Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: II półrocze 2006; Oczekiwania!

Napisany przez Karat
W mediach finansowych nasilają się głosy przewidujące, oczekujące lub przynajmniej rozważające kolejne zasłabnięcie kursów w najbliższych tygodniach. Z drugiej strony, co do kursów giełdowych na koniec 2006 roku, jest się raczej optymistycznym. Oczekuje się, że kursy będą nieznacznie wyższe niż obecnie, czyli na poziomie już osiągniętych w tym roku maksimów lub nieznacznie wyżej. Jakie są Wasze oczekiwania w tej kwestii? Karat

Napisany przez Karat
Czy to pierwszy zwiastun letniej burzy? Zawsze jest niebezpiecznie, gdy wszyscy tak euforycznie mówią o ożywieniu. Zazwyczaj ożywienie już minęło, a przyszłość nie wygląda już tak różowo. Ale finansowa mafii chce najpierw wyprowadzić stado na krawędź przepaści. Szczęśliwi ci, którzy jeszcze przed krachem mogą się odwrócić lub wycofać. Oto pierwszy znak. Niestety, będą następne: Karat Giełdy amerykańskie spadły po informacjach o zatrudnieniu i firmach 07.07.2006 23:00 NOWY JORK - Amerykańskie giełdy poniósł straty po rozczarowujących informacjach dotyczących koniunktury i firm. Inwestorzy obawiali się negatywnych niespodzianek przed nadchodzącym sezonem sprawozdawczym. Wcześniej koncern wielobranżowy 3M obniżył prognozy zysków i obrotów. Ministerstwo Pracy poinformowało, że w czerwcu w USA utworzono znacznie mniej nowych miejsc pracy niż oczekiwano. Jednocześnie wynagrodzenia godzinowe wzrosły zauważalnie. Spowodowało to ponowne obawy inflacyjne. Indeks Dow Jonesa dla spółek standardowych spadł o 1,2 procent, kończąc dzień na poziomie 11 090 punktów. W trakcie sesji rósł między 11 224 a 11 066 punktami. Szeroko pojęty indeks S&P 500 stracił 0,67 procent, osiągając poziom 1265 punktów, podczas gdy Nasdaq Composite spadł o 1,16 procent do 2130 punktów. W ciągu tygodnia Dow stracił 0,53 procent, S&P 500 spadł o 0,37 procent, a Nasdaq był o 1,94 procent niżej. Na Giełdzie Nowojorskiej zmieniło właściciela około 1,43 miliarda akcji. 1248 wartości wzrosły, 2072 spadły, a 136 pozostało bez zmian. Na Nasdaq akcje zanotowały obrót w wysokości 1,77 miliarda akcji, z czego 849 wzrosły, 2172 spadły, a 124 pozostały bez zmian. Na amerykańskich rynkach kredytowych dziesięcioletnie obligacje państwowe wzrosły o 11/32 do 99-28/32, dając rentowność na poziomie 5,138 procent. Trzydziestoletnie obligacje wzrosły o 21/32 do 89-26/32, a rentowność wyniosła 5,176 procent. Cash Online (Borslino)

Napisany przez Simona
Hallo Karat Uważam, że nie powinniśmy dawać się zarażać amerykańskiej neuryzie lęku. Uważam, że jest to szkodliwe. Być może z powodu tak zwanego lęku przed stopami procentowymi - i innymi obawami - kilka bilansów tam zostało jeszcze upiększonych - w dół. Może też się zdarzyć, że niektórym firmom nawet to nie jest potrzebne. W tym tygodniu trzy razy wyraźnie usłyszałem w naszych wiadomościach (Tagesschau), jak dobrze idzie naszej gospodarce. Tak dobrze jak w marcu/kwietniu. A potem... bum Börse. Miło, gdy idzie nam dobrze, to się cieszymy! Jednak to również przyciąga kradzież kapitału, gdy coś takiego jest codziennie ogłaszane światu - mieliśmy to ostatnio, ten rodzaj korekty :-) - Teraz, dla mnie, istota tkwi w zwięzłości. Na razie. Jako alternatywę, mamy wystarczającą liczbę firm, które są na tyle nudne i nikogo specjalnie nie interesują, że można tam bezpiecznie umieścić gotówkę, a może nawet dostać dywidendę. (Nadchodzącemu sezonowi sprawozdań patrzę bez obaw). A kto nie ufa Amerykanom, powinien po prostu trzymać się z dala od nich. Ja to robię! Być może jesienią (około września/dnia wygaśnięcia kwartalnego) dostaniemy rachunek za wiele z tamtej strony. Ale teraz mamy lato; mam nadzieję na naprawdę dobre :!: (Każdy naród ma rząd, na jaki zasługuje). :idea: Zresztą to nie moje słowa. Miłej niedzieli - myśl pozytywnie! Simona

Napisany przez Turicum
Simona pisze: (Każdy naród ma rząd, który zasługuje). :idea: Zresztą, nie jest to moje zdanie. Simona
A następny prezydent stoi już w kolejce: Jep na prezydenta! Na pewno idioci go jeszcze wybiorą...

Napisany przez Karat
Hej Simona Masz rację, że nie powinniśmy pozwalać, aby strach determinował nasze życie. Jednak w życiu oraz w dziczy - strach już wielu uratował życie. Oczywiście, strach nie powinien nas kontrolować! Ale pewna ostrożność jest absolutną koniecznością w trudnej dżungli giełdy. Nie wchodząc teraz w wszystkie aspekty i możliwości, które mogą nas w dzisiejszym świecie przerażać, należy zauważyć, że wiele rzeczy jest nie tak. Skupmy się tutaj jednak na wydarzeniach na giełdach i rynkach finansowych. Szczególnie w czasach, gdy wszystko znowu jest tak bardzo chwalone i na giełdzie sprawy układają się jeszcze jako-tako, należy rozwijać scenariusze - co za pół roku, a co za rok. W ten sposób mam wystarczająco czasu na uporządkowany wycofanie. Nie jest konieczne uczestniczenie w każdym upadku kursu. Jestem przekonany, że najwięcej zarobiłoby się na giełdzie w ostatnich dziesięcioleciach, gdyby wchodziło się zawsze podczas największych spadków i wychodziło po trwałym odbiciu. Pieniądze byłyby związane tylko przez ułamek czasu i można byłoby je ulokować w stałych wartościach przez pozostały czas. To dałoby grubą średnią stopę zwrotu w ciągu ostatnich lat. Jakie korzyści przyniosą nam pewne procentowe zyski (rachunek zysków i strat) w porównaniu do czasu i wysiłku poświęconego na te działania (mnie włącznie). OK, można to traktować trochę jako hobby. Simona, Amerykanom na razie nikt nie może się oprzeć. Wszystko zależy i upada z nimi. Jeśli Ameryka kicha, cały świat jest chory. Co by się stało, i co to oznaczałoby dla reszty świata, gdyby Ameryka mogła sobie pozwolić tylko na to, na co może sobie pozwolić finansowo? Lepiej nie wyobrażać sobie tego. Dlatego też jest zrozumiałe, dlaczego pieniądze są teraz wkładane w Amerykanów z wszystkich stron. Pieniądze, które prawdopodobnie trzeba będzie z góry założyć jako utratę! Rządy nie mogą sobie wybierać narodów ziemi. Rządy tworzone są przez garstkę osób. Wolne wybory i referenda trochę uspokajają, ale niczego to nie zmienia. Prawdziwa polityka nie jest realizowana przez polityków. Politycy są tylko aktorami, reżyserią zajmują się inni. Życzę udanego i owocnego lata Karat

Napisany przez Hans
Karat pisze: W finansowej prasie rośnie liczba głosów przewidujących, oczekujących lub przynajmniej biorących pod uwagę kolejny spadek cen w nadchodzących tygodniach. Z drugiej strony jednak optymistycznie patrzy się na notowania giełdowe pod koniec 2006 roku. Oczekuje się, że ceny będą nieco wyższe niż teraz, czyli osiągną już dotychczasowe maksima w tym roku lub nieznacznie je przekroczą. Jakie są wasze oczekiwania? Karat
...taki sondaż nie ma absolutnie żadnego sensu, ponieważ nie jest reprezentatywny z udziałem kilku użytkowników, którzy w nim uczestniczą..... Moja rekomendacja: Zarejestruj się na stronie sentix.de (wszystko za darmo) i biorąc udział w przesyłanej automatycznie pocztą e-mail co tydzień analizie sentymentu, której wyniki są dostarczane przez ponad 800 instytucji i prywatnych inwestorów, otrzymasz rezultaty każdego niedzielnego wieczoru drogą mailową. https://www.sentix.de/?pagename=anmeldung/anmeldung.php Moje dotychczasowe doświadczenia pokazują, że ten instrument zdecydowanie się sprawdza i wyróżnia się spośród publikowanych bańkami na giełdzie!

Napisany przez Globalist
Dobrze przeprowadzone ankiety i wiele innych interesujących treści znalazłem tutaj: https://maendli.blogspot.com/

Napisany przez Karat
Tak by było, https://www.wallstreet-online.de/nachrichten/nachricht/1903583.html gdyby ta ocena mogła się utrzymać. Ale raczej nie dojdzie do wojny na Bliskim Wschodzie. Karat

Napisany przez ADMCI4
Ta teoria byłaby teoretycznie możliwa. Jednak, jak poinformował Karat, taka sytuacja nie może się rozwinąć, dopóki w Libanie panują takie skrajne zamieszki. Obawy dotyczące stóp procentowych na razie zniknęły, ponieważ gospodarka raczej zwolni. Poczekajmy. Do końca roku kursy jeszcze raz otrzymają impuls do wzrostu.

Napisany przez Turicum
Zgodnie z Rudolfem Mayrem, stajemy właśnie w obliczu potężnego krachu na giełdzie i wieloletniego (aż do 2020 roku?) bessa. Sprawdźmy, jak będą rozwijać się giełdy w najbliższych dniach.

Napisany przez Hans
..Dow Jones do końca 2006 roku osiągnął 12500 :!:

Napisany przez Turicum
Hans pisze: ..Dow Jones do końca 2006 r. wyniesie 12500 :!:
Wtedy mam na imię Meier (ale nie Mayr) :lol:

Napisany przez Karat
Dzisiaj wyczyściłem mój portfel akcji, oprócz CDE! Karat

Napisany przez Simona
Och, dziękujemy darczyńcy. - 8) Pozdrowienia, Simona

Napisany przez 2cybercrash
Nie wiem, co to jest portfel akcji Karta, twierdzi, że nie ma żadnych akcji? W każdym razie obecnie wszystko jest kupowane na rynku, a ci, którzy mogą to kupić tanio, z pewnością są wdzięczni.

Napisany przez ADMCI4
Myślałem, że po długich dniach wakacyjnych dzisiaj na rynku znowu będzie trochę więcej ruchu. Ale na razie nie wygląda na to. Być może analitycy muszą najpierw przeczytać i przetrawić wszystkie sprawozdania półroczne. Może jutro ruszymy mocniejszymi obrotami w kierunku północy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata