Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wypłata ceny zakupu dla SP; pierwsza rata finansowania

Napisany przez F.Berger
Kochani Użytkownicy Forum!

Mam następujące pytanie:
Chciałbym kupić Dom, ale sprzedawca chce otrzymać cenę wcześniej, niż planuję zapłacić pierwszą ratę.
Nie chce zawrzeć dodatkowej umowy, zgodnie z którą otrzymam klucze przed zapłaceniem ceny zakupu, aby móc przeprowadzić np. prace remontowe, przenieść pewne rzeczy z mojego mieszkania i zatankować olej opałowy.
Ponieważ obecnie mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu, które zostało wypowiedziane na 01.11.2011, mogę oczywiście tylko przy dużym nakładzie finansowym jednocześnie opłacać swoje pozostałe czynsze i raty kredytu - przeprowadzka od 01.11. jest oczywiście niemożliwa, nie mogę jednocześnie remontować domu, przeprowadzić się i to wszystko w kilka dni lub nawet w jeden dzień. Oczywiście nie jestem w stanie wykonać ewentualnych prac remontowych w wynajmowanym mieszkaniu w tak krótkim czasie.

Czy istnieje możliwość uzgodnienia z bankiem, że bank wypłaci kwotę zakupu na przykład 01. lub 15.09.2011, a ja zacznę spłacać raty od 01.11.?

Oczywiście mogę też zwrócić się do doradcy bankowego, ale skoro jest aktualnie na urlopie, to zadaję teraz to pytanie tutaj.

Re: Wypłata ceny zakupu dla SP; pierwsza rata finansowania

Napisany przez F.Berger
Może być zamknięte. Pytanie zostało już rozwiązane w innym miejscu. Dziękuję za liczne odpowiedzi -> gdzie mogę się wylogować!?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata