Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy moja przyjaciółka może być ubezpieczona razem ze mną w moim obowiązkowym ubezpieczeniu rodzinnym?

Napisany przez ADMCI4
Od trzech lat mieszkam z moją córką samotnie i jesteśmy ubezpieczeni w ubezpieczeniu zdrowotnym rodzinnym. Pół roku temu poznałem kobietę, z którą teraz zamieszkujemy razem. Żyjemy praktycznie jak rodzina, jedynie nie jesteśmy małżeństwem. Czy mimo to mam możliwość włączenia mojej partnerki do ubezpieczenia zdrowotnego rodzinnego? Byłoby to dla nas ogromną korzyścią, ponieważ planujemy mieć wspólne dziecko. Wtedy moja partnerka mogłaby na razie przestać pracować. Ponadto oszczędziłoby to nam ogromne koszty. Eichelhäher

Re: Czy moja przyjaciółka może być ubezpieczona razem ze mną w moim obowiązkowym ubezpieczeniu rodzinnym?

Napisany przez EasyD
Jasne nie. Regulacje prawne tutaj nie pozwalają na ubezpieczenie rodzinne dla związku partnerskiego.

Napisany przez Naseweis
Cześć Sroczko, może warto zastanowić się nad małżeństwem! Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
Naseweis pisze: Cześć Sroczko, może powinieneś/ powinnaś wtedy pomyśleć o małżeństwie! Pozdrowienia
Tak, dobry powód do ślubu ^-^

Napisany przez Mike Spezi
Ja, pojedyncze ubezpieczenie czy KORALIKI! Trudny wybór!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata