, ile mamy nadwyżki. Ponadto stworzyłam tabelę, w której wyliczamy kapitał własny. Czyli gdzie znajduje się ile pieniędzy. Teraz nie wiem, co jeszcze powinnam przygotować i przygotować, aby być możliwie najlepiej przygotowanym na rozmowę w banku. Bank powinien zobaczyć, że wszystko jest dopięte na ostatni guzik! Czy ktoś ma tutaj porady, jak można stworzyć taką teczkę? Pozdrawiam

Napisany przez NaTwoim13
Cześć skąpa lisiczko, Poniższe dokumenty są wymagane do przyznania finansowania, jednak różnią się one w zależności od banku, dlatego przedstawiam to bardzo obszernie: Bonitet - ostatnie 3 wypłaty - ostatni zeznanie podatkowe, jeśli dostępne - Rozliczenie za grudzień 2010 - Umowy kredytowe istniejących kredytów lub umowy Leasingowe - Wyciągi roczne za 2010 rok z ewentualnych kredytów lub umów Leasingowych - Kopię dowodu osobistego - Polisę ubezpieczeniową, jeśli jesteś ubezpieczony prywatnie - Akt rozwodowy lub umowę rozdzielczą, jeśli jesteś świeżo po separacji - Dowody płatności na rzecz alimentacyjnych, jeśli jesteś zobowiązany do płacenia alimentów - Dowód posiadanych środków własnych na wyciągu bankowym lub kopię dokumentu inwestycyjnego Obiekt - Plan lokalizacji lub wyciąg z mapy katastralnej - Projekt umowy kupna (alternatywnie wyciąg z księgi wieczystej) lub umowa o dzieło (w przypadku nowej budowy) - Opis budowy - Obliczenie metrów sześciennych przestrzeni użytkowej - Obliczenie powierzchni mieszkalnej - 3 zdjęcia obiektu - Rysunki, widoki i plany - Lista prac renowacyjnych i/lub modernizacyjnych - Umowa o użytkowanie wieczyste, jeśli jest to przypadku użytkowania wieczystego Z tymi dokumentami bank może ocenić i zatwierdzić finansowanie, oczywiście mogą się pojawić dodatkowe wymagania. Ale dlaczego chcesz iść tylko do jednego banku, albo odwiedzać banki osobno? Skontaktuj się z pośrednikiem finansowym, który porówna oferty aż do 120 banków! Ostateczna rozmowa kontrolna z Twoim bankiem domowym może odbyć się później lub pomimo wszystko. W celu uzyskania obecnie najlepszej oferty oprocentowania, można liczyć tylko na 2 banki!

Napisany przez Sparfuechsin
Hej Dziękuję za bardzo pomocną odpowiedź. To informacje, z którymi można coś zrobić i na których można zbudować :-) Jeśli chodzi o Państwa pytanie: W naszym przypadku jest - niestety - nieco bardziej skomplikowane. Bardzo mało prawdopodobne jest, że w najbliższym czasie będziemy mieli i przeprowadzimy rozmowę z bankiem. Po tym jak wczoraj dostałem dokumenty, z którymi bank pracuje, nie dostalibyśmy od nich kredytu. Dlatego najpierw chcemy zrobić wszystko, co jest konieczne - czyli przygotować dokumenty itp. - i zobaczyć, co przyniesie czas. Jeśli nastąpi taki moment, że będziemy mogli odważyć się na rozmowę, bez obawy, że bank lub pośrednik finansowy od razu uzna to za stracony czas, zdecydowanie skorzystam z usług pośrednika finansowego :-) Pozdrowienia

Napisany przez Bonfire
Cześć, zastanawiałem się również nad pytaniem o wymagane dokumenty dla banku. Jak to jest z wyciągami z konta osobistego lub wyciągami z kart kredytowych, jeśli takie są dostępne? Teoretycznie mogą się tu pojawić salda, które zmniejszają kapitał własny. Pozdrowienia

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Bonfire, żadnego z tego bank nie interesuje, bo i tak o to nie pyta!! W zasadzie to logiczne, że jeśli to miałoby istotne znaczenie, bank odciąłby sam sobie gałąź, na której siedzi! Bank, podobnie jak gospodarka, żyje w pierwszej kolejności z kredytów, przekroczeń stanu konta i korzystania z kart kredytowych przez każdego, a z tego każdego może kiedyś stać się klientem kredytowym na nieruchomość, który musi pozostać wiarygodny mimo swoich korzystań! Pomimo tego, pozostałe warunki muszą być spełnione, a jeśli tak jest, to korzystania się nikogo nie obchodzą!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata