Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy BU z możliwością częściowego wypowiedzenia z ryzykiem???

Napisany przez tw060270
Cześć wszystkim!! Od kilku lat mam ubezpieczenie na życie z kapitałem i ochroną przed ryzykiem. Czy jest w ogóle możliwe anulowanie tylko jednej części? Konkretnie w moim przypadku ochrony przed ryzykiem, ponieważ uważam ją za zbyt drogą. Dane firmy Allianz. ubezpieczenie na życie 130EUR Kapitał 45EUR Ryzyko 37EUR za 55000EUR! Chciałbym pozbyć się tej części! Dzięki z góry!!

Napisany przez Naseweis
Cześć, Zastanawiam się, ile wynosi renta z tytułu niezdolności do pracy w wysokości 130 €? Czy jest to dla Ciebie wystarczające, jeśli nie możesz już pracować? Nie znam tej kombinacji NNW inkl. Ubezpieczenia na życie inkl. Ryzyka, dlatego nie mogę nic na ten temat powiedzieć. Najlepiej skonsultować się z pośrednikiem ubezpieczeniowym. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez tw060270
Cześć Mały Wieszaczku, oto wpis dotyczący ubezpieczenia ZUS! Rentę wynosi 2200. Chodzi mi tylko o to, czy można zrezygnować z poszczególnych części ubezpieczenia! Pozdrowienia TW

Napisany przez ADMCI4
@ tw060270: W Allianz nie da się tego zrobić! Główne ubezpieczenie to ubezpieczenie na życie z elementem oszczędnościowym, a dodatkowe ubezpieczenie to ubezpieczenie od utraty zdolności do pracy. Możesz zrezygnować tylko z ubezpieczenia od utraty zdolności do pracy lub dodatkowego ubezpieczenia od utraty zdolności do pracy. Dokładnie z tego powodu zawsze zaleca się nie kupowanie rozwiązania all-in-one. Lepiej wszystko trzymać oddzielnie. Wtedy wszystko można też ładnie oddzielnie sprzedać. Pozdrowienia Alexander Irmscher

Napisany przez ELWMS
IRMSCHER FINANZ pisze: [...] Sie können nur die BU bzw. BUZV seperat kündigen. Genau aus diesem Grund empfiehlt es sich immer ausdrücklich, keine All-in-One-Lösung zu kaufen. Sondern schön alles getrennt. Dann kann auch alles schön getrennt abgestoßen werden. [...]
Przepraszam, ale punkt ten wydaje mi się bardzo istotny, dlatego chciałbym go bardzo wyraźnie i pogrubione zaznaczyć dla potencjalnych zainteresowanych, którzy stoją przed zawarciem umowy o ubezpieczenie chroniące przed niezdolnością do pracy (BU), ubezpieczenie na wypadek ciężkiej choroby (BUZ), ubezpieczenie na życie (RLV) lub potencjalne kombinacje różnych produktów ubezpieczeniowych.... Przepraszam, że Panią/Pana zacytowałem, ale uważam to za bardzo istotne. I za to jest Dziękuję! Pozdrawiam

Napisany przez Gerd
Można spróbować. W niektórych przypadkach zgodzą się, gdy zagrozi się zerwaniem całej umowy.

Napisany przez Holger1984
W zasadzie można zrezygnować z ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy w Allianz. Ale nie polecałbym tego, ponieważ w przeciwnym razie wymagane będzie przeprowadzenie nowego badania zdrowia. Takie warunki (składka 130 euro i świadczenie 2200) już się nie zdarzą, myślę. Dlatego lepiej kontynuować.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata