Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: podwyższenie po szkodzie częściowej w ubezpieczeniu komunikacyjnym

Napisany przez Banjo
Udawałem za kierownicą i uderzyłem w drzewo, samochód uległ poważnemu uszkodzeniu ekonomicznemu, miał już 14 lat. Dodatkowo wypadek miał miejsce nie w Niemczech, ale w Rosji. Formalności na miejscu zostały już załatwione, ADAC zajmuje się pojazdem, dlatego moje pytanie brzmi: czy zgłoszenie szkody do ubezpieczenia i dochodzenie roszczeń z ubezpieczenia AC sprawi, że zostanę przeklasyfikowany? Czy w ogóle mogę dochodzić odszkodowania z ubezpieczenia AC w przypadku złomowania pojazdu, na przykład szkody na szybach...? Być może istnieją inne kwestie, o których jeszcze nie pomyślałem, dlatego byłbym bardzo wdzięczny za dodatkowe informacje na ten temat. Z poważaniem, Banjo

Re: podwyższenie po szkodzie częściowej w ubezpieczeniu komunikacyjnym

Napisany przez Gerd
Śmieszne pytanie. Samochód zniszczony wypadkiem, a ubezpieczenie komunikacyjne ma pokryć uszkodzone szyby. Zniszczenie całkowite właśnie oznacza to, co wskazuje nazwa. Złom. W przypadku ubezpieczenia komunikacyjnego pełnego ubezpieczenie wypłaciłoby wartość rynkową. W przypadku ubezpieczenia komunikacyjnego z częściowym ubezpieczeniem w tym przypadku nic. Pech.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata