Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Specjaliści od instrumentów pochodnych

Napisany przez kandinski
Cześć, gdzie są ci, którzy kupili opcje przed wprowadzeniem korekty :?: :?: :?: Było ich przecież wielu... Czy na zawsze się pożegnali czy przenieśli się na akcje :?:

Napisany przez ADMCI4
kandinski pisze: Cześć, gdzie są ci, którzy kupili opcje przed korektą :?: :?: :?: Było ich przecież wielu... Na zawsze żegnani czy zmienieni na akcje :?:
O co ci chodzi? Do czego zmierzasz?

Napisany przez Dany1
kandinski pisze: Cześć, gdzie są Ci, którzy kupili opcje przed korektą :?: :?: :?: Było ich przecież wielu... Czy na zawsze pożegnani czy przenieśli się na akcje :?:
. Cześć Kandinski mogę cię uspokoić, żyjemy... przecież nie kupiliśmy tylko przed korektą, ale już trochę wcześniej... ZURHI nadal pozostaje w portfelu, teraz dołączył do niej ABBXL. To wszystko w małej skali, 2% od PF, maksymalnie.

Napisany przez kandinski
Przed korektą mieliśmy tutaj mnóstwo specjalistów, którzy wyrażali swoje opinie. Wszyscy osiągnęli zyski i dlatego byli specjalistami od instrumentów pochodnych. Ale jakoś z jakiegoś powodu wielu z tych ludzi zniknęło. To pokazuje nam, że jest niewielu, którzy są w stanie kontynuować rozpoczęte działania przez dłuższy czas. Dzięki, że doświadczeni (nie wymieniam ich z imienia, ale ci, którzy wiedzą, o kogo chodzi) wciąż piszą posty. A propos, czy Beta zniknęła na dłużej?

Napisany przez richard100
Cześć Kandinski, Nie chcę być pouczający... :wink: W Szwajcarii mamy już wystarczająco wielu nauczycieli przez Gosh. Jak mówią, Szwajcaria to ludzie z narodu nauczycieli.. :lol: Nie, to po prostu moje osobiste doświadczenie. Nigdy nie zamieściłem(ałem) żadnego calla, puta ani czegoś podobnego. (Jako instrumenty pochodne zajmuję się tylko GOALami) Chociaż często byłem(ałam) skuszony(a), udało mi się na szczęście oprzeć. (Kuszenie przez Dany.. :lol: ) Osoba inwestująca w akcje po prostu ma dłuższe podejście. Akcje topowych firm, blue chipów z dobrą stopą dywidendy można również zostawić na spoczynek w słabszych okresach. Zawsze powrócą. W przyszłości także będę trzymał(a) ręce z dala od tych produktów. To moje całkowicie osobiste zdanie. Pozdrawiam, Rich

Napisany przez beta
kandinski pisze: Zresztą, czy Beta zarezerwowała sobie dłuższy czas?
Tak...WM

Napisany przez Dany1
richard100 pisze: Cześć Kandinski, Nie chcę być pouczający... :wink: Bo nauczycieli mamy już wystarczająco w Szwajcarii przy Gosh. Jak to się mówi, Szwajcaria to naród nauczycieli.. :lol: Nie postowałem jeszcze ani jednego Calla ani Puta czy czegoś podobnego. (Jako instrumenty pochodne handluję tylko GOALS) Pomimo że już kilka razy ulegałem pokusie, na szczęście potrafiłem się jej oprzeć. (Pokusy ze strony Dany.. :lol: ) Kto inwestuje w akcje, po prostu ma dłuższe podejście. Akcje czołowych firm, bluechipy z dobrym zwrotem z dywidendy, można śmiało zostawić na spadki. Zawsze wrócą. Ja również w przyszłości będę trzymał się z dala od tych produktów. To jest moje zupełnie osobiste zdanie. Pozdrowienia Rich
Cześć Rich, Bądź stanowczy i kontynuuj inwestowanie w akcje dobrych firm z atrakcyjną dywidendą. Przynoszą one w dłuższej perspektywie więcej korzyści, szczególnie gdy ma się wystarczający kapitał. Instrumenty pochodne są dla mnie bardziej hazardem i nie angażuję w nie takich samych kwot... Przykład: Call za 2500.-- 100% zysku = 2500.-- Zysk Akcje za 10000.-- 25% zysku = 2500.-- Zysk + ewentualna dywidenda plus troszkę zdrowego, głębokiego snu

Napisany przez beta
Wykorzystam czas letni, żeby pogrywać za niewielkie kwoty. Tylko dla ćwiczenia i zabawy. Nie chcę robić wrażenia pazernego, ale jestem gotów ponieść całkowite straty. Jak przy zakładach online ;-)

Napisany przez ADMCI4
cześć kandinski rozmawiałem z tobą już dwa, trzy razy na temat instrumentów pochodnych, i mam nadzieję, że teraz sam doświadczyłeś tego, co chciałem ci przekazać słowami. Ale jeśli cię to pocieszy, to ja także nabrałem się w to. W tej chwili trzymam tylko cs warrants i zurhl. Reszta albo sama się wyzerowała, albo została sprzedana. Zwrot +20%, całkowicie rozmazany. pozdrowienia

Napisany przez Karat
Magazyn Payoff po raz drugi przeprowadził głosowanie na najlepszy produkt zrównoważony * rynku pochodnych. Oto wyniki w różnych kategoriach. To jednak nie ma być reklama, a jedynie informacja ode mnie. Karat ............................................ .................................................. Specjalne wydanie Payoff - wszystko o inwestycjach pochodnych Magazyn finansowy o nowoczesnych inwestycjach pieniężnych ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++ Grüss! Zwycięzcy 2. edycji Dyktand Szwajcarskich zostały wyłonione! Przeczytaj w tej specjalnej edycji Payoff, kto wygrał wyścig i dowiedz się więcej o zwycięskich produktach. Jury i publiczność docenili następujące produkty lub emitentów: Kategoria produkty dźwigniowe 1. miejsce: ABN Amro - Zabezpieczone certyfikaty futures 2. miejsce: Bank Vontobel - Opcje na energię elektryczną Kategoria produkty partycypacyjne 1. miejsce: ZKB - Śledzenie indeksu SWX Immofonds 2. miejsce: ABN Amro - Indeksy CYD Kategoria produkty optymalizujące zwrot z inwestycji 1. miejsce: ClaridenLeu - Odwrócone konwersje z barierą spreadu 2. miejsce: Goldman Sachs - Ograniczone opcje na VSMI Kategoria produkty zabezpieczające kapitał 1. miejsce: Bank Vontobel - Jednostki na europejski obrót sektorowy II 2. miejsce: ZKB - ZinSMI Nagroda specjalna Zwycięzca: St. Galler Kantonalbank - Performer 3a Produkt emerytalny Nagroda publiczności - Nagroda społeczności - Zwycięzca kategorii produktów dźwigniowych: Bank Vontobel - Zwycięzca kategorii produktów inwestycyjnych: UBS ************************************************** ****************** Podoba Ci się Payoff? Poleć nas dalej! https://www.payoff.ch - bezpłatny magazyn o nowoczesnych inwestycjach pieniężnych! Masz pytania dotyczące Payoff lub zabezpieczonych instrumentów pochodnych? Napisz do nas! Skontaktuj się z Redakcją Payoff: Derivative Partners Media AG Redakcja Payoff Selnaustrasse 2 CH-8001 Zurych Web: https://www.payoff.ch Mail: mailto:info@payoff.ch

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata