Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Finał Mistrzostw Świata

Napisany przez Karat
Kto zagra w przyszłą niedzielę w finale mistrzostw świata w Niemczech? Podaj swoją propozycję.
Karat

Moja propozycja: Włochy - Francja

Napisany przez ADMCI4
Włochy-Portugalia Nie sądzę, że Francuzom uda się przejść do kolejnej rundy, a Niemców chciałbym zobaczyć na zewnątrz. :lol:

Napisany przez 2cybercrash
Czy nie była Portugalia gospodarzem mundialu, na którym fair play był bardziej widoczny, a zespół ten nieco nieszczęśliwie przegrał? Portugalia zaprezentowała na tym mundialu naprawdę atrakcyjną grę dla widza przed telewizorem. Życzę Portugalczykom powodzenia.

Napisany przez richard100
Najpiękniej jest cieszyć się piłką nożną, gdy można spojrzeć na całość neutralnie. Najlepszy powinien wygrać. Oszczędza nerwy, serce, zdrowie. Emocji mamy już wystarczająco dużo na giełdzie. :lol: Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Simona
I życzę przyjemności z oglądania oraz udanego taktu w grze; a przede wszystkim: bądźcie sportowi po obu stronach, unikajcie walki wręcz i poważnych kontuzji :!: Użycie mózgu nie musi być niestosowne i może przynieść zyski :idea: Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Dany1
richard100 pisze: Najpiękniej jest cieszyć się piłką nożną, gdy potrafimy spojrzeć na całość z dystansem. Najlepszy powinien zwyciężyć. Oszczędza nerwów, serca, zdrowia. Ekscytacji mamy już wystarczająco na giełdzie. :lol: Pozdrowienia Rich
...i każdy ma swojego faworyta... dla zdrowia i giełdy jestem całkowicie na Klinsmanna. Życzę Klinsi i jego drużynie wszystkiego, niestety też Bild i ludzie będą świętować... Zwycięstwo Niemiec będzie miało także pozytywny wpływ na giełdę, na to stawiam. Od tyle picia piwa, zapominają o podwyżkach VAT i podatkach, a o czymkolwiek jeszcze podwyższono... Tak więc, dzisiaj wieczorem mówię arrivederci Pizzy...

Napisany przez ADMCI4
Wynik końcowy brzmi: Niemcy-Francja Chociaż dzisiaj jestem za Włochami, Niemcy dotychczas świetnie się trzymali i zasłużyli na finał. Portugalia wyrzuciła Anglię, niesłusznie :twisted: . Jeśli zagrają tak przeciwko Francuzom, to nie mają szans. Pomimo że nam się to nie podoba, Niemcy zostaną mistrzami świata, będziemy musieli się z tym pogodzić...

Napisany przez Springer
Typuję Portugalię vs. Włochy, 1:0 po dogrywce Portugalczycy podobają mi się całkiem sporo, już na euro 2004 byli świetnym zespołem. Zasługują na zdobycie wielkiego tytułu :P

Napisany przez ADMCI4
the Godfather pisze: Niemcy zostaną mistrzami świata, będziemy musieli z tym żyć...
Na szczęście, według najnowszych faktów, nie ma takiej konieczności.

Napisany przez Simona
To była jednak znakomita gra wczoraj, emocjonująca do samego końca i nawet sportowa :!: Brawo :!: Pozdrowienia, Simona

Karat pisze: Kto zagra w niedzielę w finale Mistrzostw Świata w Niemczech? Podaj swoją propozycję tutaj. Karat Moja propozycja: Włochy - Francja
Cześć Karat Jedyne trafienie. Gratulacje. :lol: Pozdrowienia Rich

Napisany przez Karat
Gdyby tylko moja skuteczność na giełdzie byłaby tak udana. Karat

Napisany przez beta
Było dla D. ....... teraz dla F :lol: I w niedzielę Roger wygrał Wimbeldon po raz czwarty 8) Pozdrowienia

beta pisze: Było dla D. .........teraz dla F :lol: I w niedzielę Roger wygrał czwarty raz Wimbeldon 8) Pozdrowienia
Musi jeszcze pokonać przeszkodę NADALA. Będzie trudno. :cry: Zobaczymy, czy trawa pomoże. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Dany1
beta pisze: Było dla D. .........teraz dla F :lol: I w niedzielę Roger wygrywa czwarty raz Wimbledon 8) Pozdrowienia
Cześć Beta, właściwie teraz byłbym za Włochami... ale Zidanea bardziej bym mu tego tytułu życzył... postawiłem teraz zakład na Francję, lepszy kurs... ach tak, zauważyłem, że na Interwetten.com kursy są lepsze niż na betandwin...

Napisany przez beta
Zidane to po prostu geniusz. I jak wiadomo, tacy ludzie często mają coś nie tak w głowie, albo po prostu są inaczej zaprogramowani. Zidane to wielki człowiek. O kim dziś mówimy? Kto oglądał wczoraj relację po meczu w ARD, widział zakłopotanego Beckenbauera... Dellinger/Netzer odkryli bowiem nieoficjalne nagranie wideo!!! Beckenbauer tylko jąkał się... No cóż, że istnieje piąty sędzia, Zidane prawdopodobnie wiedział, mimo to puściły mu nerwy. (moim zdaniem FIFA powinna informować o takich praktykach kontroli, także widzów, to mogło źle się skończyć!) Jakiekolwiek, to właśnie ten geniusz na żywo. Jeden z wielkich, ale przecież tylko człowiek. Nie ma co dyskutować o czerwonej kartce, ale pasuje do niego. Po prostu szok... brak słów. Niestety, zaszkodził swojej drużynie, ale trener F od samego początku! To była rewelacyjna MŚ. Kto by się spodziewał. Grupa Klinsmanna przetarła szlak (na szczęście Anglicy szybko odpadli :-) ) O Mistrzu Świata tylko tyle: Musi być wybrany :-( Nie jestem zwolennikiem takiego rodzaju gry w piłkę nożną. Ale OK. Cześć. PS: Dla mnie giełda zaczyna się dopiero za 3-4 tygodnie... Odpoczynek :-) Wszystkim udanego lata.

Napisany przez ADMCI4
beta pisze: To były rewelacyjne Mistrzostwa Świata. Kto by się spodziewał.
Przepraszam, ale to po prostu nieprawda. Oglądane były dokładnie takie mecze jak Portugalia-Holandia, ze względu na dużą liczbę kartek, mały finał Niemcy-Portugalia, ze względu na (piękne) gole i finał, ponieważ obie drużyny grały ofensywnie, co było dużym wyjątkiem na tych Mistrzostwach Świata! Pozostałe mecze były moim zdaniem dość nudne. FIFA planuje teraz zmiany w przepisach, na przykład zwiększenie wielkości bramek lub zmiany w zasadzie spalonego. Najlepiej byłoby, gdyby było obowiązkowo 3 napastników...

Napisany przez 2cybercrash
Bramkarze stają się coraz lepsi, i w tym leży problem. Zmniejszyć bramki i grać bez bramkarza. Dla każdego zawodnika sędzia oraz tylko 7 zawodników na boisku, wtedy będzie dużo miejsca i nie będzie ciągle ktoś w drodze.

Napisany przez beta
Już sama faza grupowa była świetna! Nawet mecz 0:0 między F i CH był ekscytującą partią, zdominowaną przez taktykę. Afrykańska piłka nożna zaimponowała mi ponownie. Mówiąc rewelacyjnie, mam na myśli ogół! Kibice, bezpieczeństwo, itp. Gratulacje! Spotkania takie jak Portugalia-Holandia zniechęcają mnie do siedzenia przed telewizorem. Zmiany w przepisach są stałe. FIFA pilnuje tego. Odsłaniające spalone, na przykład: super! Ale wymaga to pracy mózgu zarówno graczy, jak i sędziów. Tym razem Adidas dorzuciło jeszcze piłki z efektem... Strzały z 30 metrów są naprawdę świetne, prawda?! Być może rzuty karne należałoby rzeczywiście rozstrzygać na początku meczu... to ciągłe ratowanie się rzutami karnymi mnie denerwuje! Moim zdaniem za każdą bramką powinien stać dodatkowy sędzia... wtedy łatwiej wykryć faule symulacyjne, etc.... Pozdrawiam

Napisany przez Dany1
beta pisze: Uważam, że faza grupowa była świetna! Nawet mecz 0:0 między F a CH był ekscytujący, nasycony taktyką. Ponownie imponował mi afrykański futbol. Całkowicie zgadzam się z Tobą. Mówiąc rewelacyjny, mam na myśli ogół! Kibice, bezpieczeństwo, itp. Gratulacje! Mecze takie jak Portugalia-Holandia zniechęcają mnie do oglądania telewizora. Zmiany w przepisach są ciągłe. FIFA się nimi zajmuje. Przykładem może być spalone pozycyjne. Super! Ale wymaga to mózgu zarówno u zawodników, jak i sędziów. Tym razem Adidas dołożył jeszcze nieregularne piłki.... Strzały z 30 m są naprawdę świetne, prawda?! Może warto byłoby przenieść spalony na środek połowy przeciwnika lub na linię 16 metrów. Linia środkowa jest po prostu za daleko od bramki przeciwnika. Być może rzuty karne powinny się odbywać naprawdę na początku meczu.... to wieczne ratowanie się do rzutów karnych jest irytujące! Tutaj się nie zgadzam z Tobą. Szwajcarzy zbyt mało ryzykowali przeciwko Ukraińcom i natychmiast odpadli w rzutach karnych. Hm, czy napisałem rzuty karne teraz... trochę przesadziłem... tak samo było z Francuzami w finale. Włosi byli słabi, nie mogli już dłużej wytrzymać, a Francuzi grali na wynik... naprawdę głupio, zasłużenie przegrali w rzutach karnych. Zupełnie inaczej grali Włosi przeciwko Niemcom, hej Beta, na końcu były tam 4 napastnicy. Trener podjął pełne ryzyko, bo nie chciał dopuścić do serii rzutów karnych z Niemcami. Mimo wszystko szkoda, Zidanowi bym tego tak życzył... Był najlepszy, a ten napastnik zepsuł mu całe święto... spójrzcie na tę kozę... https://youtube.com/watch?v=fGJ4grSnN38&feature=Views&page=1&t=t&f=b Moim zdaniem za każdą bramką powinien być dodatkowy sędzia.... w ten sposób możliwe byłoby łatwiejsze rozpoznawanie symulacji, itd....... Jestem przeciwny... piłka nożna nie może być grana perfekcyjnie i czasem może zdarzyć się błąd decyzyjny... jednak symulacje powinny być karane czerwoną kartką, zobaczmy, kto wtedy dalej będzie faulował. Pozdrowienia

Napisany przez beta
Fajne wideo! Ten materac trzeba by dokładnie wstrząsnąć! ;-) Nie jestem zwolennikiem bezbłędnego, sterylnego futbolu. Ale wideo dowodowe prawdopodobnie nadejdzie..... Sepp chyba tego chce. Słyszałem, że chce wprowadzić zawodowych sędziów od 2010 roku..... bym to poparł. No cóż, teraz już po wszystkim, i możemy tylko patrzeć na nabzdyszaną grupę kolarzy Tour de France, jak się zabezpieczają przez dopowaniem nad górami..... smutek w dwuletnim rytmie jest konieczny. Miłego lata

Napisany przez speedskater
beta pisze: Usłyszałem, że od 2010 roku chcę zatrudniać sędziów zawodowych..... bym to poparł.
Czy sędzia zawodowy nie może podejmować błędnych decyzji? :roll:

Napisany przez beta
jednak, oczywiście,... i trochę decyzje podejmowane na przekór towarzyszą piłce nożnej również. niemniej jednak: sędzia zawodowy nie potrzebuje już być przekupiony: może robić karierę, sędzia supergwiazda :-) :-) motywacja może być wtedy inna.... ale przede wszystkim wiele może ulec poprawie w zakresie szkolenia (ponieważ jest więcej pieniędzy dostępnych). Czy widzę to źle? Dlaczego włoski materac ma zarabiać miliony, a sędzia, który ratuje mu życie, usuwając Zidane z boiska, otrzymuje tylko dyplom lub coś podobnego?? ;-) Pozdrowienia

Napisany przez Dany1
beta pisze:tak, oczywiście, ....i trochę decyzji pomyłek to cząstka piłki nożnej. jednakowoż: zawodowy sędzia nie musi być już przekupiony: może robić karierę, supergwiazda arbitrów:-) :-) motywacja jest wtedy być może inna.... ale przede wszystkim wiele powinno się poprawić jeśli chodzi o szkolenie (ponieważ jest więcej pieniędzy dostępnych). albo się mylę? Na tym mistrzostwach świata był zawodowy sędzia...był to Anglik który pokazał 3 żółte kartki Dlaczego włoski materac może zarabiać miliony, a sędzia, który uratował mu życie, wyrzucając Zidanea z boiska, dostaje tylko dyplom albo coś w tym stylu?? :mrgreen: ...jeszcze wyśpiewa ten materac i zawoła o mamę... Oto odpowiedni list Wagnera...pod tym się podpisuję Drogi Marco Materazzi, Do końca życia będzie Pan człowiekiem, który zniszczył Zinedinea Zidanea. I nie ma miejsca na świecie, które byłoby zbyt małe, zbyt ciemne, aby się w nim schować. Gdy świat szuka supergwiazdy obelg, prowokatorów, oszczerców, to znajdzie Pana. To Pan, a nie Zidane, jest Złym. Zło stało się za plecami Zidanea. Tajemnicze słowo, które sprawiło, że Zidane wściekł się, wcale nie chcę znać. Jak będzie Pan wyglądać na starość, Marco Materazzi? Być może pomyśli Pan, że obojętne, jak zostaliśmy mistrzami świata. Ale tak prosto to nie działa. Wierzę, że Marco Materazzi jest przegranym tego MŚ. Nie chciałbym żyć w jego skórze dalej. Nie chciałbym być nim. Nie chciałbym być brzydkim Włochem do końca życia. Z serdecznością Twój F.J. Wagner

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata